Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Różowe Anielisko

W sprawie solarium .kto sie orientuje i chodzi..kilka pytan..

Polecane posty

Gość ło maatko
a ty też się tak sotosujesz do tych zasad? a gdzie realia? Jak ktos używa okularków toma potem tak choojowe białe powieki że żal... i przy miesiączce babki się opalają - jeśli dobrze się czują - każda z nas zna siebie najlepiej. To tak samo jak nie powinno się palić przy zażywaniu pigułek anty... teoretycznie bo rzeczywistość wygląda inaczej. AAAAA i nie wychodź na ulicę - bo też mówią, że może ci cegła na glowe spaść ;)

W ogóle jak ostatnio byłam na solarium (pierwszy raz od jakiś 9 lat :P bo kiedys byłam jak miałam 12 lat :P) to się zniechęciłam bo laska, która tam pracowała nic nie wiedziała :/ Pytam się jej, czy nie można się balsamem smarowac przed solarium bo pamiętałam, że było takie ostrzeżenie chyba a ona mówi, że nie, że można i bla bla, a potem czytam regulamin wewnątrzi pisze, żeby się nie smarować balsamem przez opalaniem bo się opali na czerwono :/ nie wiem kto ją zatrudnił :/ i to nie tylko to :/ BOję się teraz, ze w każdym solarium takie tępe laski pracują :/

Gość Paulinusieńka
Ja chciałabym pójść na solarium... Mama się godzi, ale pierwszy raz i się trochę boję.że zrobię z siebie buraka.. I boję się zapytać tej laski co tam pracuje...

Gość Ewelinka 797
Witam. Sama ma solarium w centrum Wrocławia i kazda moja pracownica przechodzi szkolenie. Dobry i uprzejmy personel to polowa sukcesu. Co do opalania. To wszystko zależy od mocy lamp i współczynnika opalania. 600 i 900 to rozmiary łóżek. lampy moga byc 120, 140,160 180.wspolczynniki to 2,6 3.0 3.3 itp u mnie sa lampy tylko do 160 poniewza uwazam ze wieksza moc jest szkodliwa. jepiej isc na slabsze łóżko na dluzej niz spalic sie na raczka.Nie wolno opalac sie na oliwki, i kremy nie przystosowane do solarium poniewaz po 1 mozna sie popazyc a po 2 mozna uszkodzic pleks w łóżku. Jak najbardziej powinno zmyc sie makijaz. Jezeli bierzesz antybiotyki albo antykoncepcje uwazaj poniewaz mozna dostac odbarwień. jezeli masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem w branzy solariuanej pracuje juz 8 lat wiec wydaje mii sie ze jakąs wiedze posiadam:)pozdrawiam serdecznie Ewelina. ....