Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DF

Dowód osobisty

Polecane posty

W maju zgubiłam dowód. Mieszkam daleko od miejsca zameldowania i nie mam czasu abu isc do urzedu i zalatwic formalnosci zwiazane z wyrobieniem nowego dowodu. Czy moge zrobic to na odleglosc?

Obawiam się tego, że ktos moze wykorzystac moj dowod, mimo, ze zglosilam zaginiecie na policje. Jedno mowią, ze to malo realne, i nni, ze bardzo prawdopobne, kredyty, raty, telefony itd

najlepiej byłoby wyrobić nowy i pozgłaszać tą zmianę we wszystkich bankach, urzędach itp.

Zgubiłam go w ogóle w tajemniczych okolicznościach, analizując wszystko dochodzę do wniosku, że było to na szkoleniu, tam widzialam go po raz ostatni, wpisując na karte PESEl i nr dowodu, od tamtej pory ślad za nim zaginął

ja pracowałam przez pewien czas w dowodach osobistych kradzieże i zagubienia zdarzały się często mało prawdopodobne jest, że będziesz miała jakieś nieprzyjemności tylko jak mówię najlepiej byłoby zrobić sobie nowy, pozgłaszać we wszystkich urzędach i wtedy ten stary automatycznie zostaje anulowany no ale niestety na odległość tego nie załatwisz przynajmniej tak było kiedy ja pracowałam chyba, że coś się zmieniło od tego czasu, ale wątpię w to

Gość aaaaaaaaaaaaana
na odległość nie załatwisz ale możesz złożyć podanie o dowód ( OSOBIśCIE) i napisac upoważnienie aby odebrał ktoś inny. Tylko ta osoba musi być z Tobą przy składaniu podania bo wezmą jej podpis.