Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniołeczek profe

Zgadzacie się z Manuelą Gretkowską?

Polecane posty

Gość Luksusowy Kogut Domowy
E tam, zaraz tam "podłym feminolem"... :-). Po prostu "głupim feminolem"...:-). Choć z zasadzie, nie ma potrzeby używania żadnych okreśłeń. :-) Wystarczy powiedzieć "feminolem" i to wszystko wyjaśnia. :-)

Ocena partnera w sensie tego, czy ma czysty dom mnie nie tylko nie dziwi, ale wręcz uważam za niezbędną. Dziwi mnie natomiast zarzucane mojemu szwagrowi braki zaangażowania w zmywanie patelni (nie siostra, koś postronny) a deprecjonowanie jego innych, wymagających znacznie bardziej wyszukanych umiejętności zalet :)

Gość jestem podłym feminolem
A ja w ogóle wuażam, że kobiety za duzą wagę przywiązują do porządku w domu. Jest wiele innych bardziej twórczych zajęć, niż jeżdżenie na szmacie od rana do wieczora i robienie partnerowi wymówek z powodu nieumytego kubka. Ale tak już jest, że kobiety od najmłodszych lat są przyzwyczajane do porządku: laleczki i ksiązeczki rządkiem na półeczkach, podczas gdy ich rówieśnicy chłopcy biegają w tym czasie za piłką na podwórku.

Gość kasikonik
nazywasz kogoś głupim, a potem przyznajesz, ze nie chce Ci sie nawet przeczytać jego wypowiedzi, no cóż.....

Podły feminol jeżeli ktoś ma potrzebę porządku we własnym otoczeniu to Tobie nic do tego ja natomiast nie rozumiem braku potrzeby porządku u innych, ale nic mi do tego, skoro dobrze się w tym brudzie czuję to good luck i milego życia! :)

Luksusowy, nie na temat, czyli tak przy okazji :) natknęłam się wczoraj przypadkiem na dość interesującą wypowiedź Twojego autorstwa, a ponieważ raczej sprawa już przedawniona i w związku z Twoją odmową udostępnienia wizerunku mało przedmiotowa to zaraz ją tutaj wkleję (mam w zakładkach) :)

Gość hokusssssssspokussssss
" Hehe śmieszy mnie ta osóbka Takie bezwartościowe stare truchło, które tylko poszczekać potrafi, a skuteczność jej działań równa się 0. " -to się nazywa wyzsza kultura...i pewnie masz jeszcze mgr przed nazwiskiem......... skąd tyle buty i zarozumialstwa? stare truchło...jak to możliwe ,że ona jeszcze żyje,no nie? i tu wychodzi mega słoma---ktoś nam nie leży,np kobita i pierwszy cios poniżej pasa wiąze się z wiekiem.....

w Polsce jest rozsiana zaraz związana z wiekiem...po 40,albo nawet po 30 ..najlepiej jest już chować się ze wstydu po bramach.... na a te 50,60 to już wogóle wstydu nie mają,ze tak dawno się urodziły...

>> to się nazywa wyzsza kultura...i pewnie masz jeszcze mgr przed nazwiskiem......... skąd tyle buty i zarozumialstwa? A juz taki się urodziłem :) Nigdy nie powiedziałem, że obcowanie z kulturą wyzszą jest mi na codzień znane. Nie jest :( A przed nazwiskiem choćbym miał i prof to nic to nie zmieni. Cham pozostanie chamem zawsze :) >>i tu wychodzi mega słoma---ktoś nam nie leży,np kobita i pierwszy cios poniżej pasa wiąze się z wiekiem..... Oj coś widze, ze jesteś jej równolatką i zabolało? :) Wcale mi nie jest przykro. Ona mnie nazywa głupim, to czemu miałbym sie nie zrewanżować?

no a te 50,60 to już w ogóle wstydu nie mają,ze tak dawno się urodziły... to taka powtórka,jakby się polonistka czepiała

Nie rozumiem, jak ktoś sączy jad w kierunku facetów to źle. A jak ktoś dla odmiany pokazuje drugą stronę medalu, czyli wady kobiet, to jeszcze gorzej i jest glupim feminolem.

