Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cfcdsfvsd

kleszcz?

Polecane posty

Gość cfcdsfvsd

witam pracowalem dzsi troche w ogrodzie, i konczac prace zobaczylem nad stopa mala kropke krwi i jakas czarna krope (jakis insekt) stracilem go ( nie wiem czy to byl kleszcz czy nie) zotala mala kropka krwi ktora odkazilem perfuma. Po tym mialem to miejscelekko zaczerwienione, teraz (ok 4h po tym \"ugryzieniu\") miejsce to mam o wiele bardziej zaczerwienione w kolo, nie boli nie szczypie itp tylko bardziej zaczerwienione, wiekszy obszar. Co o moglo byc? kleszcz? i jakies nastepstwa?

Gość gigu
Bo ja wiem... To mogło by cokolwiek. Z praktyki wiem że kleszcz najczęściej albo się wgryza i wtedy trzyma w skórze, albo nie uszkadza tkanki tak żeby krew zdążyła zacząc leciec.

Gość gigu
W kazdym razie mozesz miec odczyn alergiczny na cokolwiek co to bylo. Wypij wapno a jak bedziesz sie czul gorzej (bol glowy, mdlosci) to idz do lekarza.

Gość cfcdsfvsd
dieki;] w sumie wapna teraz nie mam, zobacze jak jutro bedzie sytuacja wygladac w sumie po tym ugryzieniu ( bo musialo to byc ugryzienie bo leciala krew i cos z tej nogi zrzucilem:) ) byla mala czerwona plama, teraz sie zwiekszyla znacznie i jest jak dwie pieciozlotowki:P. Posmarowalem teraz jakas mascia z histamina i zobacze jutro;] dzieki za pomoc i porady

Gość podnosiciela1
z tego co piszesz, to raczej nie kleszcz... kleszcz się wpija w ciało, z rany sączy się płyn surowiczy pojawia się rumień wokół rany w ciągu ok. 2 tygodni odkaż wodą utlenioną, smaruj maścią na ukąszenia owadów obserwuj, jak będzie rumień, do rodzinnego po antybiotyk po 2 tyg. mogą być objawy grypowe tu poczytaj http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3268595&start=420

Gość mnie pomaga
no dokładnie, jak masz odczyn to albo to była meszka albo kleszcz więc prawdopodobnie nie obędzie się bez wizyty u lekarza, jeśli to był kleszcz to prawdopodobnie był zakażony boreliozą i musisz brac antybiotyk

Gość cxvxccxxcxc
narazie mam maly mocny czerwony punkt i dookola zaczerwienie, nie swedzi nie boli itp CZyli jak zejdzie to w najblizszych dniach to sie nie przejmowac? kurde, jestem w Anglii a mowili mi ze tu nie ma zbyt wiele kleszczy;p wiec musialem miec sczescie:D

Gość gość
Kupiłam Kleszcz Expert od Sanity i jak na razie jeszcze się nie przydał, ale na pewno jakiegoś kleszcza ktoś u mnie w domu złapie do końca sezonu, to bardziej niż pewne przy takim wysypie jaki jest teraz

Gość gość
Polecam Kleszcz Stop jeśli chodzi o typowo ochronne środki na kleszcze, odkąd go używamy odtąd nie mieliśmy jeszcze kleszczy – ani ja, ani mąż, ani synowie.