Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfg

jak rośnie brzuch?

Polecane posty

Gość asdfg

Witam! Jestem w 16 tc i wszyscy zachwycaja się brzuszkiem i myśla że dziesko jest na wyskokości pepka. A przecież dziecko jest w podbrzuszu i tylko wypycha mi brzuch w okolicach pępka gdzie tak naprawde mam troche tłuszczyku. Kiedy dzieko będzie wyżej? Czy tez tak macie że w podbrzuszu zrobiła się tylko taka falka? A moze powinnam mieć brzuch już wyżej?

Gość uppup

Ja w 16tc miałam dokładnie tak jak piszesz :) w 17tc poczułam pierwsze ruchy i to właśnie wszystkie czułam tam na dole... Teraz jestem w 24tc i mam już brzuch dużoooo wyżej, a kopniaczki czuję już wysoko ponad pępkiem. Ogólnie byłam, jestem szczupła - dlatego ten brzuch na początku był taki dziwny. Tak twierdził mój ginekolog. ...i również np. moja bratowa dotykała brzuch gdzieś tam ponad pępkiem i mówiła "puk,puk" czy coś w tym stylu :P... a przecież dzidzia była dużżżżżżżoooo niżej, ale nie chciało mi się tego tłumaczyć :D

Gość Wiolkaaa
Każdy brzuszek jest inny, zależy czy jesteś gruba/chuda, czy chodziłaś na fitness czy leżałaś na kanapie z czipsami itp. Oprócz tego wszystkie narządy wewnętrzne ida do góry bo dzidzia rośnie, więc dlatego później kobiety odczuwają zgagę(żołądek jest wtedy pod samymi żebrami) no i te okropne wzdęcia. Ja miałam bardzo ładny brzuszek, bo jestem chuda jak patyk. Wiadomo, brzuszek rośnie od dołu do góry, tylko że u niektórych rozlewa się ca całe ciało a u innych jest spiczasty.

Gość asdfg
no właśnie ja jestem bardzo szczupła. Ogólnie nie przytylam, raczej schudłam. Brzuszek mam widoczny, ale uda i tylek nic się nie zmienił. A czy miałyście takie bóle cos jak kłucie. Bo ja cały ostatni miesiąc tak mam . Brzuch się powiększył więc wygląda na to że dziecko rośnie. I jak odczuwacie ruchy dziecka? Jakie to uczucie?

Gość asdfg
uppupp

Gość uuppup

ja jestem teraz w 21 tyg ciazy i od razu wiedzialam kiedy zaczekly sie ruchy,bylo to takie silne bulgotanie potem juz kopniaki,nie czulam zadnych motylkow tylko od razu z grubej rury i tez jak tu ktoras pisalal ruchy czuje na dole ponizej pepka,tez jestem chuda i wysoka,a brzuszek amm spiczasty:-) napewno poczujesz ruchy,:-) to moje pierwsze dziecko i tez zastanawialm sie jak to bedzie,a kiedy nadeszly to juz bylam pewna ze to to:) narazie czuje je tak 2 razy dziennie, rano jak wstaj i wieczorem jak klade sie spac,wtedy ponoc dzidzia jest najbardziej aktywna

Gość evela_milcia
A jak radzicie sobie ze zgagą, bo ja mam od niedawna, i nie wiem co robić, a czuję sie fatalnie...