Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Green_Gable

im wiecej sie wody pije tym wiecej sie zatrzymuje?

Polecane posty

bo cos takiego wyczytalam i nie wiem czy to mozliwe, ja pije czasem malo czasem duzo ale jednakowo malo chodze po tym do toalety:( co przeciwdziala zatrzymywaniu sie wody w organizmie w czasie ciazy?

Gość fiziak150
całkowicie zrezygnuj z soli

Gość fiziak150
ale nie masz OGRANICZYĆ tylko wyeliminować całkowicie, dopiero wtedy zobaczysz efekty:)

aha:) to dziekuje za rade:) ciezko bedzie bo ta sol jest chyba we wszystkim :) a sa jakies naturalne srodki pomagajace pozbyc sie tej zalegajacej wody?

Gość fiziak150
no właśnie niestety nie ma:O i to jedyny sposób, bo tak jak napisałaś sól jest wszędzie więc po prostu trzeba przestać solić dodatkowo:O ja już mam serdecznie dość, ale jak pomyślę sobie, że miałabym być napuchniętym balonem, to już wolę nie solić i jakoś wytrzymam do końca;) a u mnie to na szczęście już niedługo;)

kurde ja nie sole specjalnie i unikam soli ogolnie-przyzwyczajenia z czasow odchudzania:) a nogi mam jak balony, nie tylko nogi

Gość fiziak150
a jak dużo pijesz? tak mniej więcej? i czy przed ciążą też miałaś tendencje do opuchlizny podczas uapłów?

czytałam że ginekolodzy zalecaja w ciązy picie od 1l do 1,5 l wody dziennie. raczej nie więcej ze względu na zatrzymywanie, a temu w ciazy winny wysoki poziom estrogenu, chociaż to zalezy od indywidualnych predyspozycji, ale z soli faktycznie warto zrezygnować, albo ograniczyć.

Gość halo h2o
owinno sie pic kolo 2 litrow ale pomalu i powoli

Gość 43t65tg
piję herbatkę z miety i z pokrzywy, działają oczyszczająco i dużo po nich latam siku. Jestem w 33 tygidniu i jak narazie odpukac nie jestem straszliwie opuchnieta. Zaznaczam piję jedną herbatke dziennie.

Gość biale babie lato
w najnowszym "mam dziecko" na opuchlizne i obrzeki w ciazy radza ... duzo pic. woda wyplukuje toksyny powodujace obrzeki. trzeba pic wode niegazowana, malymi lykami i powoli.