Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 dlaczego ludzie z zezem

chce mi sie ryczec....

Polecane posty

w lo to nikt mi w twarz nie powiedzial nic niemilego ale przykre bylo dla mnie jak sie wysmiewano z kogos innego kto ma zeza a czesto bylo tak ze ta osoba z ktorej sie smiano miala jakiegos znikomego zeza o ile wogole go miala :-(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zielone Jab艂uszko18
by艂a艣 tylko u jednego lekarza czy u kilku, odwiedzi艂a艣 naprawd臋 dobrego specjalist臋? Ja lekarzom nie ufam wcale, nie wierz臋 偶e nic si臋 nie da zrobi膰 nie poddawaj si臋 znajd藕 naprawd臋 dobrego specjalist臋. Ja te偶 mam troszk臋 zeza, ale to raczej tak jak napisa艂a艣 taki zez minimalny, ale za to na to oko nie widze wacle. Ja si臋 nie przejmuje bo mog艂o by膰 gorzej g艂upi lekarz chcia艂 mi ca艂e oko wyci膮膰, gdybybm moja matka nie znalaz艂a innego okulisty to dzisiaj mia艂abym szklane. Tak偶e wiesz poszukaj naprawd臋 dobrego specjaliste idz do jednego zobacz co ci powie potem do jeszcze jakiegos, 偶ebys mog艂a por贸wna膰 opinie. Niestety ludzie s膮 idiotami bez wyobra藕ni. Jak to m贸wi膮 B贸g nie rychliwy ale sprawiedliwy, wiec jeszcze si臋 doczekaj膮 swojego. Mog臋 sobie wyobrazic tylko co czujesz, wiesz zawsze mozesz pojsc do psychologa (ale tutaj uwa偶aj, bo teraz to jest pe艂no takich co studia skonczyli m贸wi膮 ze sa psychologami a g贸wno wiedz膮).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zielone Jab艂uszko18
I g艂owa do g贸ry:), naprawd臋:) bo to nasze ludzkie 偶ycie takie kr贸ciutkie, szkoda go marnowa膰 na niepotrzebne smutki.

Udost臋pnij ten post

ale ja juz pisalam ze mialam operacje i efekt byl tylko pol roku. tzn operacja byla dobrze zrobiona ale po pol roku oko znowu zaczynalo zezowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Motylek*
wiem ze to nie jest dla Ciebie przyjemna sprawa ale glowa o gory proboj tych operacji jestes mloda..a ty ktorzy sie nasmiewaja , ignoruj, tylko glupek moze sie smiac..:Pbuzzka powodzeni, 3maj sie :*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Motylek*
z takiej rzeczy...

Udost臋pnij ten post

ja juz mialam 2 operacje. z roznych innych powodow zdrowotnych nie moge miec 3

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmmmmmmmm00
KITY jakies wciskasz..Moja mam jest okulistka i moi ze taki zez jest ca艂kowicie do usuniecia operacyjnie!! czemu nie mozesz miec operacji??????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmmmmmmmm00
* mama

Udost臋pnij ten post

jasne jak twoja mama jest taka okulistka na jakie mialam okazje w zyciu trafic to dziekuje bardzo... od dziecka wlocze siepo okulistach wiec mam sporo doswiadczen. mialam 2 operacje ale juz jako dorosla osoba ze sporym niedowidzeniem (moge podziekowac pewnej pseudo okulistce) i po kazdej z 2 operacji zez powrocl. teraz mam inne klopoty zdrowotne i zabieg taki moze byc pewnym ryzykiem wiekszym niz u zdrowej osoby

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mimo to powinnas
znalesc dobrego okuliste ktory by sie podj膮艂 operacji ja bym tak zrobila niz mialabym do konca zycia chodzic z takim okiem.

