Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EmoKotka

Grzybica u żółwia

Polecane posty

Mam żółwia wodno-lądowego. Wczoraj jak go wyjmowałam z akwarium odkryłam dziwne zmiany na skórze głowy. Okazało sie, że to grzybica. Zniknie samo czy mam interweniowac?

Co za nieodpowiedzialna osoba z Ciebie... grzybica to proces nieodwracalny powodowany brudną wodą, złymi warunkami w trakcie zimowania oraz brakiem kontaktu z naturalnym światłem słonecznym. Leczenie jest trudne polega na usunięciu porażonych płytek oraz wcieraniu w pancerz żółwia środków anty grzybiczych oraz jodyny. Chyba żartujesz jeśli myslisz że samo zniknie...Po co brałaś odpwiedzialność za żywe zwierze? Co z Ciebie za człowiek?

uważam, że ludzie tacy jak ty nie różnią sie niczym od kłósowników tamci przynajmniej zadają śmierć natychmiast ja w obu przypadkach odciełabym ręce za złe traktowanie żywych stworzeń, lepiej oddaj go komus kto zajmie się nim w bardziej humanitarny sposób

Gość ojejejej...
A jakie to są żółwie wodno-lądowe, bo ja mam dwa, w tym jeden na ogół wodny, czyli czerwonolicy, a drugi na ogół lądowy. Jesli ktos pyta, to sie odpowiada kulturalnie, a nie od razu z bata. Motakini, czy jesteś weterynarzem?