Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wasik

podyplomowka

Polecane posty

Gość wasik

mozna zrobic podyplomowke po licencjacie? czy tylko po magisterce? I ile trwa taka podyplomowka? Czy to jest platne?

ja robiłam podyplomówkę w trakcie 5 roku, uiczelnias wyraziła zgodę. oczywisice platne, 1800 za semstr, trwala rok

Gość wasik
a po co ta podyplomowka, co to w ogole jest?

Teraz można juz po licencjacie (choć uważam że to bezsens), trwa przeważnie rok, płatne jak cholera :o dlatego chwilowo mnie nie stać na wyłozenie jakichś 3tysięcy w jednej racie :(

Gość wasik
to nie mozna sobie poprostu na dugi kierunek iśc, tylko jakąś bezsensowna podyplomowke robic?

Ty chyba nie bardzo rozumiesz sens podyplomówki więc nie rozumiem czemu chcesz ja robić? Może lepiej poszukaj jakiegoś SUMu?

Gość fhgfh
co za bambry. podyplomowka dobra rzecz,,,

Gość wasik
ja nie che robic podyplomowki, tylkl chce sie dowiedzic co to jest...co to jest ten SUM?

Gość a jak wyglada to Twoje
podyplomowka nie zawsze jest zwiazana z kierunkiem studiow mgr, nadaje jakies nowe kwalifikacje. ja np jestem po pedagogice op-wych a chce zrobic podyplomowke zeby moc uczyc w przedszkolach. ale jeszcze sie waham bo sporo kosztuja takie podyplomowki a i tak nie wiem czy znajde p o niej prace

Gość Solarn
A czy ktoś się orientuje czy osoba z wykształceniem humanistycznym nadaje się na podyplomówkę np z ekonomii?? Czy jednak jakieś podstawy trzeba mieć żeby się dostać i ten rok czy 1,5 wytrwać?

Gość leet
niestety chyba po licencjacie też można teraz już robić studia podyplomowe :o

SUM - Studia Uzupełniające Magisterskie, czyli takie cos co się robi po licencjacie. Po co w takim razie pytasz o podyplomówkę skoro jej nie chcesz robić? Przecież to nie jest obowiązkowe, to tylko daje nowe kwalifikacje jeśli chcesz je mieć.

Gość Świetnie
Podyplomówka przydaje się w zależności od pracy którą podejmiesz, bo może nie znajdziesz pracy po swoim kierunku i podyp. Ci pomoże. Inne względy, bardziej prozaiczne: wyższa pensja, dodatkowe godziny, np. w szkole. Ale można też wybrać sobie podyplomówkę - o tak - dla fantazji... :) ja tak zrobiłam.

Gość leet
na podyplomowe warto iść jak ma sie już jakąś wiedzę z danej dziedziny - idąc całkiem zielonym to raczej wiele się nie zyska. wasik - ile Ty masz lat?? :o bo jeżeli jesteś już po licencjacie, to poziom twojej wiedzy jest zatrważający - nie wiem jak można po skońzeniu studiów nie wiedziec co to znaczy SUM czy też po co są studia podyplomowe :o no, chyba, ze była to wyższa szkoła gotowania na gazie :P no i mając dostep do netu nie otrafić sobie SAMEMU znaleźc interesujących informacji :o

Gość Solarn
Świetnie - a jaką podyplomówkę wybrałaś dla fantazji? :) :) :)

Gość wasik
18lat:-)

Ja wybrałam studia podyplomowe,które mnie b.interesują,tylko cena nie za bardzo bo aż 5800 za rok.Jak nazbieram to zrobię i wtedy zmienie zawód,albo bede dorabiac.

Gość leet
no to wybaczam pytania ;)

Gość leet
stefania - warto popatrzeć po innych miastach, bo ceny podyplmówek sa przeróżne. a ich wartośc merytoryczna zazwyczaj sie jakoś mocno nie różni. i co moge powiedzieć z perspektywy czasu, to to, że warto najpierw trochę popracować i wybrać podyplomowe zgodnie z kierunkiem, w którym chcemy się rozwijać. wybieranie podyplomówki tak o, nie związanej z zawodem nie jest dobrym pomysłem.

5800 to juz normalnie zdzierstwo :o ale racja z tym szukaniem na innych uczelniach, ja np. znalazłam tą sama w cenie ok.4000zł na prywatnej uczelni i 2500zł na Uniwersytecie :) różnica duża a zakres materiału i zajęcia te same.... A zawsze lepiej mieć dyplom Uniwersytetu niż jakiejś prywatnej uczelni :p

Faktycznie macie rację-musze poszukac.Znalazłam na prywatnej uczelni i moze dlatego tak drogo.

Gość do stefaniaaa
a zdradz co to za podyplomowka. ja za swoja placilam 3 tys i juz mi sie duzo wydawalo

jestem po studiach medycznych i od zawsze interesowałam się szczególnie onkologia.Zobaczymy co z tego wyniknie

Gość do stefaniaaa
no ciekawy moze byc ten kierunek. ja konczylam nauczanie angielskiego w edukacji wczesnoszkolnej

Też ciekawe,a teraz jest dużo matek,które chcą uczyc swoje maluchy.Moze jeszcze kurs Helen Doron i ucz ta metoda prywatnie.

Gość do stefania
pomysle o tej Helen Doron ale najpierw musze znalesc jakakolwiek prace zebym mogla sobie ten kurs oplacic. i musze zdac certyfikat jezykowy