Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olenka2001

problem z xp

Polecane posty

nie wiem co mam zrobic,gdy wkladam cd z xp i chce sformatowac dysk twardy i zainstalowac nowego to pojawia sie niebieskie okno z nazwa bledu i komputer sie resetuje...pomozcie prosze

Gość dramat i maskara
nie zformatujesz z poziomu systemu włóż płytkę so napędu restar kompa czarny ekran na poczatku trzymaj przycisk DEL wejdzie do biosu, wybierz z ADVANCED BIOS FEATURES jak FIRST BOOTABLE DEVICE swój cd rom wyjdź do głównego menu bios i wybierz QUIT AND SAVE zrestartuje się komp i pierwsze co zrobi to odpali płytkę będzi eniebieski ekran i pojawią się funkcje instalacyjne systemu przy wybieraniu partycji usuń starą, albo zformatuj, partycję gdzie do tej pory był system....przy formatowaniu wybierz formatowanie w systemie NFTS powstałą partycję, czysta bądź postawioną na nowo wybierz jako lokalizację systemu...następuje instalacja systemu gdzie już program prowadzi jak dziecko za rękę.. masz postawiony system...pozostaje dograć sterowniki płyty głównej, karty graficznej oraz dźwiękowej, drukarki, myszki etc.

Gość dramat i maskara
zaraz po porpawnej instalacji wróć ponownie do biosu i wybierz jako FIRST BOOTABLE DEVICE , dysk HDD czyli Twój "twardy" żeby start kompa nie trwał zbędnie długo

to moze mi tez ktos pomoze :) U mnie sprawa wyglada tak, ze odpalam sobie cd z win xp robie formata patycji, wybieram gdzie chce zainstalowac system, po czym komp sie resetuje i tak w kolko... jakies pomysly?

Gość komp jest uszkodzony

Gość dramat i maskara
wpisz w google nazwę swojej płyty głównej..ze wszystkimi tymi porabanymi cyferkami i symbolami i zobacz na czy ktoś nie miał podobnego problemu gdyby miał strzelac na ślepo możliwe ,że chodzi o dogranie przed instalacją sterownika do dysku twardego...a jeśli tak to prawdopdobnie znajdziesz go na stronei producenta płyty w SUPPORCIE albo w dziale ze sterownikami.. ale najpierw zbadaj czy ktoś z ta samą płyta nie miał tego samego problemu, może sprawa jest o wiele prostsza

sprawdzalam juz i niestety na nic nie natrafilam, wgrywalam nowego biosa, nie pomoglo, myslalam, ze to sterownik - nie pomoglo... a co moze byc uszkodzone? Procesor? Bo nie wiem co wymienic :)

Gość dramat i maskara
ewentualnei , możesz wyjąć dysk twardy i podpiąc go do innego kompa, sprawdzić jakimś programem czy jest sprawny i tyle jełsi jest firmy seagate to jest SEA TOOLS na stronei producenta..sprawdza dysk z poziomu windowsa

format dysku byl robiony na innym komputerze i tam dziala, pozniej u mnie juz nie, probowalam tez na innym dysku podpietym do mojego i tez nic... wiec co ewentualnie moze byc zepsute w komputerze?

Gość dramat i maskara
hmmm jeszcze jest opcja ,że może format nei usuwa wszystkiego:P teraz gdybam ale nei zaszkodzi spróbować ściągnij z netu dyskietkę systemową windowsa 98:P jełsi chcesz mogę ci wysłac na maila. wtedy jako first bootable device wybierasz FLOPPY ładuje się "system" z dyskietki i kończy się ten proces zwykłym białym wierszem , no i wpisujesz starowawne FORMAT C: tudziez inną nazwę partycji.