Luksusowy, nie na temat, czyli tak przy okazji natknęłam się wczoraj przypadkiem na dość interesującą wypowiedź Twojego autorstwa, a ponieważ raczej sprawa już przedawniona i w związku z Twoją odmową udostępnienia wizerunku mało przedmiotowa to zaraz ją tutaj wkleję (mam w zakładkach) Palola, a o co Ci chodzi?

Feminol, ja przeczytałam i tutaj się z Tobą zgadzam: "Drogie panie, kiedy wreszcie staniemy na własnych nogach, zaczniemy dbać o nasze interesy i naszą przyszłość a przestaniemy polegać na mężczyznach i bluszczyć się wokół nich? Kiedy zrozumiemy, że męzczyzna jest takim samym człowiekiem jak my i ma takie samo prawo do słabości i niepowodzeń jak my? Wiele jest kobiet samodzielnych i wykształconych, ale wiele jest również takich, które nie maja własnych ambicji i uważają, ze ich jedynym obowiązkiem jest ładnie wyglądać, złapać bogatego męża i doić pieniądze."

Camp Nou --nie równolatkę...ale mam szacunek do osób starszych mam matkę i babcie ...a ty nie masz???????? urodziłeś się poza czasem??????????

Luksusowy, może jednak później ją (tę wypowiedź) wkleję, nie chce wyskoczyć jak filip z konopi :)

Generalnie,ohydne jest dla mnie wypominanie wieku jako argumentu w dyskusji.

To obyczaje można jeszcze bardziej zmienić? Jeśli tak, stwierdzam ze smutkiem, że pewien odłam człowieczej cywilizacji zmierza ku oczywistej zagładzie. Doprawdy, nierozumne zwierzęta mają więcej zdrowego rozsądku niż ludzie, którym się marzy dalsza zmiana obyczajów....Ech!

Paola, bo prawda jest taka, że wiele kobiet chciałoby polegać na mężczyznach, same nic nie robić i krzyczec o równiuprawnieniu i że im się należy szacunek i równe szanse. Bardzo często same rezygnujemy z tego, żeby mieć równe szanse. Może najpierw pokażemy, że potrafimy same o siebie zadbać i wtedy będziemy się domagać równych szans.

Skoro zaczęłaś, Palola, to bądź konsekwentna. Proszę bardzo...

Palola, poniżej cytata z Feminola. Sama jej użyłaś. Proszę, wczytaj się w sens tych słów... Ale ze zrozumieniem. :-) "Drogie panie, kiedy wreszcie staniemy na własnych nogach, zaczniemy dbać o nasze interesy i naszą przyszłość a przestaniemy polegać na mężczyznach i bluszczyć się wokół nich? Kiedy zrozumiemy, że męzczyzna jest takim samym człowiekiem jak my i ma takie samo prawo do słabości i niepowodzeń jak my?

A co niby ma do rzeczy? Starsza Pani mnie wyzywa od głupków, a jak ja powiem truchło, to już obraza? Znowu wyłazi ten wasz relatywizm i dwulicowość ----no ma do rzeczy....uprawiasz tak zwany WET ZA WET a co ty masz do kobiet? ja tam traktuję wszystkich na równi...i jakbys facetowi dowalił z tym truchłem ,również bym zareagowała

Feminol? Ja rozumiem, że Ty już o siebie odpowiednio zadbałeś? Przedstawiam się w takim razie jako doskonały kandydat na Twojego "partnera". Luksusowy Kogut Domowy wychodzi na przeciw wszelkim Twoim postulatom i oczekiwaniom. :-)

