Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anilogestaniyasmin

ODSTAWIAM TABLETKI - ktos jeszcze?

Polecane posty

Gość anilogestaniyasmin

Hej Postanowilam (razem z moja gin) odstawic tabsy. bralam najpierw logest a po krotkiej przerwie yasmin. Podstawowym powodem tej decyzji sa czeste i baaardzo uciazliwe infekcje.. wrecz nieuleczona grzybica i prawdopodobnie nadzerka (jeszcze niepotwierdzona).. Takze zostawienie tabsow to jedyne wyjscie zeby jakos pomalu dziadostwa sie pozbyc.. Pewnie zostawie je na zawsze bo nie sadze ze bede tesknic za infekcjami ktore mam bez przerwy od 3 lat (mniej wiecej tak dlugo biore - bralam anty.).. Jesli ktos chce sie przylaczyc to zapraszam, albo do rozmowy :) Jutro ostatnia tabletka..

Gość witamm witam
ja dostawilam mies temu teraz czekam na okres.. tez mialam infekcje i odkad odstawilam nie ma sladu grzybicy:) dopadlo mnie co inneo- zapalenia gruczolu pedsionkowego:O ale na szcescie jest mniej uciazliwe i wlasnie to lecze:)

Gość anilogestaniyasmin
o prosze czyli nie tylko ja sie mecze z tym dziadostwem - ale pocieszylas mnie ze po tabletach mam szanse na pozegnanie sie z grzybem :D jak dlugo i co bralas?

Gość witamm witam
najpierw przez ok 2 lata rigewidon, nie mialam zapalen ani nic odkad od wrzesnia wzielam cilest co chwile jakies dziadostwo:O juz myalalm e sie nie wylecze z tego ale cale sczescie przeszlo... ale teraz walcze z zapaleniem gruczolu ale przy grzybicy to pryszcz:D

Gość anilogestaniyasmin
powaznie? a to tez przez tabltki Ci sie zrobilo? jak chcesz to opisz o co chodzi ;)

Gość witamm witam
chodzi ci o zapalenie gruczolu?? bo grzybica raczej tak bo wczesniej nie mailam problemow z tym.. a zapalenie gruczolu to jest tak: gin mi tlumaczyl ze przy wejsciu do pochwy sa grucoly odpowiedziane za sluz:P z nich sie wydobywa ale czasem do tego gruczolu dostaja sie bakterie i wtedy jest zapalenie..ja mialam to malutkie ale mowil ze czasem kobiety przychodza z gulka wielkosci jajka kurzego:O

Gość bajjka
hej a powiedcie mi na jaki minimalny okres bezpiecznie jest odstawic tabletki?

Gość witamm witam
ja ma malutkie i nie odczuwam tego, tylko podczas seksu. wczoraj wzielam ost tabletke(antybiotyk) no i probowalismy ale jescze mnie troche bolalo:O jesli dzisiaj nadal bedzie to musze isc znowu i da mi jakies silniejsze leki:O

Gość anilogestaniyasmin
no to masakra z tego co opowiadasz!! mam nadzieje ze szybko to wyleczysz i przejdziesz do ten.. ;) konkretow ;) chociaz bez tabletek to tak dziwnie sie sexic.. strachu tyle ;) no ale dla zdrowotnosci trzeba! bajjka : minimalny okres? tzn tabletki mozesz zostawic jak skonczysz opakowanie (21 tabl) zeby nie pomieszac za bardzo w organizmie.. ale nie wiem czy o to Ci chodzilo ;)

Gość anilogestaniyasmin
mam nadzieje ze to cale zamieszanie przez tabletki szybko wylecze i moje cykle nie beda zbytnio rozchwiane.. w sumie spodziewam sie roznych problemow ale licze na to ze szybko mina.. jesli ktos ma doswiadczenia jak to z nim (z nia ;P) bylo po odstawieniu to prosze sie dzielic :)

Gość witamm witam
ja sie niezbyt boje:P jesli zajde w ciaze tragedii nie bedzie a nawet bede sie cieszyc;) tylko wkurza mnie ze na gina co chwile tyle kasy idzie a ja jzu mam dosc co chwile biegac do iego choc facet naprawde w porzadku... zobaczymy dzisiaj wieczorkiem jak bedzie;) bo juz bolalo mniej niz przed leczeniem;)

Gość anilogestaniyasmin
nie no wiadomo ze tragedii nie bedzie ;)) ale.. lepiej wszystko po kolei :D to trzymam kciuki w takim razie :D daj znac jak poszlo.. ;))

Gość bajjka
nie o to hehe chodzi mi o to czy jak teraz mi sie skonczy opakowanie i np przestane brac tabletki na 2 miesiace i znowu zaczne po tych 2 to moj organizm bardzo zwariuje?

