Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda16

czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość Magda16

hej, mam taki problem otóż 3 dni temu w nocy miałam ostry ból brzucha, który przemieścił się na prawą stronę i na drugi dzień cały czas bolała mnie prawa strona i myślałam, że to wyrostek, ale w kolejny dzień odczuwałam równeż kłucie po lewej stronie brzucha, ale po prawej było bardziej uciążliwe... poszłam do lekarza i kazał mi zrobić badanie moczu, z badania wykazało, że wszystko jest dobrze, tylko że mam liczne nabłonki płaskie zamiast pojedynczych... poszłam z tymi wynikami znowu do lekarza i lekarz mi tylko zapisał leki na te skurcze... a moim zdaniem powinien mi dać skierowanie na usg... nie współżyłam z chłopakiem, ale uprawiałam z nim "petting" i od tamtego czasu miałam już co prawda 3 misiączki, ale ginekolog mi kiedyś powiedział, że kobiety w ciąży mogą mieć jeszcze od 3 do 4 okresów... dodam jeszcze, że od 2 dni muszę chodzić częściej do toalety wypróżniać pęcherz, no i w dodatku mam zaparcia... i jeszcze od jakiegoś czasu mam większy apetyt na wszystko... czy to może być ciąża?

Gość Magda16
dodam jeszcze, że ostatnia miesiączka skończyła mi się tydzień temu

Gość to są na pewno
dwie ciąże i trzecia malutka

Gość Magda16
do read_between_the_lines: skoro lekarz sam nie umiał mi postawić diagnozy jak się go zapytałam od czego ten ból brzucha może być to tak by było najlepiej

bo lekarz wróżbita nie jest :o z czego miał Ci postawić diagnozę? a co do ciąży... no żesz trochę logiki :o petting to nie współżycie, a poza tym skoro to było 3 miesiączki temu to możesz zrobić test ciążowy :o

Gość Magda16
no to właśnie mówię, że mógł mnie wysłać na usg żeby mieć lepszy obraz :/ zrobiłam test i w ciąży nie jestem, następnym razem niech tu pisze ktoś normalny, a nie kto się wymądzra, ja się pytałam czy z tego ciąża może być PS. Przez petting również można zajść, widzę, że tu nie wszyscy o tym wiedzą. żegnam

Gość Magda16
to jednak może ktoś mi odp. mniej więcej co to może być?? dzisiaj czuję jakby taką kulkę po prawej stronie brzucha, a lewa strona boli mnie bardziej przy biodrze...

Gość Magda16
i miała może któraś z was tak, że wynik testu wyszedł fałszywie negatywny??

Gość mi-mo-mu
O boże! nie no to już przegięcie :D kochanie miałaś 3 miesiączki, to nie był stosunek seksualny a jedynie petting a do tego robiłaś badania :) słońce gdyby była to ciąża to lekarz by Ci powiedział ;] bo w takich badaniach też test ciążowy sie robi :) ... masz po prostu problemy z żołądkiem :) ... najprawdopodobniej to pęcherz skoro często chodzisz do toalety :) pozdrawiam:) i się nie martw a dla pewności swojej jak juz lekarzą nie wierzysz zrób sobie test :] aha i po 3 miesiącach ciąże powinno już widać :)

Gość Magda16
przepraszam, pomyliło mi się, miałam 2 miesiączki, więc teraz to by mógł być 5-6 tydzień... właściwie to mnie badał lekarz rodzinny i stwierdził tylko, że nie mam chorych nerek i że po tych tabletkach, co mi zapisał powinno mi przejść... dlatego się obawiam :P

Gość mi-mo-mu
:) mimo wszystko :) w ciąży tylko niektóre kobiety dostają miesiącze jest to naprawde znikomy procent :) a przez petting zajście w ciąże jest naprawde ZNIKOME :) i do tego jak robiłaś test ciążowy który ma (w najgorszym wypadku 80% skuteczności) i jest negatywny to kochanie nie ma bata :) ... :) ... wierz mi :) w ciąże nie tak łatwo zajść jak się wydaje :)

Gość Magda16
dzięki... trochę mi ulżyło :) jutro zobaczę, co mi lekarz powie :)