Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leew44

jak po francusku to moze i po norwesku - Vi starte!

Polecane posty

Gość leew44
Listopadowa - dobre tez jest to - jeg snakke norsk - jeszcze raz dziekuje - ciesze sie ze cie tu spotkalem.

Gość leew44
Ikunna princesa - nie pojmuje - mozesz wyjasnic?

Gość leew44
Tak alle - ha de bra !

Gość leew44
Witajcie - god dag - czy dzis tez znajdzie sie ktos chetny do rozmowy o Norwegii i odpowiedzi - jacy faktycznie sa ci Norwegowie? Mieszkacie, pracowaliscie tam - ciekaw jestem waszych opini. Jeg vente. ( czekam).

God \'\'dag\'\' :D nie zaglądałam, bo nie było mnie w domku, coś się wątek neizbyt rozwija, ale będę tutaj co jakiś czas zaglądać:) z tego, co wiem, to na kafe nie siedzi tak mało polaków, mieszkających w Norwegii:) Lew też się cieszę, że miałam szansę z Tobą tutaj pogadać :) Dzięki. Tak się zastanawiam, jak to jest, że skoro pracujesz w Norge tyle lat...Zrozumiałam (może błędnie) ,że nie mieszkasz z rodziną w Norwegii, a większość polaków popracuje tam i już porywa się na próbę zamieszkania tam na stałe z rodziną. Jak to z Tobą jest?

\"zakochalam sie w narodzie , w jezyku , we wszystkim szwedzkim.. i na tym na razie stanelo.....\" wkurzona - skoro sie zakochałaś i potem stanelo to wszystko jest nadobrej drodze :P A serio - to jestem zaskoczony Twoja wypowiedzia... dla mnie Szwedzi to jakis narod kosmitow - kompletnie nie do pojecia dla Polaka... bylem w Szwecji tylko turystycznie... ale gdy widze, ze tam o 20 zycie kompletnie zamiera, wszystko pozamykane, na ulicy zywego ducha nie ma... ludzie sa tacy... tacy letni - niby mili, ale zero emocji - czy to negatywnych, czy pozytywnych... nie pojmuje czym ci ludzie żyją...