Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROBLEMATICSS

BARDZO WIELKI PROBLEM MAM

Polecane posty

Gość PROBLEMATICSS

Cześć wszystkim. Piszę ponieważ mam dylemat, otóż jestem w ciąży, ja nie chcę na razie jeszcze dziecka, natomiast mój chłopak nie chce o tym słyszeć, już żyje tym że bedzie maleństwo, to dopiero 5 tydz. a ten już przykłada uszko do brzuszka mi...nie wiem co robić:(

Gość ewkamarchewka123
urodź oczywiście... liczy sie tez zdanie Twojego faceta, jak go kochasz to uszanujesz... nie zabijaj mu dziecka

Gość ja bym usunęła
tak łatwo ci mówic, tylko ze to ona będzie miła rozjechaną peezdę, rozstępy, itp. a nie facet:o urodź sobie... jasne, bo to takie proste, że hej🖐️ ja na Twoim miejscu ze zdaniem faceta bym się nie liczyła - to Ty będziesz znosić wszelkie męki, jesli urodzisz bachora a nie on - lepiej usuń, tym bardziej , ze sama przyznałaś , że nie jestes jeszcze na to gotowa.

Gość ewkamarchewka123
nie sluchaj takich ludzi jak pani powyżej..... pozniewaz to margines intelektualny... zdanie faceta ma znaczenie poniewaz to tej JEGO dziecko... poza tym zwróc uwage że to ogólnie jest DZIECKO w dodatku TWOJE własne... mały chłopczyk lub mała dziewczynka dla której kiedys bedziesz wszystkim... uważam, że załowałabys swojego wyboru, dodatkowo Twoj facet zachował sie jak człowiek i nie uciekł a wręcz przeciwnie, nad czym tu sie zastanwiać:)

Gość czytaj i mysl
Mój anioł Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: –Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? –Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. –Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? –Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. –A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? –Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. –A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? –Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. –Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? –Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. –Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. –Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: –O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. –Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".

Gość ja bym usunęła
tak, tak, wklejcie jej jeszcze parę ckliwych historyjek, może wzruszy się dziewczyna tak jak ja i nie usunie🖐️

Gość ewkamarchewka123
poza tym, DOPIERO 5 tydzien? pozwól, że zacytuję pewną bardzo fajną ksiązke:) " 5 tydzien - trochę urosłem, mam teraz około 6 milimetrów długości:).to mniej więcej tyle co pestka jabłka. No i utyłem! Ważę prawie 1 gram! Powiększyła mi sie głowa i można już zobaczyć zarys twarzy. Ciekawe jak będe wyglądał! Moje serce ciągle rośnie - ma już dwa przedsionki i dwie komory:). Dzięki nim, kiedy się urodze, będe mógł normalnie oddychać i pępowina nie będzie mi potrzebna. Pępowina to łączący mnie z mamą sznur ze skręconych żył i z tętnicy, które jak rurociąg dostarczają mi krew i pożywienie:) (...) "

pomijając aspekty moralne, to jest Twoje życie, Twoja decyzja i Twoje zobowiązanie na całe życie. Na kafeterii nie znajdziesz odpowiedzi :) Jeśli jesteś w stanie wychować teraz dziecko, to może warto spróbować. Jeśli aktualna sytuacja znacznie to utrudnia to musisz głęboko rozważyć wszystkie za i przeciw,

Gość ewkamarchewka123
do "ja bym usunęła" wiedz że twoje bezmyślne komentarze mogą być przyczyną smierci jednego istnienia... więc zastanów się ;/

