Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Turk Kizi

Turkiye

Polecane posty

Gość mili wanili
poza tym mysle, ze polki za granica czesto lapia pierwszego z brzegu ... zeby nie odczuwac samotnosci. a trzeba umiec byc samemu z soba. po co mi turek jako asekuracja. moj kolega pracowal w szkocji. mowil, ze nie znalazl za granica dziewczyny, bo kiedy chcial zabrac jakas na wycieczke, one pytaly tylko, ile on zarabia na godzine. teraz ma dziewczyne tu, w polsce. i nie czuje sie juz samotny. i zabiera ja na wycieczki

Gość mili wanili
bo rozlatuja wam sie szybko zwiazki. zrazacie sie do rodakow ... i skoro juz jestescie za granica, to kombinujecie z innymi. czemu. a jesli najdzie was ochota wrocic do kraju ... to co z tym zakochanym turkiem? czesto idzie w odstawke.

Gość GRATULACJE
znam kilka panienek ktore wlasnie z muzulmanami wrocily do polski i sa szczesliwe

Ja chcialabym nawiazac to wypowiedzi osoby, ktora twierdzila, ze turcy nie studiuja. Ja kiedys bylam potwornie zrazona do Turkow (teraz zreszta tez, ale o tym za chwile). Mam kolege w pracy (Turek) urodzony i wychowany w Istambule. Facet wykrztalcony (zrobil magisterke i Phd w Holandii). Wydawalo sie, ze facet na poziomie, wychowany, kulturalny. Zawsze pomocny...Juz nawet zmienilam zdanie o Turkach na bardziej pozytywne dzieki niemu. Kiedys umowilam sie z nim do kina tak po przyjacielsku. Wyznal mi milosc i moze bym mu uwierzyla gdybym miala 18 lat. 2 dni pozniej przyszedl do mnie i zapytal sie, czy nie moglabym mu podstawic jakiejs polki do zerzniecia, bo mu sie nie chce walczyc o kobiete. Myslalam, ze go walne w twarz, a niby dwa dni wczesniej byl we mnie zakochany po uszy.

Gość ale siara z muzulmaninem
do polski

Gość o jahahahahahaha
mili wanili milion razy wolałabym Turka niz Polaka taką kluchę jak ten twój, nie dość że groszem nie śmierdzi to języka w gębie mu brakuje hahaha. jakie on ma studia OHP?

Gość mili wanili
taaa ... a ja wole mojego biednego polaka, niz turka

Gość mili wanili
akurat wypowiedzialam sie, bo bylam z niemcem. chcialam zaznaczyc, ze zwiazki z obcokrajowcami sa udane lub nieudane z takich samych powodow, co z rodakami. tylko ze wokol pelno znajomych, ktorzy opowiadaja o polkach rozczarowanych turkami. staje sie to tematem zartow. nie ma co klasc nacisku na to, ze akurat z turcji. z jakis tam powodow uda sie lub nie - i tyle --------------------------------- nie atakuj mnie. glupio zrobilam moze, dajac mojemu facetowi te rzeczy. ale gdybym byla z turkiem, nie wstydzilabym sie, ze jest biedny. byleby byl dobry, madry. to turkow sie uprzedzilam bo byli bardzo natretni, gdy mieszkalam w niemczech. czemu wywlekasz moj inny temat, zeby sie posmiac. jestem z czlowiekiem, ktory nie ma za duzo pieniedzy. owszem po studiach - ale dopiero sie rozkreca. a ty poleciala/es po mnie. mam nadzieje, ze jestes szczesliwa/y, skoro nabijasz sie ze mnie.

Gość mili wanili
do autorki: co znaczy merhaba? czesc? dobry wieczor? pracowalam juz z Wietnamczykami, Nigeryjczykami, Irakijczykami, Serbami, Chorwatami, Slowakami, Czechami, Turkami ... nie jestem rasistka. byli po prostu kolegami z pracy. to mi dokuczano, ze jestem z polski, ze mam studia a pracuje fizycznie. wlasnie najwiecej przykrosci spotkalo mnie od Turkow. zwiazek z Niemcem nauczyl mnie patrzec na rozne aspekty tego, ze partner jest z innego kraju i co to za soba niesie. ale na Turka sie nie skusilam. boje sie ich. po prostu. kazdy sie czegos boi.

