Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość unaka

twrada skóra stóp...jak leczyć

Polecane posty

Gość unaka

witam ma taki problem ... trwa już to kilka lat ale teraz sie nasiliło. otóż mopja skóra na stopach jest bardzo twarda i robi sie na duzym palcu i piecie jkaby skorupa ze czasem ja wycinam bo jest tak twarda- najprawdopodobniej martwa bo jest lekko żółtego koloru. Moze nie smaruje czaesto stóp kremami itd ale ani nie chodze w wysokich butach czesto anis ei mi stopy nie poca a schodzi mi z palcow skora i ta skorupa w niektorych miejscach co to moze byc? Do lekarza mam zamier sie wybrac ale teraz jestem po operacji i leze w domu

Gość baby blue
up up tez chętnie sie dowiem co z tym robić

Gość unaka
halooo

Gość lattema
polecam acerin (płyn do usuwanie odcisków i zgrubiałej skóry, kosztuje ok 7 zl) lub krem xerial 50 z lab SVR jednak kosztuje duzo wiecej

Gość unaka
ktos jeszcze tego próbował... naprawde takie dobre

Gość dernilan dernilan
i jeszcze raz dernilan! mi pomógł. Nie wycinaj tej skóry bo będzie odrastała jeszcze grubsza i nigdy się tego cholerstwa nie pozbędziesz. Robiłam tak samo aż w końcu wybrałam się do dermatologa, który mnie ochrzanił za to wycinanie, kazał ścierać naskórek. Codziennie szorowałam pumeksem stopy a na koniec smarowałam dernilanem (2 razy dziennie) teraz stopy mam bardzo ładne bez tej obrzydliwej skorupy

Gość mnie to wygląda
na rogowiec stóp-wczesne stadium! wejdz na ten topic i poczytaj.jest tam wiele ciekawych rzeczy odnosnie objawów,leczenia i pielęgnacji. pozdrawiam