Gość Lukulukuluku Napisano Lipiec 24, 2008 Jak w temacie- problem zatwardzenie. Jak widze dla ludzi jest problemem to ze przez 3 dni kupki nie zrobili....a ja robie raz na 2 tygodnie.To mi akurat nie przeszkadza ,tylko to ze stolec jest okropnie twardy....sie tak wyraze ...dupe chce mi doslownie rozerwac....czasami wogole nie chce przejsc mimo godzinnej posiadowy na kibelku. Ja tak dluzej nie moge caly odbyt mnie boli.....a kał nie chcial wyjsc. Pije duzo wody, jem owoce, jogurty, bardzo malo slodyczy.....itp i tak dalej to co jest zalecane na zaparcia... Mimo to jest jeszcze gorzej. CO MAM ROBIC??? Please help!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dotty123 Napisano Lipiec 24, 2008 Może zacznij przyjmować tabletki z magnezem. Mi pomogły na zaparcia i to w sumie przypadkiem, bo zaczęłam je brać na stres. W każdym razie Ci nie zaszkodzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak to prawda Napisano Lipiec 24, 2008 Niedobór magnezu powoduje zaparcia. Kup magnez i do tego np. Bisacodyl tabletki, na rozrzedzenie stolca pij syrop Lactuloza, moczone, suszone śliwki, woda z miodem i cytryną. Pamiętaj, że środki przeczyszczające poważnie uzależniają! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ejbisi Napisano Lipiec 24, 2008 Kup sobie herbatkę odchudzającą z senesem, ja po niej mam ZAWSZE rozwolnienie a kupki robie normalnie wiec ty raczej nie bedziesz miec rozwolnienia ale moze troche pomoże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gruszkówka 0 Napisano Lipiec 25, 2008 Kiedyś miałam podobny problem, nieregularne posiłki zrobiły swoje, teraz jem rano śniadanko: jogurt z Musli i otrębami, w pracy 2 kanapki z ciemnego pieczywa, po pracy obiad,staram sie jeśc codziennie o tych samych porach, do tego biegam i nie powiem, problemu juz nie ma, mi w każdym razie taki tryb bardzo pomógł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lukulukuluku Napisano Lipiec 25, 2008 Dziekuje za cenne rady. Fajnie ze napisaliscie takie konkretne rzeczy. Na pewno sie zastosuje do tego i zobacze efekty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zielona herbata pomoga lub Napisano Lipiec 25, 2008 kefir,jopgurt,najlepiej naturalny.Dobre są też jabłka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dżina30 0 Napisano Lipiec 25, 2008 Kup sobie w aptece mielone siemię lniane(odtłuszczone) zalewa się wodą 2 łyżeczki i pije się to 2 -3 razy dziennie.Pamiętaj o systematyce.Problem zniknie w szybkim czasie. uważaj to o czym piszesz prowadzi do raka :( pochowali niedawno moją sąsiadkę, borykającą się z takim problemem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dewa123 0 Napisano Luty 3, 2010 Od paru dni nie oddawalam stolca. Dzisiaj gdy poczulam potrzebe siadlam na kibelku ale zamiast jak zawsze pozbyc sie zbednego balastu doznalam niesamowitego bolu. Cos duzo i wiekszego niz srednica mojej dupki i mam tu na mysli duzo duzo wiekszego probowalo sie tam przedostac. Probowalam mimo wszystko sie tego pozbyc prac na sile ale nie dalam rady. Od tego czasu co jakis czas napiera mnie w tamtej okolicy czemu towarzyszy niewyobrazalnie wielki bol, skreca mna i paralizuje przy okazji czasami wydaje mimowolne jeki. Proby defekacji jednak koncza sie fiaskiem. Prosze powiedzcie co zazyc lub zrobic zeby to wyszlo. Z gory dzieki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lewatywa pomoże Napisano Luty 3, 2010 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Blondi18888 Napisano Wrzesień 20, 2010 ja jestem mlodziutka a juz takie problemy ;( czuje ze mi sie chce kupke a jak siadam to musze cisnac na sile kupa jest twarda i duza nie umie wyjsc :( musze mocno stekac a potem zawsze konczy sie czopkiem i pol godziny stekania az wyjdzie :( juz nie wiem co robic zeby tak nie bylo?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Blondi18888 Napisano Wrzesień 20, 2010 bez czopka chyba bym umarla na tym kibelku :( czopek troche pomaga ale nawet po czopku strasznie sie mecze zeby wycisnac ta kupe:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tome_kkk Napisano Październik 16, 2010 a probowales/probowalas dodac do swojej diety otreby? Duzo otrebow? ja tez mialem problemy i teraz po prostu zwracam uwage na to co, jak i kiedy jem :) Sprobuj codziennie zjadac kilka lyzek otreb owsianych (tylko nie tak, ze wszystko na sniadanie, a potem nic, traktuj je bardziej jako przekaske). Mozna je bardzo latwo kupic prawie w kazdym sklepie, najbardziej popularne sa chyba sante niebieskie (ja z nich korzystam). sprobuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka83 0 Napisano Październik 16, 2010 wypróżniać sie raz na 2 tyg :O kobieto szukaj przyczyny bo to nie zdrowe kup sobie otręby prażone dodawaj do jogurtu zobaczysz efekt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olaolaoaoaloaloa Napisano Październik 16, 2010 Mi pomaga kubek kawy z mlekiem o poranku gdy szykuję się do pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuza_be Napisano Październik 17, 2010 Przepraszam i na prawdę same otręby owsiane wystarczą? Tylko tyle poleciła Ci pani dietetyk? