Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata_23

Wychowawczy! Prosze o porade

Polecane posty

Gość beata_23

Mam pytanie podobno zeby dostawac zasilek wychowawczy musi przyslugiwac zasilek rodzinny? czyli dochod na jedna osobe nie moze przekraczac 504zl .Ale jesli kwalifikuje sie do tego zasilku to musze go pobierac zeby otrzymywac wychowawczy czy nie koniecznie czy moge zrezygnowac z rodzinnego i brac tylko wychowawczy? Poniewaz moj maz jest za granica i chcemy aby on tam pobieral rodzinne tzn child benefit i wtedy ja tu nie moge pobierac. Zreszta nie oplaca sie bo ja tu wezme okolo 40zl a on sporo wiecej. Wiec czy mozna brac jedynie zasilek wychowawczy bez zasilku rodzinnego? Prosze o porade!

Gość beata_23
Czy ktos moze mi pomoc w tym temacie?

Gość mikaMU
nie mozna zrobic tak ze zrzekasz sie rodzinnego a bierzesz sam wychowawczy a tak wogole to jest lamanie prawa ze w dwoch krajach pobierasz zasilki musicie sie zdecydowac na cos, albo maz pobiera tam zasilek albo ty tuataj...

Gość tak jak wyżej
zasiłek może pobierać alo ojaciec albo matka dziecka

Gość beata_23
Myslalam ze to dotyczy tylko zasilku rodzinnego, ze albo ja moge go pobierac albo maz tam za granica, a ze zasilek wychowawczy to juz co innego ze moge bez problemu brac zasilek wychowawczy z z rodzinnego zrezygnowac aby maz mogl go tam brac....

Gość SanSan
ale nie da sie czegos takiego zrobic albo pobierasz rodzinne z wychowawczym i maz nic nie pobiera, albo rezygnujesz i nic tu nie pobierasz i maz tam pobiera na was zreszta mozesz isc sama do opierki i sie popytac co i jak

Gość beata_23
Ok rozumiem Dzieki za pomoc:)