Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicollee20

Włókniak a blizna.

Polecane posty

Gość nicollee20

Hej. Mam takie pytanie do kobiet które miały usuwanego włókniaka w piersi. Otóz 4 miesiace temu mialam go usuwanego. Pani doktor powiedziala po zdjeciu szwow ze nie musze tego niczym smarowac aby to sie jakos zroslo, bo nie ma takiej potrzeby. Jednak minelo 4 miesiace i jest dosc widoczna ta blizna po szwach. I tu jest moje pytanie czy wyczyms smarowalyscie ta blizne???? i jeszcze jedno pytanie czymozna sie opalac bez zadnych przeszkod???? do tej pory zakrywalam rane plastrem, ale chyba to juz tak dlugi okres ze nie musze tego robic. Co wy na to????

Gość nie opalaj
Stosuj krem na blizny Contratubex i w tym sezonie jeszcze nie opalaj.

Witam serdecznie, wczoraj miałam usuwane dwa włokniaki w piersi. Proszę o informację jak wygląda proces gojenia się rany i jak szybko wróciłyscie po wycięciu do pracy i normalnych czynnosci. Pozdrawiam!

Gość grzia
ja jestm około 1,5 miesiaca po zabiegu. miałąm dosć duzego włókniaka w piersi bo ok 2,5 cm i u mnie została prawie niewidoczna blizna, w kolorze zdrowej skóry. fakt, jest kreska cieniutka, ale bez dramatu. ja na drugi dzień po zbiegu mogłam nomalnie coś w domu robić a pz około tydzień jeszcze bolałąo troche, aak zdjeli szwy to lepiej. u mnie dobzre sie goilło mimo upału na dworze... ja miałam 1,5 tygodnia zwolnienia ale mogłąbym isć po paru dniach do pracy...