Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość figowa_kobitka

użadliła mnie osa! czy mozliwe by po 2 dn noga była sina???

Polecane posty

Gość figowa_kobitka

ehmmmm w sobote zrobiła sie fantastyczna pogoda więc postanowiłam skocic trawkę w ogrodzie, kosiałam i kosiłam...az tu cłap ! seee mysle pszczoła lub osa mnie użądliła, bolało jak wyciągłam żądło (ugryzła mnie w stopę) a tu zaraz może nie minęła minuta dwie bąble swędzące na całym ciele, gorączka 41 stopni, ból brzucha, ledwie zadzwoniłam po starszych bo traciłam świadomość bo takie miałam duszności że nie mogłam złapac tchu - wstrząs anafilaktyczny! nawet nie wiedziłam że jestem uczulona na jad tych owadów potem to juz pogotowie i .....po 3 godzinach na 22 wieczorem wróciłam do domu... dostałam zastrzyki badania i worek lekarst z apteki. w niedziele noga wyglądała normalnie a wczoraj...zaczeła puchnąć i jest sina i tak bardzo boli to normalne by po 2 dniach takie zmiany??? co to może byc????

Gość AXAX
jeżeli bierzesz leki i niema poprawy to jedź na ostry dyżur do szpitala aby nogę zobaczył lekarz - nie ryzykuj

Gość miauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
OMG kobieto..do szpitala i to szybko..to na bank coś z naczyniami i to raczej nie są żarty

Gość rexx
Kobieto na SOR jedź , a nie na forum piszesz. Do lekarza !!! Żarty sobie robisz czy jedna noga Ci wystarczy ??

Gość figowa_kobitka
jutro pojadę do lekarza kurwa ale boli :( masakra:(

Gość AXAX
nie jutro ale dziś

Gość figowa_kobitka
nie mam nawet z kim jechać rodzice wyjechali a mąż jest w pracy :( jestem sama z dzieckiem

Gość jeśli noga jest siwa
to możesz ja stracić! do lekarza

Gość mail z o2
jedz teraz bo jeszcze ci noge amputuja:/

Gość AXAX
prawdopodobnie zatrzymało ci się krążenie krwi w nodze

Gość figowa_kobitka
dobra jade wstraszyłam sie

Gość jeśli noga jest siwa
napisz gdy wrócisz czy wszystko w porządku

Gość mii666
napisz co z nogą kochana jak wrócisz

Gość figowa_kobitka
noi i byłam. Na pogotowiu dwie pięlęgniarki popatrzyły podotykały stopy stwierdziły żebym jechała do chirurga do szpitala albo jutro rano do przychodni przyszła do chirurga. Ale że stopa jest ciepła i nie drętwiea mi palce wiec nic mi nie jest. Słożba zdrowia w PL jest normalnie ....ehmm szkoda gadać. nie chodzi mi o to by skakali koło mnie tylko żeby normalnie powiedziały bo ja zdenerwowana byłam .....

Gość figowa_kobitka
obwine stope na noc alcacetem i jutro rano pójde po skierowanie do chirurga. a noga dalej sina i opuchnięta:( nie jest zimna czuje takie uderzenia ciepła z tej nogi. :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Gość figowa_kibitka
dzis noga wygląda lepiej. opuchlizna juz troszke zeszła nie swędzi tak jak wczoraj.

Gość KI8I88
O TO SUPER KOCHANA:)MAM NADZIEJE ZE NOGA BĘDZIE ZDROWA :)POZDRAWIAM DOBRZE ZE POJECHAŁAŚ BO POTEM BYŚ SOBIE PLUŁA A W BRODE.

Gość figowa_kibitka
no przestraszyły mnie wasze wypowiedzi :(:(:( dostałam w aptece maśc-krem hydrocortisonum 1% nóżka nadal sinawa ale ciepła :) Pan w aptece powiedział że teraz juz będzie lepiej:) a zazywam : Telfast 180 pije wapno obkładam Altacetem noi teraz ten hydrocortisonum 1% opisuje mój przypadek poniewaz nic na kafe nie znalazłam a mam nadzieję ze inna osóbka użądlona przez osę to przeczyta i skorzysta:) pozdrawiam.

Gość figowa_kibitka
oleńka obkładaj żelem altacetem kosztuje ok 8 zł a jest dobry.

Gość delekta-ta
straszne rzeczy co te osy w sobie maja za jad?:O:O:O

Gość figowa_kibitka
dziś jest już spoko. noga nie boli opuchlizny prawie że nie ma sinej tez nie, lekko czerwona koło kostki . pozdrawiam!!!! ps jedynie co mam to starch, jak wieszałam pranie w ogrodzie i usłyszałam bzyczenie to uciekłam do domku 😭

osy sa straszne :o pamietam jak mnie w jezyk uzadlila....nie jestem uczulona na ich jad ale okropnie to znosilam .trzymalam w reku wafelka i po prostu go ugryzlam i takier uklucie straszne poczulam,zaczelam pluc,wyplulam ose,niby zadla nie zostawila.pamietam ze do lekarza od razu mnie zawiezli bo jezyk ca;y spuchl i doslownie cala buzie wypelnial :( potem z tydzien czasu do siebie dochodzilam :O do dzis jak ose widze to mam juz stracha,a wszyscy znajomi sie smieja ze przesadzam....

Gość figowa_kibitka
nie ma żartów zgodzam się z tym. mnie wczesniej 2tyg temu też użądliła i nic. miałam tylko slad jakby mnie mrówka ugryzła. a teraz takie cyry:O mąz to myslła że sobie jaja robię....ehmmm nie chce mi sie tego nawet wspominać :( moje dziecko do tej pory chodzi głaszcze mnie po nóżce i mówi " nie boji mamusiu juz?" he he he ;)