Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blackeyee

Przerażające sny - proszę o pomoc

Polecane posty

Gość blackeyee

Od kilku tygodni po godzinie szóstej zaczyna sie dla mnie koszmar , boję się nocy, a mianowicie snów - koszmarów. Opóźniam maksymalnie moment, kiedy mam iść spać, siedzę długo przed telewizorem, komputerem, czasami do czwartej nad ranem. Budzę sie okolo ósmej, dziewiatej, wiec jestem caly czas niewyspana, rozkojarzona, Gdy już kładę sie spać , ogarnia mnie straszny niepokój, jaki tym razem horror spotka mnie we snie. Gdy czuję ze zasypiam jest to jak jazda po równi pochyłej w kolejny koszmar. Te sny są okropne, pelne krwi, makabry, dzwinych zdeformowanych istot, czasem duchów, zastanawiajace jest, że kazdy sen pamietam dokladnie, moje uczucia w nim, szczegóły takie jak kolory, co wczesniej mi sie nie zdarzalo, gdy jeszcze zdrowo sniłam. W kazdym śnie odczuwam silne emocje, głownie strach, mocne przerazenie, panike itp Dzis snilo mi się, że błakam sie po lesie gęsto usianym wysokimi sosnami, gdy spojrzalam w góre zobaczylam ze wysoko na kazdym drzewie na galezi zwisa wisielec, poczulam zaraz ze cos kapie mi na twarz - to byla krew, za chwile zaczela sie prawdziwa krwawa ulewa, chcialam krzyczec, ale ta krew zaczela mnie dlawic Takie sny zdarzaja mi sie prewie co noc, czasem tak przerazające, ze budze sie w nocy, Dwa dni temu gdy sie obudzilam, zobaczylam ze na wewetrznych czesciach dloni mam krwawe slady , musialam tak zaciskac w nocy pięści ze powbijalam sobie w dlonie paznokcie:( Nie wiem co jest powodem tych snów, nic znaczaco sie w miom zyciu nie zmienilo. siostra twierdzi ze moga byc oznaka jakiejs choroby organizmu, koleznaka mowi ze moga one zwiastowac cos zlego Te ich rady tylko mnie podlamaly Moze ktos mial podobny do mojego przypadek, co mam waszym zdaniem o tym sadzic? prosze o pomoc, bo ja juz nie radze sobie z tym

a nie oglądasz Ty kobieto za dużo horrorów?:) Wiesz...im więcej o tym myślisz tym większe prawdopodobieństwo, że kolejnej nocy znowu będziesz miała taki sen. Może idź do łożka o godzinie 23 i staraj się obejrzeć cos fajnego przed snem:komedie, pogadać z siostrą na jakiś mily temat, nawet pooglądać fotki np.z zeszłych wakacji żeby iść do łożka z dobrym nastawieniem, a nie z myślą "muszę iść spać i znowu będę miała koszmary":)

Gość blackeyee
Nie wiem czy powodem moglbybyc np silne przerazenie? Mniej wiecej 2 tygodnie przed wystepowaniem tych snów mialam w nocy niemile zdarzenie Pokoj mojej siostry byl malowany wiec ojciec wstawil jej lozko do mojego pokoju, w nocy obudzilam sie i zobaczylam, ze cos wielkosci malego dziecka siedzi w nogach jej łożka, a ona spokojnie spi, bardzo sie przestraszylam , krzyknelam, wtedy ta istota poruszyla sie i zeskoczyla z łożka. Okazalo sie po chwili ze to byl nasz pies, ktos zapomnial go wypuscic na noc z domu, i wlazł na łożko siostry. Przyznam ze sie wtedy bardzo przerazilam, ale nie sadzilabym ze takie zdarzenie wplynie na moje sny, tym bardziej ze sprawa sie wyjasnila a ja razem z siostra smieje sie z tego dzis

Gość margaret donova
ja mam podobnie tylko chodzi o to ze nie umie zasnac bo boje sie duchow i innych zjaw ;/

