Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byckobieta

ginekolog

Polecane posty

Gość byckobieta

czesc. mam takie pytanie, czy golicie sie przed wizyta? mam zamiar sie wybrac pierwszy raz do ginekologa i powiedzcie mi drogie babeczki czy to naprawde jest takie straszne? przeczytalam pewna opowiesc o wizycie u gina i po tym stwierdzilam ze nigdy nie pojde no ale przeciez trzeba:)

jejku jak ktoś się goli na zawsze to i do ginekologa pojdzie ogolony a jak ma się bobra to chyba nie ma sensu specjalnie go zgalac na tę okolicznośc:) ja jestem ogolona zawsze wiec i do gina tez tak idę

Gość as123
gina to raczej nie obchodzi czy ty jestes gładko wydepilowana czy tez masz wlosy do pol uda. naprawde nie przejmuj sie tym. badanie to jest doslownie kilka minut. moze nie jest to szczyt przyjemnosci, ale tez do najbardziej nieprzyjemnych nie nalezy. a na wizycie gin moze sobie pozwolic tylko na tyle na ile ty mu pozwolisz. jesli w jakikolwiek sposob cie urazi to mu o tym powiedz, albo wyjdz i zapisz sie do takiego ktory ma lepsza opinie.

Gość byckobieta
dzieki:)

Gość as123
jak chcesz to pytaj konkretnie. wiem ze pierwsza wizyta jest stresujaca. mnie do mojej daaawno temu przygotowala moja mama. i trafilam na bardzo mila pania ginekolog, ale wiem ze to nieco trudniejsze niz pierwsze pokazywnaie lekarzowi migdalków ;]

Gość byckobieta
mam 17 lat i ciagle to odkladam,bo to dla mnie dosyc krepujace ale nie tylko dla mnie. jak mialam 13 lat wykryli u mnie torbiel na jajniku i wskazali abym poszla do gina, minely 4 lata.. chyba czas najwyzszy. przekonam sie i pojde

Gość as123
nie ma co czekac. szczegolnie ze torbiel to bolesne miesiaczki itp. generalnie wchodzisz, gin zadaje pare pytan (zerknij sobie w necie jakich - zawsze te same) np. o ostatnia miesiaczke, ciaze, regularnosc okresów itp. potem sie rozbierasz ze spodni i majtek, siadasz na fotelu, badanie wziernikiem (niezbyt mile, ale raczej niebolesne, a jak boli to mówissz ze boli). cytologia - gin przy badaniu wzierkiem pobiera troszke sluzu ze scianek pochwy. z rzadka jeszcze badanie usg - wewnatrz i z zewnatrz. ubierasz sie recepty jak cos jest nie tak. jak ok to papa i do domu. za jakis tydzien wyniki cytologii, ale juz bez badania. z rzadka ktorys pamieta o zbadaniu piersi. nie brzmi tak starsznie co? bylam u mnostwie ginow i zawsze wygladalo to tak samo.

Gość as123
wiesz to naprawde nie jest krepujace. w koncu to lekarz. w dodatku o takiej specjalizacji. zaglada dziennie miedzy ok 20 rozchylonych nóg. to naprawde przypomina ogladanie migdałków. tyle ze lekarz jak kazdy czlowiek moze byc mily lub nie. jesli jest niemiluy to zrezygnuj z wizyty u niego. jakby cie obrazal internista lub byl szorstki czy niedelikatny tez bys z jego uslug nie skorzystala.

Gość byckobieta
napraaaaaaaaawde dzieki za informacje :) dam znac jak wroce z pierwszej wizyty!