Gość o jahahahahahaha
" chcialam sie szanowac. juz lepiej samemu niz z turkiem. zreszta ... czy turcy w ogole studiuja? ja patrze, czy facet ma studia. a trafila ktora na turka po studiach? co taki turek ma do zaoferowania oprocz sciemniajacej gadki czy fiuta? " nie nabijam się z Ciebie Tylko z twojego stosunku do innych osób,a to róznica.

Gość co zrobilbys z 35 mln
no widzisz. mam taki stosunek do turkow i ciezko mi go zmienic. mialam wiele lat z nimi do czynienia i sie ich boje. po prostu. moze mnie ponioslo ... ale wlasnie turcy wyzywali mnie na ulicy od k... bo np. nie raczylam odpowiedziec czesc. dlatego szybko nauczylam sie niemieckiego. zeby rozrozniac, kiedy obcokrajowiec mowi cos niemilego do mnie, aby moc zareagowac w pore. koledzy w pracy potrafili przy stole powiedziec, ze my polacy to zlodzieje ... gdybym nie znala niemieckiego, nie umialabym zareagowac. a tak reagowalam. przepraszali. czasem. niestety wrocilam z niemiec z duuuza niechecia do turkow. ale mowie: pracowalam z ludzmi z wielu krajow i nie mialam nic do nich. a rozni byli. zreszta - kto powiedzial ze ja jestem w porzadku :) dobra, bo odbiegamy od watku autorki.

Gość Turk Kizi
Do mili wanili Merhaba znaczy czesc a Nasilsin - jak sie masz:) Ja nic nie mam do osob, ktore nie lubia Turkow badz nie sa z Nimi :).. powiem to tak lubie szczerosc... ale bardzo nie lubie osobo ktore poznaly dana osobe z kraju aa potem twierdza,ze kazdy taki jest sam.. to mi sie tylko nie podoba.. pozdrowienia dla Ciebie mili wanili :) dziekuje,ze sie wypowiedzilas!

Gość Turk Kizi
Jeszcze cos do mili wanili Widze, ze spotkala Cie przykro sytuacja z Nimi.. no coż sa ludzie i ludziska... tez moze bym sie zrazila .. do nacji gdyby mnie taak traktowal.. ale pamietaj wsrod kazdej narodowosci znajda sie kretyni niestety... czy to Brytyjczyk, Chinczyk czy tez Turek.. ja osobiscie jak juz pisalam mieszkam w Londynie.. tutaj sie spotkalam z masa sympatycznych turkow, z reszta polowa moich znajomych to oni.. kiedy mam problem moge zawsze przyjsc smialo czy to do turczynki czy do turka.. nie wiem jak bylo w Niemczech.. strasznie podoba mi sie w Londynie to, ze Turek Turkowi zawsze pomoze w niezaleznosci jaka to by byla sytuacja.. aa niestety u Polakow to roznosc... nigdy nie otrzymalam reki od Polaka... odbieglam od tematu heh ;) .. taak po za tym .. jestem troszke z mlodszego pokolenia .. i Ci mlodsi turcy moze sa troche inni .. no ja nie wiem.. nie wiem czy bym zostala z takim turkiem do konca zycia.. bo to sie wiaze z masa problemow.. ale ja naprawde mam problem co do Polaka.. jakbym nie poznala to juz mi o sexie gada na dzien dobry .. albo o zwiazku.. aa rozmowa jezeli miala by byc poczatkowa to zeby sie popisac.. jake mam stanowisko pracy ile ja nie zarabiam i w ogole.. nie obrazam moich rodakow bo kazdy jest inny !!