Gość blackeyee
Horrorów nie lubie za bardzo, sa wg mnie za bardzo fantastyczne, jestem typem realistki, ale te sny bardzo dają mi w kość, próbuje zmienic swoje nastawienie, ale czuje przerazenie jak juz leze w łozku, gdy zasypiam wtedy zaczyna sie najgorsze - jak wjazd do tunelu strachu

Ja uważam, że takie coś może miec wpływ na Twoje sny. Pewnie się nieźle zestresowałaś, jeszcze taka ledwo co przebudzona. Mnie by serce staneło w gardle:D Także powinnas nie myśleć tak bardzo o tym co złe, tylko skupić się na rzeczach miłych, które dają Ci przyjemność:) Noc jest do odpoczynku,a nie stresowania się, więc popracuj nad tym by i Twoja noc była dla Ciebie chwila wytchnienia, a nie codziennym stresem:)

Gość blackeyee
Dzieki za linki zaraz je sobie poprzeglądam Zaczelam sie tez zastanawiac czy te sny nie wróża czegos zlego, ale ze nie bardz wierze w te rzeczy... Ciekawe jest ze dotychczas snilam o znajomych mi rzezcach, np osobach , miejscach. W obecnych snach odwiedzam obce miejsca, spotykam obcych ludzi, Czesto czuje że zaraz cos sie stanie, wyczuwam wyraźne zagrożenie, wpadam w panikę , np wtedy, gdy obudzilam sie ze sladami na rekach, sniłam , że pływam w czarnej , metnej wodzie, niedaleko mnie na wodzie unosi sie stara, zniszczona łodka, a w niej widzę kawalek czegos zakrwawionego , to cos sie porusza, nie chce do sie zbliżyc do tego, ale prąd wody uparcie pcha mnie w stronę lódki, takich snów jest wiele, kiedys gdy snil mi sie koszmar, co rzadko sie zdarzalo, umialam powiedziec sobie ze to tylko sen, wybudzic sie, teraz zupelnie nie mam nad soba kontroli, czuje tylko silny strach

Gość blackeyee
margaret jak sobie z tym radzisz?

Gość blackeyee
wiem że za poźno chodze spać, boję się nocy , snów i odwlekam moment snu, w dzień chodze wykończona, wiem -to błedne koło

Gość Komu sie to dzieje
Zbliz sie bardziej do Boga.To jest sedno sprawy.Osobom bedacym blisko Niego nie zdarzaja sie zadne 'nawiedzenia'domow,czy tego typu sny.

Gość gregorypeck
Kiedys na discovery byl program ze czesto takie koszmarne sny rzeczywiscie moga zwiastowac jakas chorobe, organizm odczuwa juz jakies niewielkie objawy i chory odczuwa je w postaci koszmarnych snow

mi kiedys prawie co noc snil sie jakis przerazajacy koszmar przez ponad rok. nie wiem co bylo tego powodem. chcaialbym sie tego dowiedziec. tez balam sie zasnac i spalam przy zapalonym swietle.

Gość też tak miałam swa razy...
Kiedyś jak miałam 10 lat, co noc mi się śniło, że moja mama umiera. Trwało to chyna przez dwa tygodnie noc w noc. Dziwne, ale było to na wczasch w Łebie , dzi spałam w kempingu na pietrowym łózku. jak wróciłam z wczasów sny skończyły się. Pewnie był to strach spania na wysokości. Drugi raz takie koszmary z umierającymi ludźmi sniły mi się jak juz byłam dorosła. Co noc umierał ktoś z mojej rodziny lub moich znajomych. Trwało to parę miesięcy. myślałam, że oszaleję. Nie śniła mi się jednak moja szwagierka. Pewnego dnia tuż po świętach, w dniu 27 grudnia własnie Ona zginęła w wypadku samochodowym, mając 27 lat. Sny się skończyły....