Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość itaka212

Przyjaciel.

Polecane posty

Gość itaka212

Kochani poradzcie co powinnam zrobic. Bylismy zgrana paczka.Od wielu lat razem imprezowalismy, spotykalismy sie, wspolne wypady na wakacje itp.Nagle w naszej paczce pojawil sie kolega mojego przyjaciela- Rafał. Wszystko bylo ok, Rafał został bardzo szybko zaakceptowany przez cala grupe i wkrotce stal sie jednym z nas. Wkrotce okazalo sie ze dziewczyna moja przyjaciela Magda zainteresowala sie Rafalem. Wszystkie nasze spotkania byly tak aranzowane, zeby byl na nich Rafal.Oczywiscie Magda je tak aranzowala. Pewnego dnia zwierzyla mi sie, ze zakochala sie w rafale. Mowila cos, ze jest zalamana, bo to Rafal ja kreci, a nie Pawel( czyli moj przyajciel). Probowalam jej tlumaczyc, ze to przeciez z Pawlem jest od kilku lat i zeby dobrze sie zastanowila, ale ona byla juz tak zafacynowana Rafalem ze nie chciala sluchac zadnych argumentow. Z biegiem czasu co raz czesciej dalo sie zuwazyc ze Magda i Rafal maja sie "ku sobie". Wkrotce w naszym towarzystwie wszyscy zauwazyli, ze Magda woli Rafala, ze to z nim czesciej bawi sie na imprezach i ze odtraca Pawla, kierujac swoja uwage na Rafla. Zauwazyli to wszyscy oprocz Pawla. Zaslepiony miloscia do Magdy nie widzial nic. Wkrotce Magda zwierzyla mi sie po raz kolejny ze przespala sie z Rafalem. I nie byl to tylko jeden jedyny raz, ale kilka razy i ze bylo wspaniale. Postawila mnie w bardzo niekomfortowej sytuacji.Pawel to moj kumpel od lat.Chodzilismy razem do podstawowki, potem do liceum.A Rafal i Pawel to najlepsi przyjaciele.Nie wiedzialam co zrobic czy powiedziec Pawlowi ze jego dziewczyna zdradzila go z najlepszym kumplem? Niedlugo po tym Magda i Pawel rozstali sie.Oczywiscie z innego powodu.Pawel nigdy nie dowiedzial sie ze jego dziewczyna i przyjaciel razem sypiali. pawel zwiazl sie z inna dziewczyna -Karolina. W pazdzierniku maja slub. Sytuacja sie powtarza.Rafal bardzo polubil Karoline i odwrotnie. Jestem zalamana widzac co sie dzieje.Czy powinnam powiedziec Pawlowi o tamtej sytuacji z Magda. Moze Rafal chce tego samego z Karolina.Poradzcie co powinnam zrobic??????

Gość xxxxxxxxxx3435
jesli to twoj przyjaciel od serca opowiedz mu o wszystkim

Gość nudna nocka...
Uwazam, ze powinnas mu o tym powiedzec, przeciez to Twoj przyjaciel. Pawel powinien wiedziec, ze jego "przyjaciel" juz raz uwiodl mu dziewczyne. Ja na Twoim miejscu nawet bym sie nad tym nie zastanawiala.

Gość rozważna i romantyczna...
Powinnas powiedziec mu o tym wczesniej, wtedy gdy dowiedzialas sie, ze Magda spala z Pawlem. Jestescie podobno przyjaciolmi!

Gość rozważna i romantyczna...
Jak przespal sie z jego dziewczyna to nie jest przyjacielem tylko swinia.

Gość itaka212
Boje sie ze jak opowiem o wszystkim Pawlowi on w to nie uwiezy.Stwierdzil ze rozstal sie z Magda bo nie ukladalo im sie. Rafal jest bardzo przystojnym facetem.Moglby miec kazda. Do tego jest falszywym kumplem, bo zalicza dziewczyny swoich kumpli. Boje sie reakcji Pawla.Magda nigdy sie nie przyznala.Prosila mnie o dyskrecje.Zle sie z tym wszystkim czuje. Pawel jest szczesliwy z Karolina. Karolina jest zakochana w Pawle, ale widze ze znowu jednoczesnie jest oczarowana Rafalem;o(((((((

Gość shes like the windo
powiedz pawlowi o wszystkim

Musisz powiedziec Pawlowi, zeby uwazal na swojego kumpla no i na dziewczyne. Planuja slub a ona jest oczarowana innym facetem??? Porazka. Tylko zastanawiam sie czy Pawel uwierzy Tobie czy swojemu \"przyjacielowi\" i dziewczynie w ktorej jest zakochany. Powiedz tylko o tym co kiedys sie wydarzylo, moze to mu otworzy oczy.

Gość itaka212
watpie czy otworzy mu to oczy.wtedy to bylo oczywiste i wszyscy to widzielismy, a on nie.zaluje tylko tego, ze nie powiedzialam mu wtedy, kiedy sytuacja sie rozwijala.a jesli wezmie slub z karolina a rafal ja uwiedzie.boje sie pomyslec co bedzie sie dzialo;o(

Porozmawiaj najpierw o tym z Rafalem.Powiedz, ze wiesz jak nie fair zachowal sie wobec Pawla z Magda i ze tym razem powinnien dac sobie spokoj. Powiedz, ze jesli nie przestanie, powiesz Pawlowi cala prawde. jesli Rafalowi zalezy na \'przyjazni\', moze przestac.