Gość mili wanili
powodzenia. zycze szczescia. mnie sie nie udalo z Niemcem. stchorzylam ... teraz probuje z Polakiem. moja babcia byla Niemka. sasiad malowal jej swastyki na plocie. daltego staram sie nie myslec zle o ludziach innej narodowosci. i tylko Turkow sie boje. zle doswiadczenia. ale wyniesione po wielu latach, nie po jednych wakacjach. pracuje w osrodku dla mlodziezy i staram sie tlumaczyc im, jakie sa problemy z imigrantami, czego boja sie Niemcy a czego imigranci. organizuje wymiany z Niemcami. namawiam mlodziez, zeby sie spotkala z Niemcami. zeby nie bylo stereotypow. zeby bylo ich w kazdym razie mniej. jak slysze ze mowia: ja nie lubie Niemcow to pytam a znasz jakiegos? i wtedy okazuje sie ze nie lubia ... bo rodzice pracuja w Niemczech i maja przykre doswiadczenia.

Gość Turk Kizi
Do mili wanili No ja nie bylam w Niemczech.. i nie wiem jak to taak wyglada... generalnie nie przepadam za tym krajem i ta narodowoscia... nie wiem czemu .. moze chodzi o historie.. ale wiem,ze gdybym poznala chodz jednego niemca momentalnie zmienilabym zdanie .. :)

Gość mili wanili
prawda. polak za granica pyta czesto na dzien dobry, ile zarabiasz na godzine. mialam dawno magistra w kieszeni, a pracowalam latem w niemczech. ludzie podchodzili do mnie i pytali, czemu wykonuje te prace. kiedy mowilam im, jakie mam wyksztalcenie, otwierali mi drzwi. podsylali fajniejsze programy komputerowe. a jeden szef zwolnil turka, ktory powiedzial, ze moge byc magistrem z polski, ale zawsze bede k... z polski. nie oczekiwalam tego od szefa, ale zwolnil go i tyle. nauczylam sie dystansu to tekstow rodakow typu nie lubie niemcow, nie lubie tych i owych. jednak gdzies tam tkwi niechec do turkow ... samych dziwnych spotkalam na swojej drodze. kolega zawsze mi mowil nienawidze niemcow. nie przyznawalam sie ze jestem tez niemka w polowie. teraz on pracuje w niemieckiej firmie i juz nie gada glosno ze nie lubi niemcow. a ja nie gadam glosno, ze nie lubie turkow. bo juz nie mam z nimi nic doczynienia, nie atakuja mojej osoby. tylko mi szkoda tych polek, co placza przez turkow na tym forum

Gość mili wanili
porazka np jest jak ktos jest nauczycielem niemieckiego a nie byl nigdy w niemczech i niemcow nie zna. co on dzieciom przekaze. jak ktores pusci haslo: nie lubie niemcow, to co powie. jak zweryfikuje. wielu ludzi nie lubi niemcow. przyzwyczailam sie ze gdy mowilam o podwojnym obywatelstwie, zaraz ktos mowil ze nie lubi niemcow. najglosniej przez tych co najkrocej w niemczech byli heh

Gość yoko-ona
Turk Kizi a powiedzialas swojemu obecnemu, ze bylas wczesniej z kurdem?... do mili wanili: polacy w niemczch to alkoholicy..znalam jednego fajmnego polaka ..umarl na raka 3 lata temu....

Gość Turk Kizi
Wiesz mi owszem jest zal.. ale niektore Polki skoro slyszaly jacy sa turcy .. powinny nabrac dystansu do tego wszystkiego a jakoby poznac jego i jego osobowosc.. niestety czesc polek w w.brytani.. sa kupywane.. turcy kupuja drogie prezenty, kwiaty ... a Polki sie zakochuja nie wiedzac czego on od nich tak naprawde chce.. sa turcy i turcy .. niektorzy szukaja prawdziwej milosci.. jedni chca sie troszke zabawic... ja poznajego mojego od a do z... chce wiedziec o nim wszystko .. i wiem ze nic w zamian ode mnie nie oczekuje.. nie dostaje codziennie slodkich slow.. i kwiatkow.. koles mysli calkiem inaczej.. moze sie tez myle? ale wiem, ze mam dystans do tej znajomosci..

