Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ygluyg

budowa domu kupno dzialki helllllllllllllp

Polecane posty

Gość ygluyg

hej odpowiedzcie mi w miare mozliwosc na kilka pytan chcemy kupic dzialke ktora jest narazie jedna caloscia połowa z niej jest zamieszkala a druga polowe babka chce podzielic i sprzedac duuzo trwa tkaie przekwalifikowanie? do tewj dzialki nie ma drogi czy wlascicielka jest zobowiazana taka droge zrobic? aby byl dojazd do posesji?? jesli chodzi o media to od drogi jest 20m czy koszty takiego pociagniecia mediow jest duzy? i jeszcze jedno mimo tego ze dzialka jest budowlana trzeba miec warunki budowy ale co jesli kupie dzialke a warunkow budowy ne dostane ?

Gość gość
pamietaj ze na samym kupnie sie nie konczy, musisz takze pamietac o badaniach gruntu... najlepiej z tym zglosic sie do geologa www.kadlubowski.waw.pl :)

Gość gość
jak działka jest budowlana to łaski nie ma z papierami. podciągniecie mediów - a kopcie rów, kładźcie rury, i czekajcie, na podłączenie przez właściciela. a jak nie , to zadzwonisz , przyjdą ludzie , wykopią, położą rury i będą czekać na podłączenie przez właściciela. zapłacisz ile zechcą.

Gość gość
podział działki, to sąd , wpis do księgi wieczystej, opłaty skarbowe, podatki, itp. umowa kupna sprzedaży, zapewnienie dojazdu , takie tam.. wszystko na papierze, nic na gębę, żeby jaja nie wyszły.

Gość gość
jak już dojdzie do podziału dobrze jest wiedzieć gdzie można uzyskać pomoc geodety. Ja korzystałam z takich usług z tej firmy www.geo-graf.pl .