Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alerika

uczulenie na słońce

Polecane posty

Czy któraś z Was ma uczulenie na promienie słoneczne? Wychodząc na słońce pojawiaja sie u mnie na odkrytych warstwach ciała duże czerwone, swędzące plamy. To najprawdopodobniej fotodermatoza.

Gość Luiska 24
ja mam albinizm, tez nie moge wychodzic na slonce. bardzo Ci to przeszkadza w życiu? Ja własciwie nie mam życia w dzien....

Męczę się z tym juz od 10 lat. Kiedyś na początku było gorzej, ale z czasem jest coraz lepiej. Nie mogę jednak wychodzić na słońce bez kremów z wysokim faktorem. Biorę też leki. Plamy zdarzają sie niestety nawet przy małym wiosennym słoneczku. Zauważyłam jednak, że wystarczaja mi coraz mniejsze faktory. Byc może po następnych 30 latach będę mogła wychodzić \"normalnie\" na słońce :)

Gość ....finka
Radze poprawic prace watroby...tab Silimarol....

Gość ....finka
Radze poprawic prace watroby...tabletki ziolowe Silimarol.

Gość ....finka
Prosze napisac na; Medycyna naturalna -porady czy kuracja pomogla...

Gość blackcat
mam to i żyje z tym :) Pije dużo wapna - mi pomaga :) biore też czasem tabletki na alergie (ogólnie mam różne alergie :O)

Gość alerica
no cóż...też mam alergie na róże rzeczy - czasem całkiem dziwne i nieprawdobodobne :( Pierwsze słyszę, że wątroba ma coś wspólnego ze słońcem :)

Gość niewiedząca co robic
miałam takie uczulenie i dzieki Bogu od ok 3 lat juz mi minęło. Musicie dziewczyny stosować beta karoten od stycznia - marca ,kazdego roku i latem uzywac filtrów i wcale nie jakis mega wysokich po tej kuracji beta karotenem powinno Wam te uczukenie z czasem minąc. Tak zaleciła mi dermatolog i pomogło. Wiem,ze mozna jeszcze chodzic na jakies lampy do dermatologa ale ja akurat nie korzystakłam z tego.