Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do cholery już nie mogę

Czy wasi rodzice też wywołuja w was kompleks niższości?

Polecane posty

jak w temacie odkąd pamiętam moja matka wiecznie mnie krytykuje, ciągle coś jej nie pasuje dziś wróciłam od fryzjera z super fryzurką, bardzo mi się podoba, nawet jakiś facet zagwizdał na mój widok haha no a ta jak mnie zobaczyła, stwierdziła "może być" a później dodała, że i tak sobie tych włosów po umyciu tak samo nie ułożę normalnie wnerwiła mnie przykro mi się zrobiło i tak jest zawsze, zamiast mnie wspierać to ciągle dołuje, przytłacza, ośmiesza wręcz przed rodziną i przytakuje ciotkom we wszystkim co mówią na mój temat a gdy zaczynam z nią rozmawiać na ten temat ( nieraz jej powiedziałam, ze wpędza mnie w kompleksy ) to wszystko kończy się kłótnią i jej stwierdzeniem : tobie to już nic nie można powiedzieć :(

Gość _bezradna_
mam podobnie , matka krytykuje mnie razem z babką (ona jest jeszcze gorsza) do tego wszystkiego są dwulicowe:O. ciągle porównują mnie do moich kuzynek, zawsze wszyscy są lepsi ode mnie, niewiadomo jakbym się strała i tak jest ŹLE. przez moja kochana rodzinkę popadłam w depresję. czasami myślę sobie, ze ich nienawidzę. i jak tylko skonczę liceum wyjeżdżam za granicę. jak najdalej od nich, bo nie chcę czuć się jak zero!

no włąśnie mnie trzymają w domu tylko kwestie finansowe, bo na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie sama mieszkać ale jak tak dalej pójdzie to pakuję manele i wyjeżdżam z domu podejrzewam, że byłby tekst: ale ona i tak sobie rady nie da :(

Gość _bezradna_
ja tez nie wyprowadziłam się jeszcze tylko ze względu na kasę...ale kolezanka załatwiła mi pracę , co prawda kokosów nie będę tam miała, ale na bilet na samolot i wynajem mieszkania w rok chyba zarobię:) matce nawet o tym nie mówię bo tez powiedziałaby , że sama tam zginę... bo przeciez jestem taka niesamodzielna, itp. :o ale się zdziwi jak zobaczy moje spakowane walizki ...

Gość witam w klubie
mam podobnie moja ytez mnie krytykuje wiecznioe jej cos nie pasuje i twierdzi ze nigdy sobie w zyciu nie poradze,ale za rok sie to zmieni wyjerzdzam.ona twoerdzi ze mi na to nie pozwoli ale i tak to zrobie.kocham ja ale mnie wkurza

Gość ja też tak mam niestety
wyzywa ośmiesza wyśmiewa moje plany na przyszłość ona sie łudzi ze zawsze z nią będe to się przeliczy jeszcze troche i sie wyprowadze jeszcze się musze dużo nauczyć ale sobie poradze potem tylko telefon moze jak zatęsknią to zaczną mnie inaczej traktować ,dobra terapia i będzie dobrze poznam prawdziwych przyjaciół i ich będe sie trzymać nie zdaja sobie sprawy jaka jestem silna ,kształtuje charakter nie rozmawiam gryze sie w język udaje że nie słysze to tyle nikt nie będzie mną manipulował i niszczyl nigdy więcej !!!!!!!!Powodzenia życzę :)

Gość _bezradna_
ja też Wam życzę powodzenia... uda nam się :):)!

Gość witam w klubie
a w jakim wieku jestescie?

Gość _bezradna_
ja za 2 tygodnie konczę 18 lat;)

Gość klaudu93
Znam to. Babcia cały czas porównuje mnie do kuzynki oczywiście jaka to ona ładna i mądra ;/ Kiedyś nawet przy prawie całej rodzinie zaczęła mówić jaka ona jest i że ja jestem od niej wiele gorsza tak mi się smutno zrobiło ;/

oj ja to bardziej to wszystkich koleżanek jestem porównywany ciagle tylko co sąsiedzi pomyślą :( 17 , niedługo 18 ale to za pare miechów

powoli małymi kroczkami od uzależniam sie od nich, bym chciała mieć własne pieniażki.Bezradna gratulacje masz farta i szanse na normalność ,ja jestem z siebie dumna już ich słowa nie działaja na mnie uodparniam sie ,przekonuje samą sie ze jestem silna i dzielna że sobie poradze i głęboko w to wierze martwi mnie jednak ich brak szacunku zwracam mamie uwage ale jak rzucać groch o ściane zero poprawy jeszcze próbuje , ją to śmieszy że zarzucam jej brak szacunku , najpierw coś mówi niemiłego a potem jak troche sie obraże to przeprasza i za chwile dalej to samo :( trudno pozostaje mi psycholog online narazie , nie będe mieć dzieci bo nie warto niszczyć komuś życia :( kocham ich ale mam dość traktowania jak śmieć :(

ja kiedyś miałam podobne odczucia, zawsze brakowało mi pochwał mamy...ładne było tylko to w/g niej, co sama mi kupiła...wmawiała mi, że mam po niej cienkie włosy i powinnam robić trwała, żeby było ich więcej....przez to je sobie tylko zniszczyłam, a wyglądałam jak stara malutka...bo jestem drobna i niewysoka. Nadal chciałabym, żeby mnie pochwaliła, skomplementowała, choć już jestem dorosła i mam własną rodzinę...czasem jej się zdarzy powiedzieć coś miłego, ale niezbyt często...a ja jej zawsze mówię, że świetnie wygląda, bo jest zadbaną i zawsze dobrze ubraną kobietą...

u mnie tez tak jest :( W szkole jak dostawalam dobre oceny to zawsze mowila ze mie sie udalo itp. a na studiach jak bylam i jak wszystkie sesje zaliczalm to zawsze mowila ze wybralam kiepska uczelnie i zbyt latwy kierunek (dlatego liscencjat zrobialm) na studiach magisterskich (byalm juz na inej uczelni i na trudniejszym kierunku, roznice programowe musialm dodatkowo zaliczac) to tez mowila ze przymykaja ona itp. duzo mogalbym jeszcze psiac i podawac przykladow ale jak to pisze to mnie to jeszcze bardziej doluje.

czy to sie kiedyś w późniejszym życiu zmienia raczej nie ,czy w czasie studiów mieliście własne życie?ograniczyliście jakoś kontakty , jaki macie kontakt z facetami? i jaki stosunek do dzieci? czy kontakty z matką albo z ojcem rzutują na dalsze życie?wole wiedzieć co mnie czeka w przyszłości. :( :(