Gość Turk Kizi
do yoko-ona Tak moj obecny wie, ze bylam z Kurdem.. co mu sie bardzo niepodobalo.. bo niestety on nie lubi Kurdow.. nie wiem w sumie dlaczego.. ale sie nie dziwie .. jakby jakas narodowosc nie miala swojego kraju i do mojego podbijala... a dlaczego pytasz? niespodobalo mi sie to ze mowisz ze Polacy to alkoholicy.. nie wszyscy pamietaj o tym:) bo nie sadze,abys Ty tez nia byla :) to tak na marginesie :P

Gość trala
witam mam pytanie czy ktos z was zna turecki?

Gość mili wanili
jak wspominalam ,polki czesto szukaja kogos za granica, bo we dwoje razniej. czy kochaja, nie wiadomo. np taki turek zaopiekuje sie nia, kupi jej cos, zawiezie gdzie trzeba. ma z kim pogadac, do kogo sie przytulic. bo sama sobie nie poradzi. a potem mija jakis czas, ona postanawia wracac i rozmowa wyglada tak: no to czesc, zarobilam ile chcialam, wracam do mamusi. turek jedzie za nia do jej miasta, a ta na ulicy mija go z rodzicami i udaje, ze nie poznaje. przykre. jest i przegiecie w druga strone. slysze czesto, jak jakas kobieta chwali sie, ze corka sobie niemca znalazla. ze niby jaka zaradna. tak jakby kazdy niemiec mial kase i w ogole. a tez potrafia byc niemcy niezle zjeby. ale taka mamuska sie chwali i wszyscy mysla, ze coreczka jest zajebista, zaradna i w ogole.

Gość yoko-ona
napisalam, ze polacy...nie polki....przyjedz na zob do hamburga...zobaczysz polskich zuli... czemu pytalam...bo wiem, ze turcy nie lubia kurdow....sama bylam kiedys z kurdem...

Gość Turk Kizi
ja jestem dopiero poczatkujaca .. ale mam nauczyciela tureckiego (tzn kolezanka) aa co chcialas cos przetlumaczyc czy ??:D

Gość Turk Kizi
do yoko-ona No w sumie w Londynie tez nie brakuje Polskich zuli.. ale co zrobic ;/ aha i jak wspominasz ten zwiazek?? bo ja moj .. nie bylo zle.. wszystko sie dobrze ukladalo.. gdyby nie jego zazdrosc cholerna.. noi na dodatek widzielismy sie raz w tygodniu na pare godzin z powodu jego pracy .. ale nie powiem zle nie bylo.. i dalej mam z nim kontakt.. taki to potrafi.. bo z moimi bylymi polakami nie mam kontaktu.. aa z nim zawsze moge pogadac na telefonie badz sie spotkac na piwo:)

Gość yoko-ona
z polkami to jest roznie...czesto nie szanuja sie...pracuja za marna kase w tureckich kafejkach...zadna turecka baba nie pojdzie tam pracowac......

Gość trala
tak chcialam poprosic o przetlumaczenie ,,eğer beni sorarsan fena değilim herşey çok güzel yani hayat herzaman ki gibi devam ediyor " z gory dziekuje ;)

Gość Turk Kizi
do mini wanili wiesz .. moze nie zawsze Polka taam sobie szuka kogos za granicami .. ale wiesz.. z wiekszosci z nich to jest czysta ciekawosc.. poznania nowej kultury jezyka.. religi tam mi sie wydaje:) przynajmniej ja tam mam :D

Gość Turk Kizi
ok do trala... jak tylko moj nauczyciel sie zjawi.. badz ktos z moich znajomych moj niestety tego nie przetlumaczy, bo zna slabo j. turecki (jak mowilam urodzil sie w w.brytani) to Ci napisze znaczenie tego zdania ;) a jak moge wiedziec skad go masz?:D