Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniołeczek profe

Zgadzacie się z Manuelą Gretkowską?

Polecane posty

Gość no wlasnie dlaczego jej wypowi
edzi sa coraz bardziej pzrepelnione zloscia i frustracja czyzby jej poglady i styl zycia nie dawal jej szczescia i spokoju?

Gość Gretkowska jest chora
psychicznie i cierpi na syndrom niedoczyszczenia komina i wscieklizny macicy.

Gość kasikonik
a gdzie ona tu była niby chamska? ten nagłówek został wymyślony przez jakiegoś durnego dziennikarza i obliczony na zwiększenie poczytnosci rubryki. jesli ktoś uważnie przeczyta o czym ona pisze, zrozumie, ze w jej wypowiedziach nie ma nic co mogłoby kogokolwiek obrazić. Manueli gretkowskiej chodzi o prawdziwe partnerstwo w związkach, partnerstwo, w którym kobieta nie musi uciekać się do manipulowania partnerem, bo nie ma takiej potrzeby- facet jest świadomy i chętny. nie zrozumie tego ten, kto nigdy nie był w takim właśnie związku- nie jest w stanie uchwycić róznicy!!! Wielką rzadkościa jest partner, który jest 100% zaangażowany we wszystkie wspólne sprawy związku/rodziny. w Polsce - coś jak biały kruk!

kasikonik----->ma rację. nie ma tu nic złego, a wręcz przeciwnie, zawarta jest tu prawda. popieram partnerstwo w związku i często zwracam uwagę swojemu facetowi,że związek nie polega na posłuszeństwu jednej osoby wobec drugiej. Służącą/Służącego można sobie zatrudnić.

Gość hermafrodyta.
ale dziewczyny, nazwyanie facetów głupimi, wywyższanie sie jako ktos lepszy, narzucanie swojej wizji swiata innym - nie wkurza was to?

Gość uvc
Kobiety uważają się za mądrzejsze, bo nic innego im nie pozostało. Stworzyły sobie taki świat iluzji.

Gość kasikonik
To powiedziała MG: Facetami ( w domyśle : polskimi facetami) trzeba manipulować. A manipuluje się przecież kimś głupszym. w domyśle : w Szwecji taka sytuacja nie ma miejsca bo jest inny model wychowania mężczyzn i ich "tradycyjnej" roli w związku. manipuluje sie kimś głupszym : to kobiety uciekaja sie do manipulacji, co jest faktem, (bo tylko to na facetów działa) a zatem nie Manuela Gretkowska, lecz własnie polskie kobiety uważają polskich facetów za głupich. dziewczyny- to jest o NAS !!! nie o Manueli. Bartosz Kowalczyk : Znana pisarka: Polacy są głupsi od Polek. tego zdania MG nie powiedziała!

Gość Cr3
Manipulowanie innymi to kurestwo. Skoro kobietom to najlepiej wychodzi...

Gość kasikonik
kobiety nie uciekałyby się do manipulacji, gdyby facet z własnej inicjatywy umył gary, powiesił pranie, umył okno, odkurzył, zajął sie dzieckiem itd. -i nie widziałby w tym nic nadzwyczajnego czyli robił to, co codziennie robi kobieta DLA ZWIĄZKU

Gość kasikonik
tak, durnego, inteligentny dziennikarz nie podsumowałby jej wypowiedzi takim hasłem

Niestety wszystko sie zgadza:-o i nie bardzo rozumiem dlaczego, jestem niezależna finansowo też,wiec raczej powinno być inaczej...

sama to napisałaś.. zwiększył poczytność artykułu.. udało mu się... są liczbę badania na to że artykuł z nieszokującym tytułem nikogo nie przyciąga... ale oczywiście.. Ty, wielka, inteligentna pomarańczka możesz kogoś zwyzywać i się prężyć jaka to jesteś oczytana i władcza... a i wiedz że są faceci, którzy potrafią pozmywać, poodkurzać i sami jechać na zakupy nie uważając tego za coś nadzwyczajnego...

