Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdałam

PRAWO JAZDY??

Polecane posty

Gość Zdałam

Mam pytanko co do prawka, ile sie czeka na odbiór? Dzis zdalam i nie wiem jak to jest... oni cos przysyłaja ze juz mozna zgłosic sie po odbiór czy jak?

Gość GRATULACJE

Nic Ci nie przysyłają, czekasz 2-3 tyg i idziesz do wydziału komunikacji i pytasz czy jest juz do odbioru. Jesli tak to płacisz ileś tak kasiory i wydają prawko :) Gratujacje!

Gość karoolek
jak zdaleś to gdzieś za około +- 2 tygodnie idziesz do urzędu i wplacach na podane konto chyba 70 zł od tego czasu około dwa tygodnie i odbierasz u nich prawo jazdy - trzeba pytać czasem jest wczesniej

Gość bravo bravo
co jakis czas dzwonisz lub idziesz osobiscie do wydziału komunikacji w swoim miescie z pytaniem czy ju zjest:) Wydział komunikacji działa przy starostwie Terminy są różne od 2-5 tygodni

Gość Zdałam
Dzieki :) no własnie bo nie wiedzialam...słyszałam ze koles ostatnio czekał tylko tydzien dlatego jestem ciekawa czy jakos informuja czy nie, teraz juz wiem. Wielkie dzieki ;)

Gość karoolek
najpierw trzeba zaplacic , bez tego nie wydadza w momencie dokonania wpalaty dopiero wysylają by je wydrukowali

Gość Zdałam
Czyli mam teraz jechac zapłacic i dopiero czekac az wydadza?

Gość zastanawiam się nad kupnem
ale masz fajnie... a ja robię prawko już 3 miesiąc (razem z teoretycznymi) i wyjeździłam dopiero 5h :O

Ty się zastanawiasz nad kupnem?? A co ja mam powiedziec? Robie prawko 3 lata!!! Tylko że mam dość duże przerwy w egzaminach i... szczerze to już mi się nie chce na kolejny iść :/

Gość Zdałam
3 miesiace? o kurcze czemu tak długo? Ja jestem z Łodzi i u mnie jest strasznie ciezko zdac, słyszłam ze w Poznaniu jest gitarka ze zdawaniem

Gość Zdałam
>>Toshiba Nie dziwie sie ze sie tak poddajesz, ja tez juz miałam dosc, z tym ze ja robie dopiero od czerwca tego roku - wtedy miałam pierwszy egzamin i po tym jak jezdziłam po miescie 40 min (czyli tyle ile trwa egzamin) i egzaminator przyczepił sie i koniec egzaminu - Niezdany. Juz nie miałam takiego podejscia odechciało mi sie ;/, ale dzis chyba los mi sprzyjał, taka jestem szczesliwa ;)

Gość malasasaneczkaa
wiesz co , jak widzę to zależy to od miasta. u nas w Krk czeka się ok 2-3 tyg, ale dopiero kiedy idziesz odebrać prawko to od razu płacisz za nie a potem ustawiasz się w drugim okienku po odbiór razem z kwitkiem zapłaty. U nas też jest jakaś strona na necie z tego urzędu, gdzie możesz wpisać swój pesel i sprawdzić czy prawo jazdy jest już gotowe (ja miałam po 4 dniach bodajże) i wtedy możesz iść wcześniej po nie

Po 1-nie zastanawiam się na kupnem prawka, mój nick dotyczy innego topicu (zastanawiam się nad kupnem samsunga U700) a po 2-trwa to tyle, bo mój instruktor przesadził trochę z naborem i jazdy mam co tydzień, dwa po godzince :O a po 3-ja zdaję w Bydgoszczy, gdzie też jest podobno bardzo ciężko zdać :O ale zanim będę zdawać to łohoh... póki co-chodzę na kurs, bo chyba się nie zrozumieliśmy

Gość Zdałam
Oooo to fajnie, własnie mi sie wydaje ze u mnie tez tak jest ze sie idzie po jakims czasie, wpłaca sie i odrazu wydaje prawko. To ładnie szybciutko Ci wydali ;)

Gość Zdałam
To faktycznie przasadzili, ja mialam jazdy codziennie, ustawialam sobie godzinki jak chciałam, bo w mojej auto szkole maja sporo instruktorów i chyba 5 aut. Dodajmy ze szef tej autoszkoły przyspieszał mi egzaminy, bo to taka prywatno-domowa autoszkoła. Wiec udało mi sie ;)

na kurs zaczęłam chodzić od maja, trwa on nadal czyli już 3 miesiąc, a mam wyjeżdżone dopiero 5h, a jest 30h! rozumiecie? :P egzamin będę chyba miała zimą jak w takim tempie będą te jazdy

Prawko odbierasz po 2-3 tygodniach :) w Starostwie Powiatowym ( dokładnie w Wydziale Komunikacji tego starostwa). Nikt Cię o tym nie zawiadamia ... bo sama to sprawdzasz na tej stronce :) https://cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx gdy pisze, że prawko jest do odbioriu :) maszerujesz do Wydzialu Komunikacji ... placisz w kasie haracz za prawko (nie wiem ile obecnie wynosi ... cos kolo 70 zł ?). I z dowodem wplaty odbierasz wymarzony dokument ...

Gość Zdałam
Dzieki za stronka ;) A do poprzedniczki>> Nie wiem czy to mozliwe, ale ja bym chyba zmienila auto szkołe, bo to przesada ;/

nie zmienię, bo to najlepsza szkoła w moim mieście-dlatego wszysycy do niej chodzą :P 18-nastkę i tak mam dopiero w sierpniu +czekanie miesiac na dowód. myślę, że do października sie wyrobie z examem