Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

skraweknieba

WYSOKI CHOLESTEROL - pilnie poszukuję sprawdzonych przepisów

Polecane posty

Najgorsze jest nie podwyższony cholesterol, tylko to jak dobrac odpowiednią diete i namowic osobe po 60 roku zycia do jej stosowania. Tak jest z moim tatą, bo wogole nie chce dbac o swoje zdrowie. A zaczyna miec problemy z sercem. Co w takim przypadku robic?

Gość dla szukającej żony
nie ma nic za darmo, pokaż mężowi ten post i niech realizuje owych 5 punktów, innej rady nie ma. Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Gość dla szukającej żony zd.
cyt. z vademecum zdrowia: PROSTACYKLINA - hormon znajdujący się w ściankach naczyń krwionośnych. Wytwarza go wewnętrzny nabłonek żył i tętnic. Na czym polega rola prostacykliny i jaki to ma związek z biegiem po zdrowie? Otóż krążące w osoczu krwi najmniejsze z białych ciałek zwane płytkami mają naturalną tendencję do zlepiania się. Ich rola jest w organiźmie bardzo przydatna w razie uszkodzenia naczynia krwionośnego: uszkodzenie zostaje "zalepione", a krwawienie zahamowane. W innych warunkach tendencja do zlepiania się płytek krwi jest dla organizmu szkodliwa. Oblepiają one ścianki naczynia krwionośnego i zmniejszają jego przepustowość . Przez naczynie krwionośne o zmniejszonej przepustowości krew przepływa z większym wysiłkiem, pokonując liczne zapory. W skrajnych przypadkach następuje zahamowanie przepływu krwi i w zależności od części ciała, gdzie to nastąpi mamy do czynienia z zawałem serca, udarem mózgu itp. Zlepianie sią płytek krwi jest też istotnym czynnikiem przyspieszającym z razu niewidoczne a z wiekiem coraz bardziej odczuwalne zmiany miażdżycowe. Prostacyklina zapobiega procesowi "klejenia" się płytek krwi. Zdrowe naczynia krwionośne same produkują ją w wystarczającej ilości. Z wiekiem, a także z powodu wielu zaburzeń funkcjonowania organizmu, naturalna zdolność nabłonka naczyń krwionośnych do produkowania prostacykliny słabnie. Można ją uzupełnić farmakologicznie i w tym kierunku prowadzone są doniosłe badania i eksperymenty. Jednakże już w tej chwili wiadomo, że najprostszy sposób zmuszenia organizmu do produkowania większej ilości prostacykliny polega na intensywnym wysiłku fizycznym. Największym producentem prostacykliny są płuca. Zmuszanie płuc do większego wysiłku powoduje automatycznie wytwarzanie się hormonu i rozprowadzanie go z krwią po całym organiźmie. "Rozładowane" zostają wówczas "zlepy" płytek, poprawia sią krążenia, znikają lub co najmniej zmniejszają sią problemy z ciśnieniem krwi. Jedni powinni biegać, by odzyskać utracone zdrowie, inni jeśli nawet ogólnie zdrowi, by opóźnić procesy nieuchronnie związane z upływem lat.Trening fizyczny powoduje odmłodzenie funkcji organizmu - COFNIĘCIE SIĘ WIEKU BIOLOGICZNEGO

Mam dość wysoki cholesterol całkowity (zazwyczaj w okolicy 260) - jednak mam też trójglicerydy w normie oraz "dobry" cholesterol na przyzwoitym poziomie :) Raz na pół roku robię kontrolny lipidogram, tak dla sprawdzenia. * Ogólne zasady są takie, aby możliwie ograniczyć wszelkie tłuszcze i węglowodany proste (biała mąka i cukier), których nadmiar w organizmie zmienia się w tłuszcz! A o tym nie każdy myśli, że nie jedząc smalcu czy masła oraz tłustych mięs, a za to jedząc dużo klusek, białego pieczywa i cukru, także zapewnimy sobie wysoki cholesterol! Jako sprzymierzeńców, w naszej walce z cholesterolem, można zastosować jabłka (chrupane razem ze skórką!) oraz czosnek i cynamon! Otręby też świetnie wymiatają niepotrzebne złogi tłuszczu z naszej krwi - jednak należy pamiętać o piciu odpowiedniej ilości wody.

TYlko mój tata nie jest typem, który bedzie ćwiczyłm woli w wolnej chwili rozsiasc sie przed telewizorem i ogladac filmy. Przez ostatni czas strasznie mu sie przytuło i ma brzuszek taki jakby był przynajmniej w 7 miesiacu ciazy. Czytałam ze właśnie wysoki poziom cholesterolu żle wpływa na serce. Czytałam o takich testach, które moga wykryc zawał Testy Serce zawał mięśnia sercowego na stronie caretest, które można wykonać w domu. moze je warto kupić na wszelki wypadek gdy tata by poczul ucisk w klatce piersiowej? bo watpie ze od razu pojde do lekarza, bo woli ich unikac.

W poniedziałek robiłam badania, między innymi lipidogram - no i po kilku miesiącach łykania pigułek na cholesterol wreszcie jego poziom mi znacznie spadł - teraz mam 181 całkowitego :) Przed tabletkami było 245, więc różnica zadowalająca :)

Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą organizm z różnych toksyn. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na obniżenie cholesterolu i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji.

Gość gość
Poczytaj sobie o płatkach owsianych, ja jem 10 łyżeczek płatków dziennie, i jest ok, 5 łyżeczek do buzi popijam wodą i następne 5, nie gotować bo niszczą sie witaminy, a cholesterol miałem 350