Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *Jenny*

Tabletki anty + uczulenie na słóńce

Polecane posty

Gość *Jenny*

mam pytanko. Nigdy nie miałam uczulenia na słońce ale w tym roku zaczęłam brać tabl. anty i po wyjściu na słońce dostałam na skórze czerwonych plam. czy tabl. mogły mieć na to jakiś wpływ, zwiększają wrażliwość na słońce czy to po prostu przypadek? dodam że to na pewno nie są przebarwienia

Gość 19 anitka90
kochana jeśli ginekolog zalecił ci te tabletki to nie masz czego sie bać!! a może jednak jesteś uczulona i niepowinięcia przebywać długo na słońcu!?

Gość *Jenny*
moze ktoś jeszcze sie wypowie?????

Gość blackcat
fotoalergia może wystąpić w każdym wieku :o ja mam od zawsze i tabletki jej nie pogłębiły ale to możliwe że w wyniku przyjmowania hormonów zwiększyła się Twoja wrażlliwosc na słońce. Po za tym możesz sie plam nabawic :o

Przy przyjmowaniu antykoncepcji hormonalnej opalanie jest niewskazane właśnie dlatego, że mogą wystąpić na skórze przebarwienia. I z alergią tego nie ma co łączyć, jeśli wcześniej nie występowała. Jest to jeden ze skutków ubocznych przyjmowania tabletek.

Czerwone plamy = PRZEBARWIENIA. Przebarwienia to miejscowe zmiany na skórze o innym zabarwieniu, czyli między innymi są nimi czerwone plamy.