\"Wielką rzadkościa jest partner, który jest 100% zaangażowany we wszystkie wspólne sprawy związku/rodziny. w Polsce - coś jak biały kruk\" a za granicą to pewnie standard :D Mężczyzna jest wiekszym hedonistą i wiekszym luzakiem... Ma ZDROWSZE podejscie do związku, domu i rodziny.. Nie chodzi tu o zlewanie wszystkiego, ale nie dostrzeganie w kazdym aspekcie życia strasznego problemu... Facet potrafi wrzucic na luz... Ile kobiet to potrafi? Nieliczne... Te maniaczki codziennych obiadków, idealnego porządku i mechanicznego wykonywania obowiązków domowych nawet wtedy, gdy mozna je zrobic w bardziej odpowiednim czasie... Facet potrafi cieszyc sie chwilą, kobiecie zawsze spędzaja sen z powiek jakie problemy, które sa bzdetami... łatwo sie o tym przekonac i zmusic sie, drobie panie, by część rzeczy sobie odpuścic... i sprawdzic, czy swiat sie od tego zawali... To bardzo proste W gruncie rzeczy, to nie wasza wina, bo kobiety chowa sie w gąszczu konwenansów, ktowym ona podlega, od małego wtłacza sie jej liste zasad i obowiązków, ktore powinna spelnic... To w was zostaje... \"Facetami ( w domyśle : polskimi facetami) trzeba manipulować. A manipuluje się przecież kimś głupszym\" czy ktos kiedys słyszal, by jakiegos faceta zaciągnieto (niby) wbrew jego woli do łóżka? :D:D A czy ktos słyszał podobną opowiesc o kobiecie ?:D 3/4 tematow na tym forum o takich sytuacjach traktuje... i kim tu jest łatwiej manipulowac? \"kobiety nie uciekałyby się do manipulacji, gdyby facet z własnej inicjatywy umył gary, powiesił pranie, umył okno, odkurzył, zajął sie dzieckiem\" kasisłonik... wierzysz w to co piszesz? nawet jesli facet to robi, to musi robic to wtedy, kiedy obieta uzna za stosowne... nie mozna sobie odpuscic, wyluzowac sie, pocieszyc chwilą... nie, bo baba ma już spięte dupsko, już ją męczy, że nie ma idealnej laboratoryjnej czystosci i juz dziure w brzuchu wierci... nie umiecie sie wyluzowac, a Gretkowska jest królową spięcia pośladkowego... Nie potraficie sobie odpuścic pewnych rzeczy.. Jednoczesnie zazdrościcie nam, że my to umiemy...

>> ----no ma do rzeczy....uprawiasz tak zwany WET ZA WET Dokładnie. A co, mam po chrzescijańsku nastawiać drugi policzek? :o Na na atak zawsze odpowiadam kontratakiem. Nie mam pacyfistycznego charakteru. Nie jestem ugodowy. >> a co ty masz do kobiet? Kocham je ❤️👄 >>ja tam traktuję wszystkich na równi...i jakbys facetowi dowalił z tym truchłem ,również bym zareagowała Wyrzucasz mi przed chwilą, ze uprawiam wet za wet, a teraz piszesz, ze robisz to samo :o Gdzie tu jakis sens?

Feminol, ja nie jestem feministką, tzn. uważam, ze niektóre kobiety powinny zając się dziećmi (mniejsze problemy wychowawcze w szkole, zmniejszenie prawdopodobieństwa wystąpienia chuligaństwa i przestępczości małoletnich)i np. nie zajmować miejsc pracy mężczyznom (mniejsze bezrobocie) oraz uważam, ze mężczyźni mają prawo mieć wszystkiego dość czasami, oraz nalezy imsię wsparcie, a nie eskalacja zarzutów i wymagań inna sprawa, ze siebie do tych kobiet, które mogłyby się poświęcić tylko dzieciom nie zaliczam, ważne jest w mojej wypowiedzi słowo "niektóre" :) po prostu nie każda jest odpowiednio skonstruowana psychicznie :)

(Camp! Litości! Znęcasz się niehumanitarnie nad kobietą... Przecież to zbyt abstrakcyjne...:-).

Gość kasikonik
Camp twierdzisz, ze "Odpowiadam - NIGDY JEsteście za słabe, za głupie i za bardzo pokręcone i nielogiczne, zebyscie sobie bez nas poradziły " takie jest Twoje zdanie o Twoich partnerkach/ żonie? To ja jej wiesz, szczerze współczuję! Być może nigdy nie spotkałeś na swojej drodze kobiety, niezależnej i znającej swoją wartość kobiety, której nie musiałbyś utrzymywać- i tu współczuje Tobie

Argumentem jest to, że obrażacie kobiety. "jesteście zbyt głupie i zbyt pokręcone". Tutaj wychodzi wasze zdanie na temat kobiet - kobieta to coś gorszego. Ale to podejście wynika z waszych kompleksów. Boicie się, że samodzielna kobieta może stanowić dla was zagrożenie. Mężczyzna spełniony, który zna swoją wartość nie musi nikogo poniżać, żeby podnieść sowją wartość.

Poza tym Gretkowska ma problemy z semantyką... Kobiety posługują sie szantazem a nie manipulacją.... czy dawanie dupy za dobre sprawowanie to manipulacja? nie... to szantaż...