Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DQWDDQWFWEF

tak na forum katolickim ksiadz odpowiada na pytanie czy petting jest grzechem!!

Polecane posty

Gość DQWDDQWFWEF

Jest. Szóste przykazanie obejmuje bowiem nie tylko sam przedmałżeński (ew. pozamałżeński, ale tu bardziej 9te) akt seksualny, ale również inne czynności seksualne. Polecam m,in. stronę www.teologia.pl Tam jest dużo napisane pod literą "S" hasło "szóste przykazanie" Więcej nawet powiem: w samym już małżeństwie gdzie akt seksualny między małżonkami jest piękny, dobry, wielce zasługujący i przynoszący wielkie ilości dobrych skutków kwestia pettingu jest już inna. Bowiem o ile pieszczoty pomiędzy małżonkami prowadzące w zamierzeniu do aktu seksualnego są jego bardzo ważnym elementem, to nie mogą małżonkowie nawet (mimo ślubu) zmierzać do osiągnięcia pełnego zaspokojenia seksualnego BEZ aktu płciowego. Oznacza to iż jakkolwiek wszelkie nieperwersyjne pieszczoty podczas aktu lub do niego zmierzające są jak najbardziej na miejscu to grzeszne są te które mają na celu spełnienie BEZ stosunku. CHORE!!!

Gość gebthfg
jebe chrześcijanizm

Gość DQWDDQWFWEF
Co do pieszczot malzenskich nie zmierzajacych do sexu to Eek! zadziwia mnie czasem nauka KK w tej sprawie.. Ech. Ja wierze, ze w malzenstwie dozwolone jest wszystko na co obie strony sie w milosci godza...

Gość DQWDDQWFWEF
petting jest grzechem, antykoncpecja grzechemn, cyzli trzeba wsadzac kutasa i za kazdym razem miec dziecko!!chore..biedne dzieci w domach dziecka..

Gość GAJKARA
a ksiądz bzyka się z ministrantami aż kielichy z półek spadają na zachrystii :-P

Gość kobietka223.
niestety nigdy go nie uprawialam :(

Gość chrześcijanizm
???????????? :O:O:O:O:O:O:O chyba KATOLICYZM~!!! bo te bzdury to prawo kościelne, wymyślone przez ludzi (księży):O Bóg nie ma z tym nic wspólnego

Gość Oblech
Perwersja bardziej kojarzy mi się z religią i kapłaństwem niż pettingiem.

Gość hmmmmkjol
nie rozumiem tego ale sie zobaczy co będie w małżenstwie

Gość barbekju
Ja osobiście w kwestii seksu i rodziny nie biorę na powaznie tego, co mówi facet ubrany w sukienkę i z załozenia nie mający seksu ani rodziny