Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misheeela110

krwawienie obfite w 5miesiacu. czy poronie!?

Polecane posty

Gość ffffffffffffffffffffffffffffff
W takim razie co dostałaś by bezpiecznie donosić ciąże?

Gość 111111111111111
oczywiście,że nie musisz się zwierzać tylko po co w takim razie ten topik?

poprostu niektore osoby wchodza na to forum zeby pobluzgac innych, dowalic komus, wysmiac... dowartosciować sie..

mialam dostać \"Duphastyn?\", ale lekarz powiedzial ze te tabletki dostaja kobiety ktore nie moga donosic ciązy .

Gość chrzanisz az przykro czytac
mishel, krecisz jak cholera. nie spotkałam sie z sytuacją zeby po 17 tc lekarze dawali luteine na podtrzymanie ciąży. luteinę czy tez inną formę progesteronu podaje się max do 17 tc, z tego wzgledu ze po tym czasie łozyskojest juz w pełni ukształtowane i samo reguluje poziom progesteronu. i nie ma takiej mozliwosci zeby łozysko na tym etapie ciąży było wadliwe- ciąża obumarła by duzo wczesniej. nie wierze ci, przeczytałas gdzies ze na podtrzymanie ciązy bierze sie luteine i świrujesz teraz.

...do chrzanisz...\" i tu się mylisz, bo ja brałam duphaston i luteine aż do końca 7 m-ca..i co Ty na to? autorko, wszystko będzie dobrze...ale wg mnie powinnaś leżeć..dużo leżeć :)

Ja też brałam dufaston do 7 miesiąca ciąży i to aż 3 razy dziennie!!!!!!!! Też miałam ciążę zagrożoną .......................................................

to gratuluję waszym lekarzom poziomu wiedzy. dali wam duphaston głównie na uspokojenie, ponieważ na tym etapie ciązy nie ma juz mowy o potrzymywaniu jej przez podawanie progesteronu. tu juz nie zagraża poronienie, a poród przedwczesny. i utrzymanie ciązy polega przede wszystkim na podawaniu leków które zahamuja ewentualne skurcze.

elisabetta_elisabetta nie moge dźwigać nic, nie moge sie męczyć...to mi przyszło do października siedzieć i nic nie robić :P :D ale dzidziuś będzie zdrowy i wszystko bedzie dobrze, bo tak sobie obiecałam ! chrzanisz az przykro czytac - a Ty co, mądrzejsza od wszystkich lekarzy jestes?? i po co nam to piszesz, co ? trza bylo na medycyne iść...i sie realizować :/ ale ja bym Twoją pacjentką nie chciala być.

tak się składa ze jestem po medycynie. oprócz przygotowania teoretycznego mam też niestety doświadczenia w tym temacie. Moja córka urodziła się przedwczesnie w 23 tc i niestety zmarła :( takze mozecie mi wierzyc- mam dużą wiedzę na ten temat. a do autorki- przepraszam ze ci nie wierzyłam, moze to był pierwszy odruch bo nie do pomyślenia wydaje mi sie spokój z jakim relacjonujesz te fakty. ale- zakładając ze piszesz prawdę, to koniecznie zrób posiew na obecnosć bakterii w kanale szyjki macicy. są one częstą przyczyną krwawien w ciąży, a lekarze równie często to olewaja. nieleczona bakteria doprowadza do wystapienia skurczy, a co za tym idzie- porodu przedwczesnego.

chrzanisz az przykro czytac - współczuję,przykro mi z powodu Twojej córci... \"spokój z jakim relacjonuje fakty\"...no przez internet jednak sie nie da wyczuć /zobaczyc czyjegos niepokoju . Ja jednak mam wielką nadzieję,że wszystko będzie w porządku... i wierze w to że mojej ciąży nic złego nie grozi, skoro lekarze nie zatrzymali mnie w szpitalu i od drugiego lekrza także skierowania nie dostałam. zrobie ten posiew...lekarze rzeczywiscie na cos takiego nie wpadli:/ aczkolwiek powiedział mi dziś lekarz jak bylam prywatnie na wizycie, że grozi mi poród przedwczesny.

Gość to tylko jaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Skoro jest ryzyko przedwczesnego porodu to tym bardziej powinnaś leżeć w szpitalu!!!!! Nie wieże Tobie chociażby dlatego że założyłaś nie tylko ten temat gdzie piszesz same bzdury.Mijasz się z faktami bo gdybyś miała tylko jeden swój topik to może byś się tak nie pogubiła gdzie jest prawda a gdzie kłamstwo :P

Gość Madezia
a Ja jestem w 5 tygodniu ciąży i krwawie i lekarz mówi że raczej nie mam szans na dzidzie

Gość nefek
Lool ,, o ja tez mam 17 lat obecnie jestem w ósmym miesiącu,,,miałam podobny problem jak ty czyli w 22 a 23 tygodniu miałam krwawienia okazało się ze poronienie zagrazające i łożysko przodujące lezałam tydzień w szpitalu a później przez 3 tygodnie w domu dostawałam leki obecnie jest wszystko w porządku i jestem heppy a tobie życze tego samegoi uważaj na siebie staraj sie aby dotrfac do 30 tygodnia , skonsultuj to z dobrym lekarzem może tylko masz infekcje dróg rodnych z tad te problemy

Gość gośćGonia
Pomozcie. ja trafiłam do szpitala z niewielkim jednorazowym krwawieniem w 17 tyg. ciąży, malutka zyla, okazało się, ze mam minimalne odwarstwienie dolnego bieguna lozyska. W szpitalu dali mi kroplowke z magnezem, antybiotyk i no-spe, już nie zakrwawilam przez 3 kolejne dni woiec z magnezem i no-spa wypuścili mnie do domu mowiac, ze mam wypoczywać..., ale o lezeniu nic nie mówili, a za tydz. wizyta u mojego lekarza. Był w szpitalu wiec dodatkowo musze zazywac acard, i witaminy. Macie jakies rady co nie wolno, a co wolni gdy lozysko się odkleja...ja poroniłam już 1 ciaze na początku 4 miesiąca, dlatego ciaze lece na dhupastonie, acardzie 75, zastrzykach na krzepliwość krwii celastyne.Pozdrawiam i czekam na jakies rady..