Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PowaznyProblemBardzoWazne

POMOCY!!! bardzo wazna sprawa!!!

Polecane posty

POMOCY! Drogie forumowiczki, dziś biorę ostatnią tabletkę Novynette z blistra. Jest to moje pierwsze opakowanie. W piątek jadę na weekend do chłopaka. Długo się nie widzieliśmy, i ... bardzo mi zależy żeby nie spotkało mnie to krwawienie z odstawienia (w czwartek zaczynam 1. dzień 7 dniowej przerwy). Czy jest jakiś sposób, żeby tego krwawienia uniknąć? Czy lepiej przy 1. opakowaniu nie kombinować? Pozdrawiam i proszę o pomoc

Gość lepiej przy pierwszym
nie kombinować

A generalnie na przyszłość jak to zrobić?

Gość hihu haha
YYY... nbierz kolejne wtedy przesuneisz ciotke na nastepny miesiac nic ci sie nie stanie mozesz sie lupac caly weekend

Gość annaaa80
Po prostu po ostatniej tabletce czyli 21 (sroda) weź pierwszą z następnego opakowania (czyli we czwartke) I tak do końca, przez kolejne 21 dni.

Ale czy to nie jest, hmmm, trochę niekorzystne? :/ Nie wiem, co robić :/

Gość annaaa80
ale przy pierwszym opakowaniu nie radzilabym ci kombinować, niech organizm się trochę ustabilizuje.

Chyba masz rację. No nic, trudno :)

czasami jest tak, ze moga wystapic jakies niepozadane objawy (gdy sie nie zrobi przerwy) - zle samopoczucie itp - musisz sie z tym liczyc

Gość annaaa80
ale jak zrobisz przerwę to okres dostniesz pewnie w sobotę...J abym nie kombinowała, są różne sposoby uprawiania seksu:))

Mogą się zdarzyć plamienia przy drugim opakowaniu, od początku do końca, jeśli po pierwszym nie zrobisz przerwy (czyli od 1 do ostatniej tabletki drugiego opakowania, a możesz mieć od połowy). nikt Ci nie powie jak to będzie u Ciebie.Plamienia mogą być ale nie muszą.Maksymalnie pod rząd bez przerwy można wziąć 3 opakowania. A co do szkody na zdrowiu... same tabletki nie są niczym specjalnie wzmacniającym zdrowie, więc pytanie wydaje mi się nieco dziwne... To na pewno nie jest "zdrowe", jak same tabletki, ale dziury w macicy ci to nie zrobi :-)

Gość jak ja raz nie zrobiłam
przerwy to pół miesiąca miałam upławy z krwią i i tak z seksu nici

Gość eetam
Znam osoby które często tak robią, po prostu jak nie chcę mieć okresu bo coś im wypada,wyjazd albo coś takiegoto łykają bez przerwy następną paczkę.Trzeba się niestety liczyć tylko z tym,że gdy pojawi się okres po tym opakowaniu następnym,to może być dłuższy.Niektóre koleżanki tak miały nawet 2razy dłuższy,a niektóre nie zareagowały w ogóle.Twoja decyzja:)

nglka, no tak, rozumiem. Chyba jednak wolę się lepiej czuć :) No i w piątek pewnie się uda... ;) Dzięki za rady drogie Panie. Pozdrawiam

Gość eetam
Apropo dziury w macicy,to na pewno jej nie zrobi,bo akurat Novynette jest często przepisywany podczas problemów zdrowotnych.Sama osobiście musiałam przejsc 6 miesięczną kurację z ich udziałem jakmiałam dziurki na jajnikach.Novynette uchroniło mnie przed torbielem.A jeśli chodzi o upławy,to dokładnie,musisz się zastanowić czy warto,bo potem możesz mieć je długo i wtedy będzie większa szkoda.Na pociechę powiem Ci,że czasem po pierwszej paczce okres jest minimalny,a ja np najczęściej miałam tak,że plamienie pojawiało się jak już zaczynałam kolejną paczkę po tych 7 dniach a nie wtedy.