Gość a moze tego chcesz dla dziecka
Zanim podejmiez decyzję przeczytaj to... Mamusiu! Coś się stało, Ja żyję, Ja naprawdę żyję. Dar życia otrzymałam, i braciszka mojego z boku poznałam. On też prawdziwie się raduje I świata ze mną oczekuje. Dzięki Ci Mamusiu! I kochany Tatusiu! Braciszku! Patrz, coś się stało, Jakieś światło się tu dostało, Jakieś narzędzie błyszczące... Ała! Jakie kłujące! Braciszku co oni Ci robią? Dlaczego dziurę w brzuszku Ci skrobią? Mamusiu! Braciszka rozrywają! Rączki mu powyrywają! Właśnie wykłuli mu oczko I serduszko rozdarli głęboko. Jestem krwią braciszka umazana Mamusiu moja Kochana! Już nie ma Nas dwoje - zostałam sama! Sama jak kłoda na morze rzucana Jak Ja się Mamusiu boję! Pocę się w kolorze krwi. Mamusiu! Nie pozwól umrzeć i mnie! MAMUSIU! Ten potwór paluszki mi obcina, Już jest kaleką Twoja dziecina! Mamusiu! Co Ja takiego zrobiłam? Ja tylko życiem się cieszyłam! Mamusiu! Ja jestem miłością Boga dla ciebie, On naprawdę chce mieć nas w niebie? Jego miłość nigdy sie nie kończy, Nawet po śmierci się sączy Ratunku mamo! On urwał mi już kolanko! Tatusiu! Ja będę Twoim Skarbeczkiem, Będę Twoim małym Aniołeczkiem, ale pomóż mi, Niech nie wyrywa mi drugiej rączki! Mamusiu! Tatusiu! Ja mogę być głodna, nie potrzebuję pieniędzy. Kochani! Ja mogę żyć w nędzy, Ale nie pozwólcie, aby mnie zamordowali I życie mi odebrali! Mamusiu, Ja jestem jeszcze mała, Ja będę zawsze Cię Kochała! W Twojej starości będę Promyczkiem słońca, Będę miłością Cię obdarzała do dni Twoich końca. Mamusiu! Jakiś błyszczący nóż gardło podrzyna mi już. Nawet nie wiem jak Wy wyglądacie I dlaczego mnie nie kochacie? Mamusiu! Czy Ja umieram dlatego, że Tatuś Cię dręczy? Że Cię nie Kocha i męczy? Ja Ciebie tysiąc razy mocniej będę Kochała! Ja - Twoja córunia mała! Ja będę Ci buzi na dobranoc dawała. Ja będę się z Tobą bawiła i śmiała. Nie pozwól, żebym została zamordowana! Mamusiu moja Kochana! On teraz szczypcami oczy mi rozdusi. Nie będę widziała Mojej Mamusi! A Ty Mnie Mamusiu będziesz widziała. Nie pozwól, żebym została zmasakrowana! Spójrz do śmietnika, tam będę leżała! Na dnie śmietnika pogrzebana Mamusiu! Tatusiu! Dlaczego życie Mi daliście? I tak okrutnie je odebraliście? Mamusiu patrz! Twoją córunię w krematorium spalili, Ale duszy Jej nie zabili. Ja w Twoim umyśle będę żyła, Będę po nocach Ci się śniła! I będę po nocach do Ciebie wołała. Ja - Twoja córunia mała. Mamusiu! Dlaczego zatykasz uszy? Przecież nikt Cię nie ogłuszy. To przecież Ja, Twój Skarbek Kochany, Ten, co miał brzuszek rozrywany. Mamusiu! Pamiętasz jak się bałam? Pamiętasz jak o pomoc do Ciebie wołałam? A pamiętasz Mamusiu oczy tego lekarza? Co śmiercią dzieci obdarza? Kto mu dał prawo, by zabił Twoją dziecinę? Twoją niewinną kruszynę, Mamo... Czy ta powolnej śmierci porcja Nazywa się aborcja? zapytaj rządzących o nazwiska poznaj tych ludzi z bliska sprawdź, czy oni też swoje dzieci zabijają czy tylko ciebie w pogardzie mają Mamusiu! W naszym kraju mordercy chodzą na wolności, A niewinnym łamie się kości Ustawy ludobójcze podejmują I Tobą się wcale nie przejmują. Mamusiu, Moja Kochana! Dlaczego cierpisz i jesteś załamana? To przecież Ja - Twoja córunia kochana! Mamusiu Moja, gdybyś wtedy mnie ocaliła... Na pewno byłabyś szczęśliwa Przyniosłabym Ci wiele radości I tuliła w wielkiej miłości Mamusiu! W Twoim sumieniu będę ciągle żyła I będę za Tobą bardzo tęskniła. Pamiętaj, że Twoja córeczka Najbardziej by Cię Kochała! Mamusiu Moja Ja nawet teraz jestem cała Twoja!...