Gość kasikonik
read beetween, przestań sie mnie czepiać :D oczywiście wiem, ze są tacy faceci, osobiście znam jednego takiego. Szukałam go jakieś 15 lat ;) bo taki to rzadki okaz ;) i jeszcze jedno : w żadnej mojej tu wypowiedzi nikogo nie obraziłam,może nie zauważyłaś/łeś

nie wiem jak Ciebie wychowano, ale mnie mama uczyła że nie powinno się kogoś nazywać durnym... no ale.. co kraj to obyczaj, może u Ciebie było inaczej 🖐️ powodzenia w szukaniu... spadam nad jeziorko 🖐️

Hehe śmieszy mnie ta osóbka :) Takie bezwartościowe stare truchło, które tylko poszczekać potrafi, a skuteczność jej działań równa się 0. :) Jak tak bardzo jej się w Polsce nie podoba, to droga wolna, Szwecja takie przypadki kliniczne jak ona przyjmuje z otwartmi rękami :) >> Te, co się nie uważają (za feministki), są masochistkami. W Polsce większość kobiet to masochistki. Oh cóż za górnolotne porównania hehehe ;) Coś jak Jarek Kaczynski - my jesteśmy tu gdzie bylismy wtedy, ONI (w domyśle ci co nie myśla tak jak my) stoją tam gdzie stało ZOMO ;) Wypisz wymaluj :D >> Kobieta pracuje w domu o 10 godzin więcej tygodniowo niż mężczyzna Szkoda, że nie podparła się niezależnymi źródłami :o >> Wytrę stół, bo on nie zrobi tego porządnie. Nie wycieraj, kto Cie to prosi. Mi nie przeszkadza jeśli jest on troche zabrudzony, jeśli tobie przeszkadza, to go sobie wytrzyj :) >> Facetami trzeba manipulować. A manipuluje się przecież kimś głupszym To już mnie rozbawiło kompletnie :D :D :D

Gość kasikonik
tzn. mam na myśli mężczyzn, bo dziennikarz- autor nagłowka, cóż.... każdy jakoś zarabia na chleb, ale to nie znaczy, że musi się uciakć do tanich chwytów.

Myślenie, że mężczyzna nie spełnia się w związku na podstawie przesłanek typu zarzut, ze nie myje po sobie kubka jest zupełnie bez sensu. Poza tym samo słowo "manipulacja" jest z gruntu nie na miejscu. normalny, psychicznie ukształtowany prawidłowo człowiek nie będzie nikim manipulował lecz otwarcie starał się przekonać innych do swojej racji w końcu co my tu mamy - świat wg Orwella? seksmisję? matriarchat? czy może jednak coś takiego jak wolność jednostki?

Gość Elllzbetty
Mój mąż na jakąkolwiek prośbę o np. wykąpanie dziecka, wyniesienie śmieci, zrobienie herbaty ZAWSZE pyta: "dlaczego ja?" Szału dostaję! On uważa (i często mi to mówi), że skoro zarabia na dom, to już nic innego nie musi. I mówi, żebym się z nim zamieniła - "idź do pracy i przynieś tyle pieniędzy, co ja". Czuję się wtedy upodlona i upokorzona. O tym pisze Gretkowska. Ja tez pracuję! I to ciężej i dłużej niż on, bo od świtu do 1-2 w nocy! On tego ani nie widzi, ani nie docenia.

Gość kasikonik
co do wycierania stołu : chodzi tu o fakt, że kobiety same sobie są winne, że własną postawą zabijaja w facetach dobre odruchy. Nie wiem czy w ten sposób czytasz ten tekst Camp...? bo z Twojej wypowiedzi to nie wynika...

Gość w tej wypowiedzi nie chodzi
o to, że faceci sa głupi, tylko że kobiety manipulując nimi, tak ich traktują. I to NIE jest partnerstwo, kiedy baba manipuluje facetem, bo uważa, że on jest idiotą i da mu się wszystko wmówić, ewentualnie poszantażować seksem, a facet uważa, że baba jesy idiotka i nie trzeba na nią zwracać uwagi, bo pozrzędzi i jej przejdzie:O

Gość Luksusowy Kogut Domowty
A ja nie chcę być żadnym partnerem. Mnie wystarczy być kogutem domowym. Jeśli potrzeba - nawet luksusowym kogutem domowym.

Gość Luksusowy Kogut Domowy
Teraz już lepiej. :-)

>> chodzi tu o fakt, że kobiety same sobie są winne, że własną postawą zabijaja w facetach dobre odruchy. Ale skoro im z tym dobrze, skoro nie czują potrzeby zmiany, to dlaczego ta śmieszna istotka z pozycji mędrca mówi im, ze to nie jest właściwe i powinny to a tamto robić tak to a tak?

Gość kasikonik
dokładnie tak- to jest o chorej postawie kobiet ( które biorą sobie za dużo na głowe, ale uważają ze facet gdy coś już robi- oczywiście robi to nie tak doskonale jak one, wiec gdy przestaje robić - uciekają się do manipulacji) i mężczyzn wychowanych na polskim modelu rodziny- czyli facet nie chyta sie za "kobiece robótki" :O

Poza tym dostrzegam sprzeczność w tym co mówi - z jednej strony partnerstwo, z drugiej manipulacjia facetami. Gdzie sens, gdzie logika? :o typowo feministyczne pierdzielenie bez ładu i składu :o