Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łucylla

papierosy a samolot

Polecane posty

Gość Łucylla

heloł, za 2 tygodnie lece do Londynu i pytanko moje jest takie, jak wygląda sprawa z papierosami na lotnisku? Mam namysli nieco wiecej niz przepisowe 10 paczek, chciałam zabrac 2-3 kartony, ale nie wiem jak pod tym wzgledem mnie sprawdzą... znaczy się jest szansa sie przepchać z tym, czy raczej napewno to znajdą i dowalą karę? (jesli tak, to jakie są za to kary?)

wsadz 2 do bagazu duzego i jedna do malego;] zadko przeszukuja duzy bagaz;]]

Gość Malo masz w sumie
Ja wiozlam 6 kartonow :)

Gość Łucylla
i nic a nic tak się nie przyczepili? chowaliscie je jakos specjalnie czy tak miedzy ubraniami wrzucone? boje sie, ze jakas kare za probe przeytu dostanę czy jakies inne takie :)

Gość 5 w walizce miedzy ciuchami.
A jedna w bag.podrecznym. no nie sprawdzali osobiscie tylko jak przez ten tunel walizka przechodzi .nic nie mowili.

Gość bogata dziolcha
tak tylko nie bierzecie pod uwage, ze wszystkie bagaze przylatujace przeswietlaja na pasie i nie wazne czy pochowacie fajki w majtki czy spodnie to i tak bedzie je widac hehe. a poza tym czesto robia wybiurcze sprawdzanie bagazy juz na lotniskach brytyjskich i wtedy kaza otwierac bagaz i pokazac co sie ma w srodku. moj znajomoy pracuje na lotnisku w Edi wiec wiec jka to wyglada - widza wszystkie nieprzepisowe fajki i zalezy tyko od ludzi na zmienie czy beda sie do tego przyczepiac i dowalac kary. tak wiec jesli chcesz ryzykowac to prosze bardzo a nie lepiej juz zaabrac tyton na ktory nie ma limitu ?

Gość Łucylla
a ktoś z was dostał kiedyś taką karę?

ja wiozlam ostatnio papierosy koledze, mialam 2 kartony w duzym bagazu i jeden w podrecznym. na przeswietleniu tylko sie usmiechneli i nic. o ile sa to polskie papierosy a nie np z Ukrainy to sie nie przyczepia. chociaz wczesniej zapytalam w okienku przy sprawdzeniu paszportu i powiedziano mi ze mozna tylko 1 karton aha, lecialam z Rzeszowa jesli to ma jakies znaczenie

Gość dellarte
moze ktos przewoził tyton?? po ile mozna sprzedac 1 kg tytoniu w UK ? ????