Udost臋pnij ten post

czlowieku ja juz mialam operacje u dobrych okulistow!!! pol roku wszystko elegancko a potem znowu zaczynalo zezowac. nie moge miec kolejne operacji z innych powodow niz okulistyczne. gdyby w dziecinstwie zrobiono mi taka operacje to wszystko bylo by ok ale rodzice trafili na okuliste debila ktory odradzal i straszyl ze operacja sie nie uda ze oslepne itp a moi rodzice dali sie nabrac na te bzdety bo matka moja to taka panikara ze nie trzeba jej bylo 2 razy mowci wziela sobie to do serca co ten kretyn jej nagadl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zielone Jab艂uszko18
Trudno mi cos doradzi膰, skoro nie mo偶esz zrobi膰 kolejnej operacji, tak to jest z tymi lekarzami. Skoro nie masz mo偶liwo艣ci przeprowadzenia zabiegu musisz sie z tym pogodzi膰, nie wierze ze wszyscy patrz膮 na to jakie masz oko. Jeste艣 po 30 w tym wieku ludzie s膮 chyba bardziej dojrzali nie zwracaj膮 tak uwagi na to co na zewn膮trz tyko na to co w 艣rodku. Mo偶e um贸w si臋 na randke z kolek膮 z pracy:D Jak si臋 zamkniesz w domu to tym bardziej nikogo nie poznasz. Wiesz to troche jak totolotek "zeby wygra膰 trzeba gra膰", ale na znalezienie jakies bratniej duszy, ch艂opaka, prawdziwych przyjaci贸艂 masz wi臋ksze szanse ni偶 np. wygra膰 6 milion贸w:D A czy okulary nic nie pomogaj膮 na te problem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zielone Jab艂uszko18
Wiesz zdaje sobie spraw臋, 偶e np jakie艣 inne kompleksy: grube nogi czy liche w艂osy raczej nie mog膮 sie r贸wna膰 z twoim kompleksem, bo wiadomo ze mo偶na zrzuci膰 par臋 kilo a fryzurk臋 dobra膰 u fryzjera, ale ka偶dy ma jaki艣 problem i jako艣 musi z tym 偶y膰. Mia艂am kontakt z lud藕mi kt贸rzy je藕dzili na w贸zkach nie mogli chodzi膰, moj膮 ciocia jest przykuta do 艂贸偶ka, nigdy nie wiadomo na kogo padnie jakie艣 nieszcz臋艣cie o wiele gorsze ni偶 zez. Mo偶e zastan贸w si臋 nad jakim艣 wolontariatem np z chorymi dzie膰mi, w hospicjach brakuje takich os贸b, bo kto by chcia艂 patrze膰 na 艣mier膰, na tak膮 niesprawiedliwo艣膰 ze strony Boga (je艣li sie niego wierzy oczywi艣cie). By艂aby艣 przydatna, mog艂aby艣 co艣 zrobi膰 dla drugiego cz艂owieka, nikt by nie ocenia艂 jak wygl膮dasz a mo偶e i by Ci to pomog艂o spojrze膰 na swoj膮 sytuacje inaczej. Zawsze padaj膮 takie pytania, 偶e skoro na 艣wiecie jest ponad 6 miliard贸w ludzi to, dlaczego ja mam taki problem i dlaczego mnie to spotka艂o (zez), ale z drugiej strony nikt nigdy nie powiedzia艂, 偶e b臋dzie 艂atwo, 偶e 偶ycie jest us艂ane r贸偶ami, 偶e jest sprawiedliwe nikt tego nie obiecywa艂.

Udost臋pnij ten post

Wiesz, gdybym mia艂 tak fajnie w 偶yciu jak m贸j kierownik kt贸ry ma zeza to bym si臋 chyba z nim zamieni艂. Fajna 偶ona, 艣wietne auto, praca, dom i chyba nied艂ugo dziecko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale wez pod uwage
ze zez u faceta nie jest tak straszny jak u kobiety. facet mam byc tylko ciut przystojniejszy od diabla

Udost臋pnij ten post

hmmm czy ja wiem ? U mnie w liceum kiedy艣 by艂a taka fajna dziewczyna, jedyny maknakemt : zez. Nie wiem czy jej to przeszkadza艂o bo raczej na zinteresowanie nie narzeka艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale wez pod uwage
ale zez zezowi nie rowny zreszta jak widac na zalaczonych powyzej fotkach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 autorka topikuuuuu
wkurza mnie jak kogos z 2-5 stopniowym zezem porownuje sie do kogos kto ma 30 stopni. ciekawe gdyby ta twoja kolezanka miala zeza 20-30 stopniowego kto by na nia spojrzal. wiem co mowie bo mowie to z wlasnego doswiadczenia i co z tego ze dbam o siebie, usmiecham sie i tp i tak nie ma to zadnego absolutnie zadnego znaczenia bo przegrywam z moimi prostookimi kolezankami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 autorka topikuuuuu
no wlasnie miala malego wiec o czym tu mowic. pewnie wiekszosc ludzi po prostu tego nie zauwaala. co inego gdy zez szpeci cala twarz

Udost臋pnij ten post

ka偶dy to zauwa偶a艂 i nie trzeba by艂o si臋 w patrywa膰. Dziewczyna mia艂a w miar臋 艂adn膮 twarz, 艣wietne cia艂ko, 艂adne w艂osy, opalenizna, ubi贸r wszystko jak najbardziej ok wi臋c czemu mia艂aby si臋 nie podoba膰 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wnuk smirnofa
autorko. a jaki obraz widzi sie z takim zezem? nie masz odruchow wymiotnych? mozg sie do tego dostosowuje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zielone Jab艂uszko18
wnuk smirnofa, nie masz lepszych pyta艅?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zielone Jab艂uszko18
Do autorki, nie przegrywasz ze swoimi kole偶ankami, przeciez nie masz na to wp艂ywu, przeciez to nie jest Twoja wina ze masz zeza, to nie czyni Ci臋 gorsz膮 od innych. Ja bym si臋 um贸wi艂a z ch艂opakiem, kt贸ry np ma tak膮 wad臋, je艣li by艂by sympatyczny to by nie mia艂o dla mnie 偶adnego znaczenia, nawet jakby mia艂 30 stopniowego zeza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wnuk smirnofa
no coz. zez tez moze byc interesujacy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 autorka topikuuuuu
widzi sie w miare normalnie. czsami tylko ak jakby sie dwoilo ale nie jest to jakies podwojne widzeie jak niektorzy sobie mysa ze np zamiast jednej postaci widze dwie. nic z tych rzeczy . czasami jak np czytam ksiazke to mam takie jakby przesuwanie literek. caly czas przegrywam z prostookimi wiec to nie zadne gdybanie tylko stwierdzenie faktow. zreszta wystarczy poczytac o dylematach chlopka w topiku o brzydkiej dziewczynie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 autorka topikuuuuu
a kogo to obchodzi czy to moja wina czy nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zielone Jab艂uszko18
a kt贸ry to dok艂adnie temat o tej przydkiej dziewczynie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zielone Jab艂uszko18
ok chyba juz wiem, autorem jest zak艂opotany?

Udost臋pnij ten post