Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

07CzarnaMamba07

RATUNKU !!

Polecane posty

a więc sprawa wygląda tak ... od roku wypadają mi włosy ;( rok temu zrobiłam sobie trwałą i własnie wtedy zaczął sie ten horror. tylko ze troche to jest dziwnie bo to nie mozliwe ze tak długo by mi przez to wypadały. juz nie wiem co mam robic ! po drodze byłam juz u dermatologów, stosowałam to co mi przepisywali leki robione) i nigdy nic nie pomagało . kupowałam rózne preparaty : radical farmone, kapsółki capivit, stosowałam odzywke wax i nic nie pomaga... uzywam suszarki do włosów, kiedys nie uzywałam, wogóle kiedys miałam bardzo mocne włosy a nagle stały sie .. STRASZNE ;( jezeli to jescze mozna nazwac włosami.. w ogóle to jest mój wielki kompleks, chodze jakas smutna - do główy ju przez to dostaje !! juz nie wiem przez co mi te włosy wypadają i jak moge zahamowac ten proces;( niech ktos mi cos doradzi prosze :(

Gość a miałaś robione jakies badani

Gość tez zrobiona w bambuko
Ewidentnie problem nie jest w skorze glowy. Idz do lekarza ogolnego, zrob dokladne badania krwi - moze brak Ci jakichs skladnikow odzywczych albo jestes na cos chora, ale o tym nie wiesz.

polecam kupic w aptece odzywke ze skrzypu. koszt okolo 30zl. ale daje rezultaty ,musisz stosowac regularnie wg wskazan. po okolo2,3 myciach juz sa efekty :)

tylko badanie krwi ale to w zupełnie innym celu, wiec raczej chyba to by nic nie wykazało a jaka to mogłaby byc choroba ? podejżewasz cos ?

Gość np chora tarczyca

07CzarnaMamba07========== nie pytaj tu ludzi o podejrzenia bo dowiesz sie, ze np masz raka lub cos podobnego. na odleglosc nikt nie jest w stanie powiedziec czy jestes chora '

Gość eviva
ja polecam szampon dermena do nabycia w aptece , koszt ok 26 zł wypróbowałam i naprawdę działa po miesiącu włos z głowy nie spada! tylko trzeba używać tylko tego szamponu nie mieszać z innymi wskazane jest też stosowanie odżywki gdyż włosy ciężko się rozczesują!

07CzarnaMamba07=========== w sumie nie dziwie sie w Twoj brak wiary. ale polecam gdyz moja mama miala taki problem. z bujnych wlosow stawaly sie slabe i bardzo rzadkie . a teraz znow piekne,geste :). oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze u Ciebie moze to nie zadzialac ale mimo to widzac efekty u mamy polecam bardzo goraco. chyba nie masz nic do stracenia a moze pomoc :)

Korala : czy ja wiem, moze i masz racje, ale chyba sie jednak moze wybiore do tego lekarza, bo juz mi sie zycie zaczyna robic ciężkie ..

wizyta z pewnoscia nie zaszkodzi. potraktuj to jako kontrolne :)

07CzarnaMamba07 ========== w zadnym wypadku nie wciskaj sobie choroby.wypadanie wlosow nie musi swiAdczyc o chorobie. przyczyna moze byc stres, zbyt ciepla woda, zle dobrane szampony i wiele wiele innych.

korala : tak tylko ze jak to sie stało ze nigdy nie miałam z nimi zadnego problmu były wręcz tak ładne ze niemusialam specjalnie o nie dbac. nagle zrobiłam trałą.. jak sie zaczeło to do tej pory nie moge wyjśc z tego bagna ;(

Gość cappy
hej, kup tabletki Zincas Forte. To jest cynk, pomaga na włosy, polecił mi go dermatolog. Kosztuje około 7 zł. Pomyślisz-mało. Rzeczywiście, w porównaniu z jakimiś tabletkami na bazie skrzypu to niewiele, ale skuteczność sprawdzona, różnica w cenie wynika z tego, że skrzyp pozyskiwany jest naturalnie, w związku z tym koszty produkcji są wyższe