Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawssska

KALKULATIR DNI PŁODNYCH - na powaznie

Polecane posty

Gość Ciekawssska

HEj laski :-) Pewnie nie jedna z Was sprawdzala na necie w jakie dni wystapia u Was dni plodne.. Myslicie, ze mozna wierzyc temu kalkulatorowi?? Ja myslalam, ze w cyklu sa 4 dni plodne tylko. Wg tego kalendarza az 8 .. A ja bardzo sie staram o dzidziusia i kochalam sie w ostatnim dniu płodnym.. rzekomo płodnym:-) Jak myslicie mam szansE? Czy Wam te kalendarze pomogly? Dziekuje z góry za wypowiedzi!

Gość Ciekawssska
podnoszę temat :)

Gość gfgfgf
mają na Ciebie wwwyje bane

Gość Ciekawssska
ale niestety zawsze sie znajdzie taka osoba jak ty..

Gość Ciekawssska
SleepingSun Wg tych wszystkich kalendarzyków mój ostatni dzien płodny to 21 dzien cyklu. Moj cykl zawsze trwa 31 dni .. :-)

nie wiem na jakiej zasadzie liczą to te kalkulatory... Owulacja występuje 14 dni przed okresem, a jest to jedyny dzień kiedy można zajść w ciążę. Z tego wynika, że Ty owulacje miałaś 18 dnia cyklu, więc 21 dzień jest już po owulacji

Gość a mi wyszlo 9 dni plodnych
w miechu...

Gość Ciekawssska
tak owulacja 14 dni przed okresem,ale przy 28 dniowych cyklach. skoro moj trwa o 3 dni dluzej to owulacji nie mialam 18 dc tylko 21..

Gość Ciekawssska
tzn nie stwierdzam tego tylko kombinuje ;-)

skąd to stwierdzenie, że przy 28dniowych cyklach? Owulacja występuje 14 dni przed miesiączką bo właśnie tyle żyje ciałko żółte, czyli długość cyklu nie ma na to wypływu

Gość Ciekawssska
dziekuje za rady:-)

tu masz jeszcze cytat z Wikipedii:) "U kobiet owulacja występuje co ok. 28 dni, mniej więcej między 13. a 15. dniem przed wystąpieniem krwawienia. Niepoprawnym jest stwierdzenie, że jajeczkowanie ma miejsce w połowie cyklu, ponieważ długości jego trwania są zróżnicowane. Najczęściej do owulacji dochodzi na 14 dni przed krwawieniem."

Kalkulator oblicza dni plodne na podstawie statystycznych mozliwosci zajscia w ciaze. Czyli zdarzaja sie przypadki kobiet co maja owulacje na 10 d przed okresem ( jest ciazko zajsc wtedy w ciaze i stan ten swiadczy o niedomodze lutealnej), a sa tez takie co maja 18 dniowa faze lutealna. Ja bym sie na kalkulatorach nie opierala, znacznie lepiej jest sie poobserwowac i bedziesz wiedziec kiedy masz owu..jesli jestes zdrowa najprawdopodobniej owu wystepuje u ciebie miedzy 16-18 dniem cyklu.

Gość Ciekawssska
Dziekuje dziewczyny ;-)