Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kormoran

Podwyżka - wejdźcie i odpowiedzcie

Polecane posty

Gość kormoran

Pracuję w urzędzie. Do tej pory miałam tylko licencjat, niedawno obroniłam tytuł magistra. Czy szef ma obowiązek dac mi z tego tytułu podwyżkę czy to zalezy od jego dobrej woli?

Obowiazku nie ma - tak samo jak ty nie masz obowiazku pracowac dalej w tej firmie (mozesz poszukac lepszej itd, z zachowaniem kresu wypowiedzenia) - najlepiej wiesz sama (zalezy ile zarabiasz, jaki zawod, czy latwo znajdziesz inna prace, czy mozesz sobie na to pozwolic (tzn musisz miec troche kasy odlozonej, na poczatek dostaniesz umowe na 1-3 miesiace - a np chcesz za miesiac brac kredyt hipoteczny - i tu juz bedzie problem itd)) Generalnie ma obowiazek, jesli zmieniaja sie twoje obowiazki w pracy ( czesto tego nie robia, ale to juz inna sprawa)

Najlepiej porozmawiaj z szefem - powiedz ze uwazasz ze teraz bedziesz mogla wiecej wmiesc do firmy i uwazasz ze powinno to zostac docenione. PS Jaka firma - kiedy i jak czesto sa podwyzki - jakie zarobki wzgledem sredniej w okolicy - ile brutto zarabiasz?

Gość kormoran
no właśnie chodzi o to że pracuję w budżetówce, w urzędzie, a tu panują trochę inne zasady. kolezanki ze studiów przekonywały mnie że szef ma obowiązek podnieść mi pensję, ale nigdzie nie mogę znaleźć info na ten temat. Mam w tej chwili X kat. zaszeregowania, i przy tej jest wyklształcenie średnie konieczne. ALe jak to się ma do podwyższenia kwalifikacji??

Gość kormoran
dzieki:) spróbuję