Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a propo pieprzyków

Temat na czasie- o pieprzykach i groźnych zmianach-wejdźcie

Polecane posty

Gość a propo pieprzyków

Witam! Chciałam Was zapytać czy badacie w jakiś sposób swoje pieprzyki na ciele? Bo jak próbowałam dowiedzieć się z netu coś na temat czerniaka, w sensie jakie pieprzyki powinny zaniepokoic to niestety za nic nie moge załapać o co chodzi ze zmianą rakowa a zwykłym pieprzykiem:( Jak np odróżnić zwykły wypukły pieprzyk( taki dzyndzelek z brązowym zabarwieniem-wiecie o co mi chodzi?) wielkosci ok 3 mm od zmiany która może niepokoic? albo zwykły płaski dosc duzy pieprzyk czarnego koloru? macie na to jakies sposoby? Bo ostatnio się schizuje w tym temacie. Chciałam iść do dermatologa żeby obejrzał mi wszystkie pieprzyki ale nie wiem czy nie bardziej profesjonalny bedzie onkolog? Buziaki, dzięki z góry za wszystkie odp

Gość a propo pieprzyków
nikt sie tym nie przejmuje?

Gość a propo pieprzyków
no ok,tylko ja chciałąm sie dowiedziec, czy ktoś z Was tez ma wystajace, miekkie piepzyki, taka jakby wypustka ze skory, ze normalnie jakby dibrze pociagnac to by sie urwał:( skad to sie robi?

Gość ekokoo
ja mam, ale to nie jest z tego co wiem nic niepokojacego... slyszalam ze pieprzyki jasniejsze dookola i ciemne w srodku sa niebezpieczne

Gość mimimimi
moja mama ma kilka takich na plecach ale jasnych... ma to odziedziczone po swojej mamie.... mój brat teą ma jednego dużego i wystającego piprzyka... ale to normalne... ja na szczescie nie mam wystających ale za to pełno czarnych i małych jakby w skórze.... http://naomi.o2.pl/zgloszenie.php?action=show&Id=247

Gość a propo pieprzyków
aha, jesli chodxi o te wystajace ale jasne,tzn ze maja kolor jasny braz czy w ogole sa przezroczyste?

Gość pieprze biebrze
te przezwoczyste jak nazywa Autorka , czyli cieliste to nie pieprzyki tylko Herpes , brodawczak , opryszczka. Do wyleczenia, trzeba je specyfikiem ostrym potraktowac z zalecenia lekarza i ... nie ma ich !

Gość a propo pieprzyków
a ja są takie mleczno brązowe? jaśniutko brązowe?

Gość a propo pieprzyków
a takie co faceci maja czasem na twarzy, ze jest czarny i na tym wlosy rosna?:) wiecie o co mi chodzi? to nie pieprzy,ani nic tylko takie jakby znamie?

Gość a propo pieprzyków
w ogole dzieki ze odpisujecie. ja jestem straszna panikara i jak sie o czerniaku naczytalam to teraz kazdy pieprzyk albo znamie to dla mnie mega podejrzenia. Wiem,ze niektorzy maja taka urode ze np na plecach maja duzo pieprzykow czy tez tych "dzyndzelkow"

Gość fantaa
ja mialam pieprzyka pod stanikiem i był drazniony , zrobil sie w ogolo czerony i musiłam go usunąc ,

Gość fantaa
te dzyndzelki nesa w ogole groźne to tak jakby dzika skora , moja mama miala usuwane nie to ze musila tylko poprostu jej przeszkadzały

Gość fantaa
aha sorki zle przecyztalam myslalam ze o inne dzyndzelki ci chodzi sorki .

Gość a propo pieprzyków
czerwony'? no pewnie dlatego.ze go podrazanialas. Teraz to w ogole chyba "moda" na wycinanie znamion nastała

Gość a propo pieprzyków
a jakie sa jeszcze dzyndzelki?:)

Gość fantaa
nom musilam go wyciac ale wsyztko skonczylo sie ok , moja kuzynak tez wycinala i okazalo sie ze gdyby tego nie wyciela , zamieniloby sie to na pewno w nowotwor ;) i cale szczescie ze wiecej jej tego wycieli

Gość fantaa
sa takie ze wygladaja jak skora czesto pod pachami sie robią takie koloru skory

Gość a propo pieprzyków
aha,to wiem o jakie Ci chodzi. No mi raczej o wystajace pieprzyki, takie miekkie tylko odstajace. Nie wiem skad to sie bierze,ale chyba nie kazdy taki pieprzyk jest grozny co?

czy usuwanie boli ? powinnam sie udac na wyciecie ale sie boję :(

Gość a propo pieprzyków
pewnie nie,bo jest znieczulenie miejscowe

Gość cocoo
Ja mialam jsnego"dzyndzelka" na karku. Czesto mi przeszkadzal bo gdy czesalam włosy lub zakładałam bluzke haczylam o niego. Poszlam do lekarza rodzinnego i ten wystawił mi skierowaie do chirurga aby ten mi go wyciol. Dostalam mocne znieczulenie miejscowe i zostal wyciety.Zero bolu. Ale neistety zostala mi po tym niezbyt piekna blizna...niewiem czy to wina chirurga czy byc moze tak musi byc. Mam jeszcze jendego pieprzyka tyle ze na placach ale nizej jest spory i tez nalezy do tych dzyndzelkowatych tyle ze kolor ma ciemno brazowy.Lekazr rodzinny znow wystawił mi skierowanie do tego samego chirurga ale ten skierowal mnie do chirurga onkologa. Wizyte mam za tydzien ciekawe co z tego wyjdzie.Tylko dziwi mnie to ze rodzinny nic nie powiedzial o onkologu a chirurg tak....

Gość Nutella ...:)
Siemka:) Mam mały problem , prosze o pomoc .../ Mam pieprzyka na dolnej części tewrzy ,nigdy nie mialam z nim problemu aż do teraz ... Od czterech dni jest powiekszony,spuchniety ,jedna połowa zrobila sie bazbarwna jakby robiła sie bańka z woda na dodatek czerwona, swedzi i boli ... Nie wiem co robic .../ Za duzo przeczytalam o możliwości wystąpienia raka .../ Prosze o poradę , gdyż nie mam możliwości isc do dermatologa .../

Gość gość
Koniecznie idź do lekarza

Gość gość
A ja mam duże znamię na penisie. I co, mam się bać, że podczas seksu podrażnię go i dostanę raka?

Gość gość
A ja mam duże znamię na penisie. I co, mam się bać, że podczas seksu podrażnię go i dostanę raka?

Gość gość
wyciął, gamoniu, WYCIĄŁ...