Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tuti frrruti

STUDIA MEDYCZNE

Polecane posty

Gość tuti frrruti

w następnym roku piszę mature i nie wiem jaki kierunek studiow wybrac. waham sie miedzy analityka medyczna a farmacja. wiem ze farmacja jest o wiele lepsza, ale slyszalam ze na analityke medyczna latwiej sie dostac bo sa nizsze progi. czy ktos moglby napisac mi cos o tym kierunku moze ktos go studiuje? jak z praca? jak z zarobkami?

po analityce masz analizy w laboratoriach,szpitalach, badasz kupki,mocze,poziomy hormonow itp. progi na farmacje,medycyne i anlityke sa takie same lub bardzo zblizone z biologi i chemii ma medycyne dodatkowo fizyka. po anlityce nie ma raczej z prqacca problemow ani w kraju ani za granica

Gość kolejkii
analityka jest bleee, zapieprz taki jak na farmacji, a perspektywy pracy zalosne...

Gość Tola28
Analityka medyczna - raczej śmierdząca sprawa ;) ...z uwagi na medycznie analizowane substancje... Farmacja .. z wiadomych względów lepiej, chociaż rynek jest już dość nasycony i zaraz po szkole trudno z pracą (tzn. znaleźć można ale kasa nie za duża...). Za to magister z 5 letnim doświadczeniem jest już dość rozchwytywany przez pracodawców, więc może warto się przemęczyć na początku. Nie myślałaś o jakiejś kosmetologii? Biorąc pod uwagę, że coraz więcej ludzi ma fioła na punkcie swojej urody.. to dość przyszłościowy kierunek.

Gość tuti frrruti
myślałam, ale ze kosmetologię można studowac raczej tylko w prywatnych szkołach, a moich rodzicow raczej nie stac na prywatne szkółki. wiem ze kosmetologia jest tez na AM w Bydgoszczy, ale to spory kawal od mojej chaty i raczej bym tam nie szla...

Gość tuti frrruti
a jeśli chodzi o progi punktowe na farmację i analitykę medyczną to napewno nie są takie same, przykładowo w zeszłym roku na farmację żeby dostac się na Collegium MedicumUJ prog wynosil 175pkt, natomiast zeby na te sama akademie medyczna dostac sie na analityke medyczna, prog wynosil 157pkt. Jest roznica?