Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KlauDDynka69

Podwójne jajeczkowanie ?? Jak to jest??

Polecane posty

Kurcze mam problem coś mi się obiło o uszy z podwójnym jajeczkowaniem i jak sprawa dokładnie wygląda?? Dziś mam 37 dzień cyklu (czyli owulacja powinna wystąpić ok 23 dnia cyklu) Przeważnie miałam 35-40 dniowe cykle. Ostatni trwał 40 dni. A w tym cyklu od dnia 12 do 17 miałam chyba śluz płodny przez pierwsze dni był rozciągliwy jak białko jaja kurzego tak bardzo a później mniej.. I znów dnia 27 pojawił się jak sluz jak białko jaja kurzego, na drugi dzień był rozciągliwy ale też w pewnym momencie wodnisty i trzeciego dnia też był rozciągliwy. Jeśli cykl byłby 40 dniowy to właśnie owulka wypada na mniej więcej 26 dzień :O no ale te od 12 dnia cyklu ewidentnie wyglądały na płodne :O MA KTÓRAŚ TAK?? :O:(

podobno jezeli wystepuje [ppodwojne jajeczkowanie to najpozniej 24 godziny po sobie, wejdz na topic o naturalnych metodach planowania rodziny tam dziewcyny Ci wszystko fajnie wyjasnia

Owulacja jest tylko jedna w cyklu. Nawet, jeśli dochodzi do uwolnienia dwóch i więcej jajeczek to nadal jest to jedna owulacja, ostatnipęcherzyk może pęknąć najpóźniej 24 godziny po pęknięciu pierwszego.Żaden śluz nie powie Ci, że owulacja była. Śluz tylko zapowiada owulację, w związku z czym podejść do owulacji może być kilka (nigdy nie wiesz, czy przy zakończeniu objawu śluzowego pęcherzyk pękł). O przebyciu owulacji świadczy w warunkach domowych tylko temperatura. Nie śluz. Jak do owulacji nie dochodzi, to po jakimś czasie jest kolejne podejście oi kolejna faza śluzowa. Aż do skutku.

Owulacja odbywa się prawidłowo na 12-16 dni przed miesiączką. minimum wymagające obserwacji stanowi 10 dni przed.Bywa, że i jeszcze krótsza jest faza, trwa na przykład 8 dni, zdarza się ale to wymaga już leczenia.