Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieobeznanawtym

Obeznanych w PRAWIE i kodeksach prawnych. Zapraszam!

Polecane posty

Gość nieobeznanawtym

Hej. Interesuje mnie pewna sprawa. Jakie grożą konsekwencje po próbie wręczenia łapówki policjantowi na miejscu zdarzenia?

Gość nieobeznanawtym
podnoszę

Gość uwielbiaczka
jak policjant nie ma nic przeciwko temu to nic, a jeśli ma to zazwyczaj powie, ze grozi ci odpowiedzialnosc za próbę przekupstwa funkcjonariuszaa. zapewniam , że weźmie i bedzie po kłopocie :)

Gość nieobeznanawtym
a jeżeli nie weźmie? i będzie sprawa poprowadzona dalej.. typu: za próbę wręczenia łapówki?

Gość walic slonce
za łapownictwo czynne kara pozbawienia wolności od 6 m-cy do 8 lat

Gość nieobeznanawtym
zainteresowałam się tym, bo moja znajoma przez totalną głupotę po stwierdzeniu policjantów o przyznaniu mandatu ( a ona nie miała przy sobie żadnych dokumentów i nie chciała jechać z nimi po nie do domu ) chciała im na miejscu zapłacić, bo nie wiedziała, że tak " nie można" nawet nie traktowała tego jako łapówki tylko od tak poprostu chciała to uregulować ten mandat.. głupota.. ale teraz sprawa podobno ma trafić do sądu.. i ciekawi mnie jakie są postępowania wobec tego

Gość walic slonce
jeżeli sprawa będzie mniejszej wagi to: -grzywna -ograniczenie wolności -pozbawienie wolności do 2 lat

Gość nieobeznanawtym
to był bodajże mandat w wysokości 100 zł ? a że miała taką sumę przy sobie chciała od razu regulować . paranoja.

Gość nieobeznanawtym
na dodatek głupia się ich zapytała gdzie mają pałki bo jej się zawsze podobały :o

Gość nieobeznanawtym
temat bez podszywów tutaj jest wręcz nierealny :|

Hej a odopowie mi ktoś na pytanie :P Jaka kara grozi za podrobienie recepty ? Chodzi mi o dopisanie sobie jakiegoś leku do innych przepisanych...

Gość walic slonce
za fałszowanie recept kara pozbaiwniea wolności do lat 8

Gość walic slonce
hmmm w sumie wypełnienie b;lankietu z imieniem i nazwiskiem -grzywna -pozb wolnosci -ogr wolnosci

A jak myślicie sprawdzą to ?? beda musieli zadzwonić do przychodni i zapytac czy ten lek byl przepisywany tak ?? ale bedzie im sie chciało ''bawic'' w cos takiego ??

Gość walic slonce
a nie jest tak że zarówno lekarze jak i farmaceuci muszą rozliczyc się z wystawionych/wydanych leków? jeśli nie to fałszowanie byłoby zbyt proste.

No tak ale np jak dopisalam tabletki do recepty na ktorej byly inne tabletki i babka popatrzala sie jakos dziwnie (chodzby zauwazyla inny kolor dlugopisa) ale wydala mi leki... I dlatego pytam czy moze teraz to jakos sprawdzic ? Dodam ze na dyskietce mam stary adres zamieszkania.