Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raczej*

moj dwulatek nic nie je tylko ciagle pije -czy to normalne?

Polecane posty

Gość raczej*

Gość miałam ten sam kłopot jak
miał 2,5 roku wyleczyłam sie z tego aby latać za dzieckiem z talerzem i napychac jak kaczke ....dobrze,ze pije bo to bardzo ważne ....niech je częściej ale mało :)

Gość jestem kobieta z kafe
a co pije?Jezeli soki,to nie będzie glodny na pewno:) W czasie upałów dzieci podobnie jak my nie mają apetytu

a teraz ma pieć lat i je tyle ile chce,potrafi na obiad zjeśc 3 łyżki zupy a na drugi dzień 2 dania i jeszcze kawałek placka ...wiem ze to trudne ale sama to przechodziłam ...nie ma sie za bardzo czym martwic,dzieci takie po prostu są .

Gość raczej*

Gość raczej*
za szybko wcisnelam entera :) pije soki i herbatke-zabiedzony nie jest-wazy 12,5 kg przy 82cm wzrostu(mierzony przy scianie) ja tam nie robie z tego problemu ale babcie-eh one tłuka mi do głowy ze mały nic nie je :O szału mozna dostac

Jak sie trochę przegłodzi to nic maluchowi nie będzie.Grunt że dużo pije to się nie odwodni. A jak u Was jest pogoda??? U mnie 32stopnie,duchota wiec też się nie chcę jeść.

taaa jasne ! babcie wiedza najlepiej :O nie daj sie zwariować ! dziecko je tyle ile chce -a twoje dziecko nie jest faktycznie zabiedzone ....

Gość raczej*
u nas 20 i ciagle pada wiec to raczej nie przez pogode mysle ze moze wyrzynajace sie 5tki sa przyczyna mniejszego apetytu

Gość raczej*
hehe-juz mu cukrzyce wymysliły przez to ze sporo pije :O i ze sie siwy zrobił (na buzi) z niejedzenia normalnie wariatków :O

no moze to byc od zębów ale nie musi ...daj spokój ,dziecko pije i dobrze ... A u nas nad morzem grzeje strasznie ..nic tylko w wodzie siedziec my siedzimy w baseniku bo na plaży nie ma miejsca!:D 🖐️

Gość raczej*
poza tym teraz jest chyba taki czas w rozwoju dziecka ze zmienia sie jego postawa/figura-tzn wydluzaja sie nogi i sylwetka sie prostuje przy czym zanika brzuszek ,ktory wczesniej był bardziej widoczny i one płacza ze mały brzucha nie ma-mam racje z ta zmiana postawy?

Gość NO NASZE KOCZANE BABCIE TO
DOPIERO POTRAFIĄ MATKOM NAMIESZAC W GLOWACH ! TO POWINNO BYC ZAKAZANE -wtrącanie w wychowanie dzieci :O

Gość tez mamusiaaaaaaaaa
Ja miałam tensam problem z córką, jak miała połtora roku, w odstawke poszły wszystkie przekąskai- tzn chrupki, paluszki, danonki, ciastka, banany, soczki. Dziecko się przegłodziłao i wtedy cały posiłek zjadło. A piła tez duzo. Tylko nie chciała wody, więc rozcieńczałam jej soczki, albo dawałam kompoty, ale mało słodzone. 3-4 godzinki bez zadnego latania i " moze to, a może tamto" i potem jadła jak tralala.

Gość nie daj sie ogłupic babciom
bo nawet jak bedzie jadło to powiedzą,ze ŻLE JE KARMISZ :O

jesli maly wczesniej jadl w miare normalnie a dopiero od jakiegos czasu nie chce jesc i duzo pije, a do tego ciagle jest spiacy to moze oznaczac cukrzyce... a moze poprostu upaly daja sie Twojemu dziecku we znaki i dlatego nie chce jesc

Gość taa sryce a nie cukrzyce
po prostu dzieci tak mają ....raz jedza mniej raz wiecej i juz .

Gość rehjakrKAG
normalne-skad cukrzyca u 2 latka???????????