Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pianinowa

kto się zna na pianinach?

Polecane posty

Gość pianinowa

mam pytanie: czy pianino firmy (?) J. Becker to dobre pianino? :P

Gość pianinowa
?

Gość zielona sałata
ta. tylko zależy w jakim stanie. a po co CI?

Gość panie na fortepianie
:P

Gość pianinowa
wolę pianino ;) gdybym miała więcej miejsca, to wybrałabym fortepian, bo moim zdaniem ma ładniejsze brzmienie, ale... ;) nie mam tego miejsca :P

Gość zielona sałata
syntezator o

Gość zielona sałata
uczysz sie grać? becker jest bardzo dobrą firmą. ale jeśli znasz sie w temacie to sama usłyszysz i zobaczysz jak działa. chyba ze kupujesz w ciemno?

Gość pianinowa
hmm... bo kupuję- trzeba je tylko nastroic ;) więc w stanie dobrym jest ;) a wiesz może w jaki sposób mogę znaleźc jakieś informacje na temat tych pianin? pisując 'becker' w google żadne konkretne informacje mi się nie wyświetlają

Gość pianinowa
zielona salato- dziękuję za odpowiedzi

Gość zielona sałata
hmm. nie za bardzo. ale bekker, fortepian niemiecki, produkowany dla carów rosyjskicj, około 100 lat temu do dziś. i są ta instrumenty z duszą.

Gość zielona sałata
najlepiej jak sama usiądziesz do instrumentu i ocenisz. jestem pianistką, nie amatorką i o fortpieaniach tudzież pianinach można duzo pisać tylko pytanie czy jets po co? zaelży czeog wymagasz od instrumentu. jeśli jestes amatorem to porządna legnica nasza Ci wystarczy ;)

Gość pianinowa
hmm... ale ja już je kupiłam... tylko czekam aż przywiozą ;) nie widzę nic złego w amatorach... ;) nie trzeba muzycznego wykształcenia by wydobyc z instrumentu wszystko, co może zaoferowac ;) podobnie jest z innymi dziedzinami sztuki- np. malarstwem- nie trzeba byc plastykiem, żeby obrazy "miały dusze"

Gość pianinowa
i to nie jest fortepian, a pianino :P

Gość pianinowa
bez przecinka przed "A" ;)

Gość zielona sałata
bekker jest producentem pianin i fortepianów. ;) i nie mówię o tym że amator nie moze wydobyc z instrumentu jego pięknego brzmienia ;) bo jasne że każdy moze ;) chodziło mi o to czy pisać Ci np. czy repetycja jest podwójna czy nie, czy instrument jest ciężki czy raczej ma lekko wywazone klawisze. czy interesują Cię konkretne modele danej marki, czy dżwięk jets krystaliczny czy raczej matowy itd ;)

Gość RAFAŁ20
Mam pytanie... Posiadam pianino lecz nie wiem jakiej jest ono firmy, wiem jedynie ze posiada w srodku duzy zloty order na ktorym wyryte jest Reugebauer Deutschland 1878r... wie ktos moze co to moze znaczyc?? prosze o odpowiedz