Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka 23

gdzie powinnam sie zgłosic z takimi dolegliwościami

Polecane posty

Gość malutka 23

czasami łapie mnie skórcz w łydki najczęściej w nocy i nad ranek ból jest niemiłosierny rodzice mówią ze powinnam od razu wstać z łózka i probować stanc na nodze ale ja nie daje rady tak mnie boli a do tego mam problem z siniakami same wychodzą mi na nodze nie raz kładę sie di łóżka i jest wszystko oki a rano jak wstaje to widzę siniaka będę bardzo wdzięczna za pomoc

Gość do internisty
da ci skierowanie na badanie (morfologia) na pewno masz anemię i neidobór magnezu

Gość Po co od razu do lekarza.
Bierz magnez z potasem, bo skurcze w łydkach szczególnie w nocy to objaw niedoboru tych pierwiastków. Możesz to kupić w aptece bez recepty. Na pękające naczynka bierz rutinoskorbin, albo inny preparat zawierający rutynę. Pękające naczynka to nie koniecznie jest objaw anemii.

Gość do internisty
do tej wyżej ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? gdzie ona napisała o pękających naczynkach?:O chyba wyraźnie napisane jest, że robią jej się siniaki idź do lekarza i nie słuchaj głupot

Gość I.M
do ogólnego po skierowanie do chirurga najlepiej naczyniowego,u mnie tak właśnie zaczęły się żylaki.A te siniaczki to są właśnie pękające naczynka.

Gość po co od razu do lekarza
Do do Internisty A czy ty wiesz z czego robią się siniaki? Z pękających naczynek! Oczywiście, z każdą bzdurą do lekarza, najlepiej! Rzeczywiście to moga być objawy tworzących się żylaków, ale najpierw spróbowałabym brać magnez i rutynę. Jeśli nie przejdzie, do lekarza.

Gość I.M
Ja też sama się leczyłam długo,a teraz mam poważne problemy z żylakami wewnętrznymi i zewnętrznymi.I to nie jest bzdura tylko powazna choroba.Jeżeli juz pojawiły sie takie częste skurcze to juz powazne stadium.Zobaczysz lekarz Ci tez to powie.Mnie wręcz ochrzanił że tak pózno przyszlam.

Gość do internisty
chyba Tobie:O mnie się nie robiły z kruchości naczyń, a z anemii i przerabiałam to nie raz w życiu pękające naczynka też znam z autopsji więc wiem co piszę zatem pozwól może, że lekarz o tym zadecyduje co dalej, a nie Ty:O

Gość po co od razu do lekarza
Nie będę się kłócić. Mi robią się siniaki cały czas bez przyczyny, ale anemii nie mam, płytki krwi też w porządku. Żylaki też mi się nie robią.

Gość do internisty
bo nie ma o co się kłócić i najlepiej niech autorka idzie do lekarza:)

Gość lepiej do lekarza
Ja tak miałam i poszłam do lekarza. Okazało się, że mam początek żylaków i zapalenie żył.

Gość kamcioczek86
brak magnezu(dobrego!!!!) + rutinoscorbin- można najpierw spróbowac samemu np przez miesiac a jak nie pomoze to do lekarza

Gość nie zawsze
Mylicie skurcze wywołane niedoborem magnezu i potasu ze skurczami wynikającymi z zaburzeń krążenia obwodowego. Lekarzami jesteście? Autorka ma najwyraźniej problemy z krążeniem, a wy jej tu magnez proponujecie. Główne objawy niedoboru magnezu to: zaparcia, tiki-drganie powiek, kłucie w okolicach serca, kołatanie serca, skurcze łydek nie zawsze wystepują, natomiast są pierwszym objawem problemów z krążeniem żylnym, do tego siniaki, czyli drugi typowy objaw. Rutinoscorbin tu nie pomoże. Polecam preparat Diosminex lub Detralex, ewentualnie Troxeratio.