Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana allegrowiczka

oszust!!

Polecane posty

Witam, Czy wiecie może jaka jest kwota minimalna kradziezy za która mozna wniesc na kogos oskarzenie na policje? Wlasnie trafilam na allegrowicza oszusta oszukal mnie i kilkadziesiat osób a co najśmieszniejsze kazdego oszukał na kwotę okolo 20-30zł więc allegro nie moze podobno nic z tym zrobić. najgorsze ze nawet mu nie zawiesili konta i oszukuje dalej! Co zrobić z takim oszustem!

Gość Lolus Duduś
daj linka do profilu

Gość teenage angst
jestem w takiej samej sytuacji,mozesz napisac ,ktos Cie oszukal?moze ta sama osoba...

Gość podaj nick tego oszusta
na forach itd zeby ostrzec innych

Gość teenage angst
minimalna kwota to chyba 200 zl (albo 250zl,nie wiem na 100%)

Gość podaj jego n ick

Gość karoolek
nalezy zglosic fakt na Policję

Oszustwo na kwote poniżej 250 zł to wykroczenie. Jezeli kwota przekracza 250 zł wtedy czyn jest przestepstwem. Jesli chodzi o blokade konta to w prawym górnym rogu w aukcji allegro znajduje sie odnosnik \"zgłoś naruszenie zasad\" i tam anonimowo mozna zgłosic problem do serwisu allegro. Co do zwrotów to chyba rzeczywiście 30 zł to mało,a le jak wszyscy to zgłosza do allegro to moze coś da sie z tym zrobic. Grunt to działac, bo gnój zostanie bezkarny. A tak poza tym, to koniecznie podaj link, zeby inni wiedzieli.

Gość sthyesthys
alegro oddaje kase powyzej 50zl co zrobic? zagadac z tymi osobami i isc na policje. Policja musi przyjac zgloszenie fakt niezbyt im sie bedzie chcialo ale jezeli bedziecie nalegali to musza sie tym zajac :) Jezeli bedzie was kilkoro to najpewniej prokurator sprzedawcy postawi zarzut art 286.1 KK Tylko trzeba sie uwziac i dlugo poczekac :P

No właśnie tyle że jeśli minimalna kwota to 200 zeta to nikt mi nie przyjmie takiego zgłoszenia i będzie taki sobie chodził bezkarny :/

Gość teenage angst
ja tak zrobilam ,napisalam sama do pozostalych oszukanych i wiecie,co wyszlo?kazdy byl chetny do wspolpracy,ale jak trzeba bylo zaczac dzialac,to wszystko chcieli zwalic na mnie- to ja mialam chodzic i wszystko za nich zalatwiac,wiec sobie darowalam

tyle że kazdy oszukany jest z innego miasta wiec kazdy musial by zlozyc u siebie a osobno nie ma co .. a jak by zglosic to u niego na komendzie ze jest oszustem i czy moga go sprawdzic? On jest z Rybna nazywa się Krzysztof Pikulski

Wejdz na cafe allegro i tam zadaj pytanie. all nie jest strona w sprawie, jesli jednak naplynie duzo zawiadomien zawiesza konto

a wiecie co jest najlepsze ze jak zamawialam u niego to mial tylko 2 negatywy a teraz ma 24 !

nieznasz zadnej dziewczyny ze swojego miasta zeby sobie u niej ten AVON kupować? a nie przez allegro?

spokojnie ja sama byłam kiedyś konsultantką skusilam sie tam bo bylo taniej i dostalam nauczke!

Gość Energiczna 30 latka
Zgłoś sprawę na Allegro. Po takiej ilosci negatywów bez względu na wysokość transakcji powinien mieć zawieszone konto. Skorzystaj z Cafe Allegro.

Dzięki ! Ja niestety sie przekonałam ze na allegro nie ma co liczyć bo juz raz mialam podobna sytuacje to mi napisali zebym zglosila na policje a tamten sprzedawca bezkarny nadal .. ale z tym prokuratorem dobry pomysl.

narazie skorzystalam z nowej opcji na allegro "centrum sporów " choc przyznam ze nie do konca sie jeszcze w tym oriętuje.

to by bylo najlepsze rozwiazanie Amant. Nawet nie wiecie jaka jestem zla na niego ! dzwonie do niego juz od 2 tygodni i nie odbiera!! tak naprawde nie wiadomo czy adres tez jest dobry :/

Gość sthyesthys
on odpisuje na allegro w komentach wczoraj np wiec sie loguje i to jest sklep hmm moze jakis pracownik im cos namieszal :P

ehh... sthyesthys oczywiscie ze sie loguje i to bezczelnie po kilka razy dziennie ale nic nie odpisuje a sklep na allegro to sobie kazdy moze teraz zalozyc (taniej wychodzi jak masz do wystawienia duzo rzeczy na dlugo!) wiec ta opcja niestety nie wchodzi w gre