Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LeśnySłodziaczek

Nowy gaz w Poznaniu

Polecane posty

Gość jak to nie działa
co?

Gość fgfgfg
no ja tak samo mam!!!! jak chce sie kapac to musze ze 2minuty czekac az sie woda nagrzeje.... do dupy.. i panowie instalatorzy niemili.. pokurcze jedne!!!

Mój był akurat miły, tylko nie wiedziałam, że przyjdzie dzisiaj bo wujek mi nie powiedział i nie dosyć, że spałam jeszcze to nawet nie posprzątałam :D A może masz w piecu gazowym (bojlerze) nastawione na niskie grzanie wody bo ja tam mam takie pokrętło od tego.

Gość Pan z Gazowni
A coście myślały? Powiem Wam w tajemnicy, że zmieniliśmy GZ-50 na GZ-35, przy czym te cyferki oznaczają ilość metanu w gazie, który dostajecie. Metan to to, co się pali, reszta to azot, który jest praktycznie darmowy (stanowi większość składu powietrza) i się nie pali. Oczywiście i tak nikt tego nie wykryje, bo do tego potrzebny jest sprzęt pomiarowy, a ten posiadają tylko... pracownicy gazowni i PGNiG :D Zużyjecie tego gazu o połowę więcej, żeby ogrzać tę samą ilość wody co wcześniej do tej samej temperatury, a więc i więcej zapłacicie, bo przecież nie jesteśmy aż tak głupi, żeby zmienić taryfę na właściwą dla GZ-35 tylko dalej stosujemy tę dla GZ-50, dzięki czemu nadwyżkę kasy mamy dla siebie ;) Pozdrawiam serdecznie :classic_cool:

Gość podbijame bo istotne