Gość witamm witam
pewnie ze dam a jak cos do w poniedzilalek lece do gina jesli okresu nie dostane ocywiscie:D bo po odstawieniu to nie wiem jak bedzie z okresem:O przez te zapalenia to w ogole jak kobieta sie nie czuje:O moj jest bardzooo wyrozumialy,daje kase na gina no ale ilez mozna:O od paru mies normalnego seksu nie bylo a ja wciaz chodze wkurzona :O

Gość anilogestaniyasmin
bajjka: wiec mysle ze po 2 miesiacach nie bardzo powariujesz.. ale po co na 2 miesiace odstawiac? ani sie organizm nie oczysci zupelnie.. ani nie przestawi.. jak odstawic to na dluzej - takie jest moje zdanie przynajmniej :) daj znac daj.. moj tez wyrozumialy.. ginka nam zakazala kontaktow WSZELKICH (czyli oral tez odpada..) ;] pare tygodni mialam ochote go zamordowac a on mnie :D ale jeszcze pare dni.. mam nadzieje i kuniec.. ;] sex normalny kiedy to bylo ostatnio.. yyy....

Gość nie ma co się dzielić
doświadczeniami, bo jednym kobietom wraca po 28 dniach i wszystko jest ok, innym po 2, 3 m-cach, a inne muszą mieć wywoływany, mają torbiele i inne cuda. Więc nie ma co. ja brałam 5 lat, dostawiłam na 4 mce i było wszystko ok, zrobiłam w tym czasie badania krwi, usg i wszystko cacy. czego i wam życzę.

Gość witamm witam
mysle nawet nad tym zeby dzisiaj isc do niego zobaczyc co tam sie dzieje ale nie wiem...

Gość bajjka
nom a ile to dłuzej powinno trwac?

Gość anilogestaniyasmin
bajjka: dluzej to tak z pol roku mysle.. tak mi kiedys ginka proponowala ale nie bylo okazji (czego teraz bardzo zaluje) witamm witam: no tak.. jak masz okazje to lec.. ja do mojej sie musze zapisywac niewiadomo ile wczesnie albo prywatnie ale jest tylko w srody wiec poki co czekam na rozwoj akcji :D nie ma co się dzielić: tez mam taka nadzieje.. ale skoro taki mam problem z infekcjami to podejrzewam ze inne niespodzianki tez mnie dopadna ;|

Gość witamm witam
wlasnie dzwonilam do niego ale mnie odrzucil, pewnie zajety.. niedlugo powinien oddzwonic:D moj przyjmuje tylko prywatnie, mam nadzieje ze dzisiaj bedzie mogl mnie przyjac..

ponoc 3 mce wystarcza, jeśli wszystko jest ok - usg pokaże, czy jajniki ładnie pracują i są czyste. infekcje bywają niezależne od tabletek...kurde my kobity to mamy przewalone :]

Gość anilogestaniyasmin
nie ma co się dzielić: no mamy mamy.. ale te infekcje NA pewno mam od tabletek wiec papa przygodny sexie :D ;)) mam nadzieje ze to posiwecenie mi sie oplaci i pozbede sie dziadostwa! witamm witam: odrzucil Cie? a to ;) no moja tez zajeta okroopnie!! mam nadzieje ze jednak jak juz cos to znajdzie dla mnie czas.. ostatnio za nia biegalam po oddziale ginekologicznym wsrod biednych kobitek po operacjach ;| no ale coz.. i tak z ciekawosci? ile masz lat? ;) ja 23.. ;]

Gość witamm witam
ojj ja jestem mlodsza:P mam 20:) kurde ze tez nie pomyslalam wczeniej zeby do niego zadzwonic bo teraz to nie wiem czy mnie gdzies upchnie:O

Gość anilogestaniyasmin
na pewno upchnie ;) jak mu na kasie zalezy :D a na pewno zalezy hehe ;) a jak nie to poniedzialek - nie sadze zeby tak szybko przyszedl okres? tzn zalezy jak to przewaznie z tym u Ciebie bylo..

Gość witamm witam
jak bralam tabsy zawsze byl w sobote, wiec jabym brala to jutro bym dostala no ale dopiero mies temu odstawilam wiec nie wiem jak to sie ulozy... przed tabsami mialam raz regularny raz troche pozniej byl.

cholernie wcześnie zaczynacie brać te tabletki :) ja miałam 23 jak dopiero zaczęłam...

Gość witamm witam
:) ja jestem juz dosyc dlugo z moim:P

Gość anilogestaniyasmin
hm no to moze Ci sie uda dotrwac z brakiem okresu do pon jakby Cie jednak dzis nie upchnal? nie ma co się dzielić : a tam wczesnie.. ja tez z moim dlugo.. i zaczelam jak mialam cos kolo 19-20 lat i sex i anty.. takze chyba nie tak zle ;] nie liczac dzisiejszych konsekwencji :D czy jak to sie pisze po polsku ;)))

Gość witamm witam
ja troche wczesniej zaczelam:D bede sie modlic jak nie upchnie mnie dzisiaj zeby okresu nie dostac:D

Gość anilogestaniyasmin
lece jakis obiad stworzyc bo sie zaczna zaraz zlazic glodomorki ;) zajrze za jakas godzinke lub dwie :) witamm witam : daj znac jak tam Ci sie udaly wszelkie sprawy ;) moze nam temat nie utonie :)