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość .Misiu Napisano Październik 17, 2010 lisc senesu taka herbatka z apteki super dziala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ulcia1 Napisano Październik 19, 2010 Jeżeli chodzi o zaparcia to tak. Natomiast rozmawiałam z nią również o diecie i pomogła mi dobrać odpowiedni plan żywieniowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GLUTEN Napisano Październik 19, 2010 jest przyczyną, zatyka to jest jak klej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuza_be Napisano Październik 20, 2010 a nie jest tak, ze taki firmowy dietetyk poleci wylacznie produkty danej firmy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zyta_ww Napisano Październik 23, 2010 Ja też pisałam do tego dietetyka. Wiadomo, że jak pracuje dla sante to innej firmy raczej nie poleci. Ale jeśli napiszesz do niego z konkretnym zapytaniem to odpowie, a nie wyśle Ci reklamy produktu. Choć wydaje mi się że akurat sante to dobra firma. Sama kupuję otręby tej firmy i jestem z niej zadowolona. PS. A propos reklamy produktów Sante spójrzcie na ich profil na FaceBooku jaki mają film reklamowy. Rozbraja mnie ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
abrakadabra czary i magia 0 Napisano Październik 24, 2010 mi jogurty nic nie dawaly, ale odkad pije co rano kefir (tylko duzy 400g) co rano robie qpe. wczesniej rowniez mialam z tym problemy. sprobuj, mam nadzieje ze Ci pomoze. do tego wyprobuj otreby, sliwki suszone i kapuste kiszona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olej rycynowy Napisano Październik 24, 2010 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olej rycynowy Napisano Październik 24, 2010 i nie ciśnijcie!!! tez tak miałam cisnełam trzymając sie wanny az zaczełam robic kał z krwią bo mi coś pękło.... jakaś żyłka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zabka_mala Napisano Październik 24, 2010 Z takimi problemami to najlepiej iść do lekarza. A otrębami najlepiej zapobiegać. Najlepiej dodawać do śniadania albo kolacji 2-3 łyżki. Ja tak robię i problemów z zaparciami już nie mam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hiro10.53 Napisano Styczeń 15, 2011 Polecam błonnik on poprawia przemiane materii.Szczegóły o błonniku na www.wszystkoozdrowiuiurodzie.blogspot.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość polecam grzybka tybetańskiego Napisano Styczeń 15, 2011 polecam grzybka tybetańskiego - wyszukajcie sobie w goglach - dla mnie to wybawienie na zaparcia http://www.pajacyk.pl/zlicz.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie moge juz ;(( Napisano Luty 14, 2011 stekam pre z calej sily a kupka sie blokuje blisko wyjscia :( chyba jest ogromna i nie dam rady jej wycisnac co robic?? mecze sie strasznie bo bardzo mi sie chce i ciagle czuje parcie, zapchany odbyt a nie umiem zrobic nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lakilu Napisano Kwiecień 23, 2012 też miałam takie zaparcie i nie wiedziałam co mam zrobić siedziałam 2 godziny na sedesie i czekałam na pomoc od mamy mama mi dała magnez i pomogło ale nadal boli mnie odbyt co mam z tym zrobić??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 321bam Napisano Marzec 14, 2013 dołączam się do pytania, mam 28 lat i prowadzę raczej zdrowy tryb życia - jem regularnie, omijam fast foody, staram się jeść dużo kasz, siemię lniane dodaję do kanapek na grahamku... a mimo to ostatnio pojawiły się potworne zaparcia. Już 3 dzień siedzę na sedesie, nie może nic wyjść, a bardzo chce i czuję duże parcie. To koszmar. Boli, aż nie wiem, czy wyć, czy gryźć ręcznik. Od początku piję herbatkę na przeczyszczenie, zaparzam śliwki suszone, ale to nie pomaga. W przyszłym tygodniu idę do lekarza, który od miesiąca leczy moje hemoroidy - tak, wiem, że zaparcia często występują przy hemoroidach - wygląda na to, że maści raczej nie pomagają. Już nie wiem, co robić, szczególnie, gdy ból na sedesie jest nie do wytrzymania ( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach