Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzyszlaMama23

Termin porodu a sesja egzaminacyjna

Polecane posty

Gość PrzyszlaMama23

Witam, termin mam na 16 luty .Egzaminy zaczynaja mi sie na studiach od 1,2 stycznia do prawie jego konca .Co w tej sytuacji mam zrobic?.Mieszkam w Niemchech wiec do Polski autem 10 godzin .Bede wtedy w 8 miesiacu czytalam ze nie powinno sie juz podrozowac .Jeszcze ten stres egzaminacyjny.Zatrzymalibysmy sie z mezem u babci w Opolu a stamtad do Krakowa jakies 2 -3 godzinki autem i tak bysmy musieli jezdzic codziennie lub co kilka dni na egzaminy .Maz wziol by urlop ale odradza mi taka podroz a ja tez sie boje.Napisalam wlasnie do szkoly jakie mam mozliwosci zobaczymy co odpisza.Czy ktos tez byl w takiej sytuacji napiszcie swoje doswiadczenia

Gość a oto streszczenia
nie wiem gdzie studiujesz, ale np. na UJ w regulaminie jest napisane, że mogą ci przełożyć sesję bez utraty I terminu w przypadku ważnych spraw życiowych- a Twoja sprawa z pewnością się kwalifikuje.

Gość kkkoooch
raczej powinni ci przełożyć Ja mialam także taka sytuację tylko ja chcialam isc jednak nie doszlam bo wody mi odeszły...Potem napisalam podanie i jeszcze raz mnie egzaminowali

Gość PrzyszlaMama23
dziekuje kochane!! czyli beda mnie egzaminowac indywidualnie czy na czerwiec musze czekac bo jesli na czerwiec bede musiala czekac to bede dluzej studiowac bo w czerwcu powinnam skonczyc wiec bede miec pellllno egzaminow i praca licencjacka wiec nie dam rady jesli mi przeloza te egzaminy ze stycznia na czerwiec

Dziewczyno zamiast pytać się tutaj, zadzwoń do dziekanatu i zapytaj się w pewnym miejscu. Może być tak, że egzaminy przełożą ci na wcześniejszy termin, ale może też na później. Każda uczelnia ma inne zasady.

Oczywiscie, ze mozesz sobie bez problemu przelozyc i dogadac sie z wykladowcami. Tym bardziej, ze zawsze sa terminy poprawkowe, a Ty majac zwolnienie piszesz je w tym czasie jako swoje pierwsze podejscie. jak dziewczyny radza zadzon do dziekanatu i wszystkiego sie dowiesz

Gość PrzyszlaMama23
napisalam ze do nich dzis wyslalam emaila .. wiec czekam na odpowiedz a w miedzy czasie sie tutaj pytam

Ja bym nie pisała do nich, bo wiadomo jak im "zależy" żeby odpisać. Zadzwoń lepiej. Ale fakt, mozesz się dogadać z wykładowcami, żeby zaliczyć przedmiot nawet w listopadzie.

Gość PrzyszlaMama23
oni akurat odpisuja czesto wiec poczekam bo tam opisalam cala historie heh nie chce mi sie to jeszcze raz gadac jej przez telefon

Gość a oto streszczenia
Nie będziesz musiała czekać na czerwiec. Może nawet uda Ci się dogadać i choć w przybliżeniu będziesz mogła określić pasujący ci termin.

Gość PrzyszlaMama23
no wlasnie musze czekac na czerwiec wczesniej nie da rady opisali mi ze mam napisac pismo do Dziekana i dodas zaswiadczenie ze ejstem w ciazy