Gość ja bym usunęła
o tak, właśnie o tę historyjkę mi chodziło. czytasz w moich myślach, ewciu buhahaha.

Gość ja bym usunęła
ewciu, wiedz, że twoje bezmyślnie komentarze mogą być przyczyną jednego zmarnowanego życia - autorki tegoż tematu.

Gość zla265
ewka jestem z toba :)

Gość padłammmm
znacie jeszcze jakieś durna wierszyki?:D dawać:D

Gość ja bym usunęła
:D:D

Gość ja bym usunęła
no nie? to taaakie wzruszające... chlip ... ;( jak 5034 odcinek mody na sukces, kurvva.

Gość ewkamarchewka123
eh żal mi ludzi bez sumienia.... moja mama urodzila mnie bardzo mlodo a teraz ma tylko mnie i czesto powtarza ze gdyby nie ja, nie miala by po co zyc

Gość padłammmm
chwyćmy się za ręce i płaczmy ze wzruszenia😭:D

Gość do ja bym usunęła
Mam szczerą nadzieje ze nie masz dzieci i nigdy miec nie bedziesz

Gość ja bym usunęła
nie martw się ewciu, nigdy bym się dobrowolnie nie dała wrobić w takie bagno:D🖐️ 😭

Gość padłammmm
płaczesz ze mną?😭

Gość ja bym usunęła
istny melodramat 😭😭

>do ja bym usunęła tak z ciekawości zapytam - dlaczego? :) Bo nie popiera przypadkowej ciąży jako sposób na macierzyństwo? Dopiero co jakiegoś noworodka znaleziono na ulicy, mimo reanimacji zmarł. Wszystko trzeba wyważyć. Jeśli macierzyństwo, to świadome, bo nie chcemy sprowadzać kobiety to poziomu maszynki do robienia dzieci? Czy może chcemy?

Gość ja bym usunęła
no jasne. nie widać? 😭 wyję, aż się zanosi😭 :D

Gość padłammmm
aaaaaaaaaaaaaaaaa😭 tak się wzruszyłam😭 😭

Gość padłammmm
a teraz wszyscy się przytulmy😭

Gość bunna
do ja bym usunęła - mylisz się ja tu widzę conajmniej dwa zmarnowane życia jej i dziecka, facet pewnie sobie poradzi do ewkimarchewki - a nie zastanawiałaś się kiedyś, że w obecnej sytuacji ma żyć tylko dla Ciebie przez to, że Cię urodziła i tak się potoczyło jej życie. Mogła przecież tego nie robić nie wiązać się z Twoim ojcem, poznać po tych bolesnych doświadczeniach kogoś odpowiedzialnego, dobrego i mieć teraz żyć dla wspaniałego męża i gromadki dzieci?

Gość do ja bym usunęła
PROBLEMATICSS juz ostatnie co powiem... wiele kobiet nie ma wsparcia w mężczyźnie, Ty masz:) Nie wiem jaka jest Twoja sytuacja ale dziecko warto urodzić nawet jak ma sie wychować w sierocincu, i wcale nie jest bezmyślne to co mówie, poniewaz to dziecko wyjdzie w koncu z sierocinca i bedzie mialo dzięki Tobie szanse na życie, szczęscie, miłość, nie mamy prawa odbierać komuś szansy do życia... lucze że podejmiesz słuszną decyzje, jestem z Tobą:) trzymam kciuki i pozdrawiam Ciebie i Twojego chlopaka

Gość ewkamarchewka123
przepraszam, wyzej nie zmieniłam nicka