Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ynhhnh

Jakie sa pwoody samotnosci?

Polecane posty

Gość ynhhnh

Co sprawia,ze niektorzy ludzie sa samotni, nie maja wielu znajomych, faceta/dziewczyny?

odp: siedzenie na kafe :P a tak poważnie nie wiem, na pewno jakieś blokady w psyche.. . :)

mozan miec faceta/babe, znjaomych i pelno ludzi wokol siebie i mozna byc samotnym :o samotnosc to pojecie wzgledne

Gość ynhhnh
Moze tez miejsce zamieszkania, npo. Inne osoby sa w wiekszym miescie, a inne na jkims osiedlu malym czy wsi.

Gość ccossaakkk
mała atrakcyjność fizyczna powazne choroby/niepełnosprawność. bieda?bezdomność nieśmiałość.

Gość yayayayaya
ccossaakkk Bzdura:P Ja nie mam faceta a nie mam zadnej z wymienionych przez Ciebie cech:P Moze troche niesmalosc,ale skutecznie maskowana;)

Gość ccossaakkk
MI nie chodziło o tylko o to że ktoś nie ma faceta tylko ogólnie o samotność.

Gość ccossaakkk
uważam że nie tylko w głowie są rzeczy na które nie mamy wpływu

Gość ofe rma
jakie?

Gość ccossaakkk
stan zdrowia] rodzina w której się rodzimy wyglad zewnętrzny

Gość a takto
] czy ktos zawsze trzymał sie na uboczu na uczuciowym poczytaj sobie ten topik to zrozumiesz

Gość ofe rma
"stan zdrowia]" no to prawda. niepełnosprawnym jest faktycznie znacznie trudniej. taki człowiek musi być 10 razy bardziej "zajebisty" niż jego zdrowy odpowiednik żeby sobie kogoś znaleźć. racja "rodzina w której się rodzimy" a co ma rodzina do rzeczy? jak jest rodzina to znaczy że ojciec i matka jakoś się znaleźli to i dziecko z tej rodziny może sobie znaleźć kogoś. nie rozumiem o co ci chodzi. "wyglad zewnętrzny" no wygląd zewnętrzny to się zmienia cały czas i na niego to mamy wpływ najbardziej. nie mamy wpływu na to czy jesteśmy wysocy czy niscy ale na to czy grubi czy chudzi, starannie czy niedbale uczesani czy ubrani też.

"a co ma rodzina do rzeczy? jak jest rodzina to znaczy że ojciec i matka jakoś się znaleźli to i dziecko z tej rodziny może sobie znaleźć kogoś. nie rozumiem o co ci chodzi" pewnie chodzi o wzorce przekazywane przez rodziców i ich wpływ na twój charakter w przyszłości itd.........................

nieśmiałość - małomówność - nudna osobowość - brzydki wygląd - niski wzrost - brak zainteresowań - głupota - nuda - przegrane życie wszystko to mozesz zmienic w swojej głowie....jesli tylko chcesz

Gość ofe rma
zgadzam się, ale to są te rzeczy "w głowie".

orócz wzrostu i i wygladu.....tego niestety sie nie da zmienic ale mozna z tym zyc i byc szczesliwym....wszystko zaczyna sie pod kopuła:):):)

"wszystko to mozesz zmienic w swojej głowie....jesli tylko chcesz" w szczególności urosnąć :P żeby nie być równym z większością znanych mi dziewwczyn :P :classic_cool: to tak nie działa trzeba mieć coś na poarcie jakichś tez na teamt swojej osoby... mógłbym sobie do jutra/przez 30 lat wmawiać że jestem "ciekawą osobowością", mógłbym nawet w to uwierzyć ale tak by sięw rzeczywistości nie stało w głowie... dobre sobie :D

Gość czasem zbyt duże wymagania
odnośnie potencjalnego partnera

troche pozytywu,asertywnosci,i innego spojrzenia na siebie i swiat....i czasami mozna cuda zdziałac..osobiscie mam kumpla lat 30 ma ok 1.58wzrostu(do przystojniaka mu duzo brakuje).........a dziewczyny lubia z nim przebywac,ma tak zajebisty charakter i poczucie humoru ze przyciaga wszystkie laski w promieniu kilometra:D....

Gość ofe rma
wygląd można zmienić. jak chce się trochę to można bardzo szybko i tanio a jak chce się dużo to potrzeba trochę czasu i pieniędzy ale można. ze zmianami "w głowie" jest dużo trudniej. to nie takie hop siup. jak to zawsze mówię: jeżeli ktoś był "krzywiony" przez 20 lat (np przez jakichś dziwnych rodziców) to się go w rok nie "wyprostuje".

Gość czasem zbyt duże wymagania
przyciąga wszystkie laski:O a czy tę jedyną już przyciągnął? pewnie dobry z niego KUMPEL i na tym koniec:(

Gość Obejrzyj film
pt SEKRET film wart obejrzenia zmieni twoje podejscie do swiata a moim skromnym zdaniem bardzo czesto powodem samotnosci sa zbyt wygórowane wymagania wobec potencjalnego partnera często bywa tak że bierzesz kogos kto nie rokuje a potem okazuje sie że to był strzał w 10 obejrzyj ten film

no im wlasnie mnie tez by sie ten film przydal slepota totalna jesli o mnie chodzi:o