Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AdamMo

drętwienie palców lewej ręki

Polecane posty

witam, piszę na tym forum po raz 1 - lecz z problemem o którym chciałbym podyskutować. szukałem i widzę, że dużo innych osób ma taki problem co ja. Od około 1,5 tygodnia mam drętwienie małego palca i tego obok niego lewej ręki i części dłoni. na początku nie zdawałem sobie sprawy, że to coś poważnego i to poprostu olałem lecz z dnia na dzień było coraz gorzej i drętwienie pogłębiało się, było coraz mocniejsze i coraz częstsze. Jestem po wizycie u lekarza rodzinnego w mojej przychodni ponieważ pewnego dnia zdrętwiała mi prawa część twarzy, miałem bóle pleców no i ta nieszczęśliwa ręka. Przepisał mi takie lekarstwa: \"APO-NAPROXEN 250\", \"AESCIN\", \"SIRDALUD\" Żeby było gorzej - lekarstwo \"SIRDALUD\" powoduje u mnie efekty uboczne, które są opisane na ulotce. Są to dezorientacja, senność, brak koncentracji, ogólnie wrażenie bycia pijanym oraz słabość. Nie wiem czy mam brać dalej te lekarstwa...szczególnie, że biorę je 2 dzień i nie widzę poprawy - lecz jest coraz gorzej. Dziś w nocy obudziłem się o 5 rano bo nie czułem wogóle całej ręki... Pomożecie? :-( Mam skierowanie do neurologa...

Gość małgorz999
pomoglo ci??

witam miałam identyczne obiawy co ty do tego jeszcze bol karku tez byłam strasznie przestraszona zobiłam sobie rtg kregosłupa szyjnego i wyszło mi ZNIESIENIE LORDOZY SZYJNEJ tez brałam te tabletki i objawy miałam takie same neurolog kazał mi odstawic przepisał inne i powiem ci szczeze ze pomogły jakies kilka miesiecy miałam spokoj ale teraz znowu mnie kark pobolewa i czuje mrowienie małego palca przydało by sie wybrac do lekarza ale jakos czasu mi brakuje ale tobie radze ci zebys jak najszybciej skontaktowała sie z neurologiem

Gość Sirdalud bierze się tuż przed
snem,wtedy się te obajwy uboczne przesypia,najlepiej brac pół tabletki a nie całą bo to silny lek.A tak w ogóle to marsz to neurologa!!!

Gość sta
czy ci państwo piją alkochol bo ja zauważyłem że jak wypije to na drugi dzien mi palec lub dwa drętwieją podejrzewam przyczyne z krążeniem w głowie mnie też lekarze zbywają

Gość abb
:))

Gość grabarka
a mnie pogryzły kleszcze miałam...boreliozę i własnie takie objawy, czyli dretwienie małego palca, palców sasiednich ...etc... i tak od 2 lat czasem mija ...i znów wraca