Gość dramat i maskara
to u góry już nieważne,,,pisałem zanim dopsiałaś resztę:O

Gość Gunz
niezapominajka- wykonaj polecenia: chkdsk c: fixboot c: fixmbr

Gość dramat i maskara
czy wywala błąd? tzn masz "zły" niebieski ekran i coś takiego error ble ble ble (0X00000000000000x itd itp??? bo jełśi tak to wpisz tą nzwę w googla moż eto coś rozjaśni... nie jestem w stanie stwierdzić przycyzny w dodatku do informatyki mi raczej daleko.....za to do wielokrotnego mierzenia się ze złośliwością rzeczy martwych bardzo blisko:P

noo wlasnie tak nakrecilam, ze teraz przy uruchamianiu komputeraz mam czarny ekran i wyskakuje jakis blad :/ chyba nie obejdzie sie bez serwisu... w kazdym razie dzieki za porady :)

Gość dramat i maskara
zrób reste płyty głównej, czyli wyjmij baterię na pare minut.... następnei upewnij się czy to nie ten kretyński sterownik do dysku twardego aha i jak wdasz już radę wejść do boisu to luknij w pc HEALTH status i zobacz jaką temperaturę pokazuje czujka na procku.. może to taki banał o może jakaś straszna kicha

kolega juz mi wyjmowal baterie, bo ja szczerze mowiac nawet nie wiedzialam, ze cos takiego w komputerze jest... nic nie pomaga, mysle ze chyba cos tam sie zepsulo, tylko jak? Tak samo od siebie? A moze od czestego robienia formatu?

Gość dramat i maskara
jeśli dysk nomrlanie pracuje na innym kompie to raczej nie to. może kurz, może wiatrak zasłabł i i trzeba go wymienić,mogły sie zjarać kondensatory na płycie głównej...widać po tym że spuchły te cylinderki na płycie... jełsi pokazuje się coś na początu restartu to zobaczyć czy czyta i widzi procesor oraz odpowiednią ilośc ramu, np czy nie za mało w stsunku do tego co jest wsadzone. przy dzisiejszych cenach sprzętu i mocnym złotym...nawet się nie baw w naprawę płyty glłównej...jak coś dał ciała to powiedz ,żeby nei walczyli w serwisie z wiatrakami..poszukaj zamiennika

Gość dramat i maskara
jełsi coś sie zjarało to wina lezy po stronie zasilacza...no ale tak to zasilacz i płyta do wymiany.. dobra,bo co głowa spuchnie:P poddaję się:classic_cool:

wiatrak na pewno nie, byl niedawno wymieniany... moze lepiej bedzie poprostu kupic nowy sprzet, a jakies tam kondenstaory.. ja nie wiem jak to wyglada, komputer od srodka to dla mnie czarna magia, moze uda mi sie znalezc kogos, kto na to looknie i sprawdzi :) Dzieki za porady :)

dramat i maskara -robila, tak jak pisales,ale jak dochodze do formatu to sie komputer zawiesza...

Gość dramat i masakra
poniżej tego napisu masz kod cyframi...przepisz go do googli..powinna wyskoczyć jakaś solucja problem wiąże się z jakimś sterownikiem...proponuję odłączyć wszystko co zbędne od tego kompa...dodatkowe rzeczy typu pen, mp3... ma zostać tylko klaiwatura, mysz i monitor...jakierz urządzenia od netu też. I tak po postawieniu systemu możesz sobie podłączyć i dograc sterowniki. ewentualnie podaj model płyty głównej jest widoczny na czarnym ekranie przy włączeniu kompa. gdzieś obok słowa bios i jego symbolu, ewentualnie zerknij na paragon zakupu:P albo do wnętrza obudowy, najczęściej gdzies na obrzeżach jest nazwa płyty.. możliwe że przez formatem itd trzeba dograc jakiś sterownik.

Gość dramat i masakra
to tez możłiwe, jełsi masz 2 kości pamięci RAM to spróbuj raz na jednej raz na drugiej..jełsi masz więcej to wiadomo. po kolei.. to wyeleminuje zwaloną pamięć

Gość prawdopodobnie pamięc
uszkodzona, tak jak wcześniej napisane było. :classic_cool: A przy instalacji odłącz wszystkie urządzenia na USB wyłącz sieciówke i dzwięk w biosie i próbuj :D

Gość dramat i masakra
motorniczy tez miałem parokrotnie ten błąd on wyskakuje w róźnych sytuacjach i najczęściej jak jest możliwośc wystarczy sprawdzić w logu windy na jakim to pliku się wysypał. u mnie bybły to stery od dźwięku..nowe pomogły...co nie zmienia faktu że problem pojawia z kosmosu:O