Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starsza pani bez zmarszczek

Mamuśki

Polecane posty

Czy są tu mamuśki, które w najbliższym czasie postanowiły postarać się o drugą pociechę? :) Mam 33 lata i stwierdziliśmy z mężem, że czas najwyższy pomyśleć o drugim potomku. Nasza pociecha ma już 6 lat i trochę mi się zatęskniło za pieluszkami, kaszkami i nieprzespanymi nocami. Może jeszcze nie teraz, nie w tej chwili, ale za miesiąc za dwa chcielibyśmy już zacząć się starać. Czy jest tu jeszcze ktoś taki? :D

Gość to ile ty miałaś
lat jak zaszłaś w ciąże? :D

Gość a po cholere
ci nastepny dzieciak w tym wieku, masz 33 lata odchowanego jednego wez sie zajmij soba idz do roboty i korzystaj z zycia dziewczyno a nie sobie bedziesz na kolejne lata nastepna petle na szyi wiazac, po kiego czorta ci to

nocny włóczykij 🖐️ młodziutka byłaś jak zaszłaś w pierwszą ciążę :) zawodowo się spełniam, życie też mam ułożone i z niego korzystam i chcę pętlę na szyi, bo to będzie moja pętla.

no tak, jak nie za młoda to za stara ;) typowe na kafe, nie ma czym się przejmować, nie każdy ma takie priorytety jak większość. moja ciąża była wpadką, ale nie zmienia to faktu, ze uwielbiam moją córkę.

Gość a po cholere
tia a pozniej siedza takie na innym forum i placza on mnie zostawil z dwojka dzieci:o

Gość jakomo
nie boisz sie w tym wieku w ciaze zachodzic? ryzyko downa wzrasta w zastraszajacym tempie ...

takiej starej zrzędziary nie zostawił do tej pory, to czemu miałby zostawić później? ;)

:D bawicie mnie... nie boję się, jestem w pełni świadoma, chcę, przepraszam... chcemy :D

Gość a po cholere
no oki:D jak tak do tego podchodzisz gratuluje odwagi..ja mam 35 lat 14 letniego syna i za cholere nikt by mnie juz na drugie nie namowil ale gratuluje odwagi

Gość ale komentarz
nigdy nie wiadomo jak będzie, jakby tak kazda kobieta i każdy facet się zastanawiali- "czy mnie nei zostawi" to by gatunek wyginął :) ja tez byłam młodziusia, kiedy rodziałm pierwszego syna...za to teraz widze gwiazdy, które mają po 30 lat i jest problem! Bo ona sobie rady nie daje! Jest zmęczona!

ale ja broń boże nie czuję się zmęczona, wręcz tryskam energią :) nie widzę w tym nic nadzwyczajnego... gdybym nie czuła, że podołam, gdybym nie czuła, że chcę, to bym nie zawracała sobie nawet głowy :)

tak zaraz dowiemy się, że 100% kobiet powyżej 30 roku życia nie powinno rodzić, bo a. są za stara b. facet może je zostawić c. nie mają już siły, są zmęczone życiem d. na 100% urodzą dziecko z wadą

Wiecie co Wam powiem dziewczyny? Pierdoleie z tym zespołem downa. Mam dwie znajome z dziećmi z zespołem downa. Jedna miała 19 lat jak urodziła druga 23. Mam nadzieję że Wam się uda i szybko oraz bezproblemowo doczekacie się upragnionych drugich bobasów. Pozdrawiam

Gość Artigiana poczytaj
troche literatury fachowej z zakresu genetyki prenatalnej i o ryzyku wystepowania wady zespolu downa wraz z wiekiem ciezarnej , a wtedy sie wypowiadaj, jasne ze mozna dziecko z trisomia urodzic i po 20 roku zycia, ale ryzyko procentowo jest wyzsze im wyzszy jest wiek brzemiennej kobiety, to tyle